•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dulce de leche er lækker karamel lavet af kondenseret mælk.

I dag får du opskriften på hvordan man nemt kan koge en lækker dulce de leche selv i en gryde.

På få minutter  har du en cremet karamel klar, du kan bruge til en masse lækkerier. Se opskrifter nedenfor både på hvordan du koger karamellen og hvad du kan bruge den lækre karamel til.

Du kan f.eks. lave denne lækre Banoffee Pie med den lækre karamel. Uhm den er et hit:

Banoffee pie banantærte med karamel opskrift
En lækker banantærte med kiksebund, karamel og flødeskum
Se opskriften her
Banoffee pie banantærte med karamel opskrift

Hvad er kondenseret mælk?

Kondenseret mælk er indkogt sødmælk sødet med sukker. Derfor kaldes det også sødet kondenseret mælk. Farven er cremet hvid og konsistensen er tyktflydende, næsten sirupagtig.

Med kondenseret mælk kan man koge en lækker cremet karamel der kaldes dulce de leche. Karamellen kan man nyde på nybagt brød og man kan bruge den i kage, desserter, kokosmakroner og is.Dulce de leche karamel af kondenseret mælk

Hvis man koger karamelcremen ind, kan man trylle de lækreste flødekarameller. Uhm. Se en masse lækre opskrifter her

Kondenseret mælk købes i dåser, der kan fås i langt de fleste supermarkeder, også discountbutikker.

Dåsen kan f.eks. se sådan ud:Dulce de leche karamel af kondenseret mælk

I dag får du opskriften på hvordan man koger dulce de leche karamel cremen selv direkte i en gryde.

Man kan også koge karamellen i dåsen og sådan en opskrift finder du også på bloggen

Karamel på dåse - opskrift på dulce de leche
Nem karamel af kondenseret mælk - dulce de leche
Se opskriften her
Karamel på dåse - opskrift på dulce de leche

Der kan dog være tvivl omkring, om dåsen kan afgive metaller under kogningen, så har jeg prøvet at koge karamellen direkte i gryden og det gik super fint, selvom man skal piske godt og holde et skarpt vågen øje undervejs.Dulce de leche karamel af kondenseret mælk

Det er meget nemt at lave dulce de leche og på ganske få minutter, kan du have en lækker karamelcreme klar.

Opskriften på den hurtige dulce de leche karamelcreme pisket i gryde, får du lige her:Dulce de leche karamel af kondenseret mælk

Dulce de leche karamel af kondenseret mælk

Dulce de leche karamel af kondenseret mælk
Lækker karamel kogt af kondenseret mælk
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 12 minutter
Samlet tid: 14 minutter
Ret: Dulce de leche karamel af kondenseret mælk
Kategori: Dessert og sødt
Keyword: karamel, kondenseret mælk
Portioner: 400 ml
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 dåse kondenseret mælk - sødet ca. 400 ml

Sådan gør du

  • Åbn dåsen og hæld karamellen i en tykbundet gryde. Brug en dejskraber for at få det sidste med ud
    Dulce de leche karamel af kondenseret mælk
  • Kog karamellen langsomt op, under konstant omrøring. Du kan skrue temperaturen lidt op, men pludselig går det stærkt. Du skal piske konstant
    Dulce de leche karamel af kondenseret mælk
  • Vær meget vågen, når karamellen begynder at tykne. Den vil meget nemt brænde på, så brug din bedste gryde. Karamellen skal koge ca. 10-15 minutter, afhængigt af hvor høj temperaturen er.
    Dulce de leche karamel af kondenseret mælk
  • Karamellen er færdig, når den er tyk og har skiftet farve fra mælkehvid til lysebrun/brun. Hvis du koger karamellen ind til mørkebrun, vil den få en mere koncentreret karamelsmag

Noter

Opbevar karamellen i et rengjort patentglas. Den kan holde sig 1-2 uger
Karamellen kan også koges direkte i dåsen. Kig med her
Hvis du koger karamellen ind til mørkebrun, vil den få en mere koncentreret karamelsmag
Fortsætter du med at koge karamellen, så kan du lave de lækreste flødekarameller. Se en masse karamelopskrifter lige her
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Cremet karamel kogt af kondenseret mælk – hurtigt, nemt og lækkert

Dulce de leche karamel af kondenseret mælk Det var rigtigt nemt at koge dulce de leche i en gryde og fordelen er at man slipper for mistanken om kemikalier og at man hurtigt kan lave en karamel klar til kager og desserter.

Hvis man koger karamellen i dåsen, så skal man vente 3-4 timer og vente yderligere på at karamellen afkøler.

Min karamel blev super lækker. Jeg var lige fraværende et par minutter, da karamelmassen kogte og det afsløredes ved at karamellen begyndte at vokse på bunden. Jeg fik karamellen reddet, men bare lige en obs’er til dig. Bliv ved din karamelgryde, når du koger kondenseret mælk direkte i gryden. 🙂Dulce de leche karamel af kondenseret mælk

Min karamel blev lysebrun og den smagte skønt og var meget nem at smøre ud på den lækre Banoffee Pie

Banoffee pie banantærte med karamel opskrift
En lækker banantærte med kiksebund, karamel og flødeskum
Se opskriften her
Banoffee pie banantærte med karamel opskrift

Hvis du fortsætter med at koge karamelmassen, så vil du kunne trylle de lækreste flødekarameller af kondenseret mælk. Se en masse opskrifter her

Prøv f.eks. disse saltkarameller. Uhm de smager skønt:

Saltkarameller med kondenseret mælk opskrift
Verdens bedste saltkarameller med kondenseret mælk
Se opskriften her
Saltkarameller med kondenseret mælk opskrift

Prøv også at putte lidt af den lækre karamel i hjemmelavet is, brug bare denne opskrift til inspiration

Hjemmelavet is - opskrift på cremet Daim is
Daim is - cremet og lækker
Se opskriften her
Hjemmelavet is - opskrift på cremet Daim is

Du kan tilsætte lidt groft salt til din dulce de leche karamel og vupti har du lavet din egen saltkaramel, der også smager skønt i is 🙂

Jeg bruger tit kondenseret mælk i det søde køkken og her kan du se en masse lækre opskrifter på hvad du ellers kan bruge kondenseret mælk til.

God fornøjelse med karamel-kogeriet til dig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •