•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Her i huset er vi rigtigt gode til at lave nemme lækre julegodter.

Marcipan, nougat, chokolade og nødder på toppen. Voila. Hvis man bruger så gode ingredienser, så er det bare nærmest umuligt at floppe julekonfekt.

I dag skal du høre om lækre marcipankugler med nougat-midte og chokoladeovertræk og hasselnøddeflager udenpå. Nogle af kuglerne trillede jeg i finthakket Marabou-chokolade – det var altså også et hit. Konfekt med nougat chokolade & hasselnødder

Rigtigt nem konfekt og skønne julegodter, der nok skal forsvinde på julens godtefad hjemme hos jer til jul.

Konfektkuglerne er meget nemme at lave og du får opskriften herKonfekt med marcipan nougat og chokolade

Konfekt med nougat chokolade & hasselnødder

Konfekt med nougat chokolade & hasselnødder
Hjemmelavede julegodter er de bedste
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Jul hos Bagenørden
Kategori: knas og lækre godter, Slik
Keyword: julegodter, konfekt, marcipankugler
Portioner: 20 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 200 gram marcipan
  • 100 gram nougat eller små stykker lys Marabou
  • Ca. 175 gram chokolade smeltet til overtræk
  • Drys: hasselnøddeflager eller finthakket chokolade

Sådan gør du

  • Jeg synes det er nemmest at smelte chokoladen i mikrobølgeovnen. Smelt den 15 sekunder af gangen og rør efter hver opvarmning. Chokoladen må ikke få lang tid og efterlades uden opsyn.
    Konfekt med nougat chokolade & hasselnødder
  • Chokoladen kan også smeltes over vandbad.
    Konfekt med nougat chokolade & hasselnødder

Marcipankugler med nougat

  • Skær tynde skiver marcipan og læg små stykker nougat på midten. Fold marcipanen sammen om nougat'en og tril små kugler.
    Konfekt med marcipan nougat og chokolade
  • Vend kuglerne i den smeltede chokolade. Det er nemmest med to gafler. Tril straks marcipankuglerne i hasselnøddeflager. Sæt marcipankuglerne på en tallerken beklædt med madpapir og stil dem til afkøling
  • Du kan også hakke noget lyst chokoladen fint og trille nogle af kuglerne heri.
    Konfekt med nougat chokolade & hasselnødder

Noter

Marcipankuglerne kan opbevares i køleskabet i tætsluttende kagedåse. Holdbarhed: 1-2 uger
Du kan også bare sætte en smuttet mandel på toppen eller eller trille kuglerne i mandelsplitter
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

Nem konfekt – fine lækre marcipankugler med hasselnøddeflagerKonfekt med nougat chokolade & hasselnødder

Det er nemt at lave konfekt, hvis du laver det som disse nemme marcipankugler

Jeg synes de bliver rigtigt fine, når de bliver trillet i hasselnøddeflager, men det var nu også et hit at trille kuglerne i små chokoladestykker. Brug gerne en lys Marabou med knas, det vil være et hit.

Jeg synes det er rigtigt nemt at varme chokoladen i mikroovnen, men brug du gerne vandbad, hvis du foretrækker det.
Konfekt med nougat chokolade & hasselnødderDer er mange måder at lave julegodter på og dette var bare én af dem.

Her i huset plejer vi også at lave træstammer, hvor vi bare ruller marcipanen ud og smører nougat på, ruller sammen som en roulade og så pensler med chokolade.

Sådan en træstamme må jeg da vist også hellere give dig en mere præcis opskrift på engang. 🙂

Foreløbigt må du nøjes med marcipankuglerne. Jeg håber de vil falde i din smag 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •