Bønnefritter. Uhm her får du opskriften på sprøde bagte haricots verts i ovn. Tænk at det kan være så sundt at spise fritter?
Jeps disse lækre bønnefritter, lavet af grønne bønner, kan du sunde med rigtig god samvittighed.
En portion af disse snackbønner smager både super godt og så er de det sundeste lækreste tilbehør.
Fritterne er nemlig lavet af grøntsager, nemlig de sunde harciots verts. Jeg har bare brugt en pose frosne grønne bønner, nemmere – og billigere – bliver det ikke.
Bønner er fyldt med vitaminer og gode grøntsagsfibre. Du bliver både sund og bomstærk af at spise en portion 😀
Bønnefritter er mega nemme at lave. Ja faktisk så tager forberedelserne kun få minutter og så klarer ovnen ellers resten af arbejdet.
Du skal bruge ganske få ingredienser, bare spring på. Perfekt at man kan købe en pose frosne bønner billigt hele året rundt.
De grønne fritter med bønner smager skønt. 1 kilo grønne bønne vil forsvinde som dug for solen, når de serveres på denne måde.
Bønnefritterne smager godt som tilbehør til mange retter, både sommer og vinter. Prøv dem til kylling, frikadeller, steak eller gode grillretter?
Du kan faktisk sagtens lave dem som fedtfattig erstatning for stivelses-holdigt tilbehør som f.eks. kartofler, pasta og ris. Du kan også bare servere dem som tilbehør.
Hvis du gerne vil reducere kulhydraterne i dine måltider, er de også et hit. Bare spring på.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Bønnefritter – bagte haricots verts i ovn – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 750 gram bønner (frosne) du kan sagtens lave 1 kg
- 4-5 spsk olie solsikke-/rapsolie
- 1 tsk groft salt
Sådan gør du
- Klip et hul i posen med frosne bønner og put olien heri. Ryst posen godt
- Læg et stykke bagepapir og på bageplade og hæld bønnerne ud herpå. Drys med salt
- Drys med salt og vend bønnerne godt rundt. Du kan også tilberede bønnerne i en bradepande. Pres evt. 1-2 fed hvidløg over bønnerne.
- Bag bønnerne i ovnen v. 175 grader i ca. 25-30 minutter (200 grader alm. ovn). Rør i dem undervejs og hold øje med at de ikke bliver for mørke. Kan også laves i airfryer.
- Bønnerne er færdige, når de er sprøde og gennembagte.
- Serveres evt. med feta eller parmesan på toppen og lidt ekstra salt
Noter
Prøv at smuldre lidt feta eller drysse parmesanost på toppen af bønnerne, når de er kommet ud af ovnen
Drys også gerne lidt sesamfrø over bønnerne - få opskrift på bønnefritter med sesam her Du kan også lave bønnefritter i airfryer Servér gerne bønnefritterne med hjemmelavet aioli til.Sprøde og sunde fritter af grønne bønner
Tænk at noget, der er så sundt, kan smage så godt? Ja sådan sagde min familie, da jeg serverede bønnefritterne for dem.
Det er super nemt at trylle en portion bønnefritter og så smager de bare super lækkert.
Hold dog lige øje med at bønnerne ikke bliver for mørke. Det kan ske indenfor få minutter, så vær vaks ved ovnen.
Drys gerne lidt parmesan eller feta på bønnefritterne, når de er kommet ud af ovnen. SÅ lækkert! Pres evt. også 1-2 fed hvidløg over bønnerne, før du tilbereder dem. Uhm!
Bønnerne skal serveres straks og helst spises samme dag, som de er tilberedt. Det er intet problem, for du kan være sikker på at skålen altid er tom efter måltidet.
Bønnefritterne smager skønt med hjemmelavet aioli til – bare lige et tip til dig.. Uhm så skøn en servering, ja næsten som en snack! De smager så godt at vi næsten ikke behøver andet. 🙂
De bagte haricots verts er et hit, så spring du bare på.
Prøv også disse bønnefritter med sesam, de er også et hit. Kan også laves i airfryer – få en nem opskrift her.
Hvis du er vild med grønne bønner, så prøv også disse bagte grønne bønner med bacon Uanset hvor mange vi laver herhjemme, laver vi altid for få. Det må da siges at være den bedste anbefaling. 🙂
Få flere lækre opskrifter på bagte bønner her:
1.
2.
3.
4.
5.
5.
6.
7.
8.
9.
10.