Tænk at det kan være sundt at spise fritter?
Jeps med disse lækre bønnefritter kan du sunde med rigtig god samvittighed.
Fritterne er nemlig lavet af grønne bønner og en portion af disse lækre bønnefritter vil faktisk bare være rigtigt gode for dig for de er fyldte med vitaminer og gode grøntsagsfibre.
Bønnefritter er mega-nemme at lave, ja faktisk så tager forberedelserne kun få minutter og så klarer ovnen ellers resten af arbejdet. Du skal bare bruge grønne bønner fra frost, ja nemmere bliver det ikke. De grønne pommes frites smager skønt og 1 kilo grønne bønne vil forsvinde som dug for solen, når de serveres på denne måde.
Bønnefritterne smager godt som tilbehør til mange retter, både sommer og vinter. Prøv dem til kylling, frikadeller, steak eller gode grillretter?
Du kan faktisk sagtens lave dem som erstatning for andet stivelses-holdigt tilbehør som kartofler, pasta og ris – så hvis du gerne vil reducere på kulhydraterne, er de også et hit.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Bønnefritter – nem og lækker opskrift i ovn

Ingredienser
- 750 gram bønner (frosne) du kan sagtens lave 1 kg
- 4-5 spsk olie solsikke-/rapsolie
- 1 tsk groft salt
Sådan gør du
- Klip et hul i posen med frosne bønner og put olien heri. Ryst posen godt
- Læg et stykke bagepapir og på bageplade og hæld bønnerne ud herpå. Drys med salt
- Drys med salt og vend bønnerne godt rundt
- Bag bønnerne i ovnen v. 175 grader i ca. 25-30 minutter. Rør i dem undervejs og hold øje med at de ikke branker.
- Bønnerne er færdige, når de er sprøde og gennembagte
- Serveres evt. med feta smuldret på toppen og lidt ekstra salt
Noter
Sprøde og sunde fritter af grønne bønner
Tænk at noget der er så sundt, kan smage så godt? Ja sådan sagde min familie, da jeg serverede bønnefritterne for dem.
Det er super nemt at trylle en portion bønnefritter og så smager de bare super lækkert. Hold godt øje med at bønnerne ikke branker – jeg har prøvet at “branke” en hel portion, så vær du gerne lidt mere vaks end jeg. Bønnerne skal serveres straks og helst spises samme dag, som de er tilberedt, men det bliver intet problem, for du kan være sikker på at skålen er tom efter måltidet.
Prøv bønnerne med hjemmelavet aioli til. Uhm så skøn en servering, ja næsten som en snack! Det smager så godt at jeg næsten kan nøjes med det uden andet tilbehør 🙂
Bønnefritterne er et hit, så spring du bare på.
Skriv en kommentar