•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Tænk at det kan være sundt at spise fritter?

Jeps med disse lækre bønnefritter kan du sunde med rigtig god samvittighed.

Fritterne er nemlig lavet af grønne bønner og en portion af disse lækre bønnefritter vil faktisk bare være rigtigt gode for dig for de er fyldte med vitaminer og gode grøntsagsfibre.

Bønnefritter er mega-nemme at lave, ja faktisk så tager forberedelserne kun få minutter og så klarer ovnen ellers resten af arbejdet. Du skal bare bruge grønne bønner fra frost, ja nemmere bliver det ikke. Bønnefritter - nem og lækker opskrift i ovnDe grønne pommes frites smager skønt og 1 kilo grønne bønne vil forsvinde som dug for solen, når de serveres på denne måde.

Bønnefritterne smager godt som tilbehør til mange retter, både sommer og vinter. Prøv dem til kylling, frikadeller, steak eller gode grillretter?

Du kan faktisk sagtens lave dem som erstatning for andet stivelses-holdigt tilbehør som kartofler, pasta og ris – så hvis du gerne vil reducere på kulhydraterne, er de også et hit.Bønnefritter - nem og lækker opskrift i ovn

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Bønnefritter – nem og lækker opskrift i ovn

Bønnefritter - nem og lækker opskrift i ovn
Bønnefritter smager skønt og så er de sunde
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Bønnefritter - nem og lækker opskrift i ovn
Kategori: Kartofler, grøntsager og tilbehør
Keyword: bønnefritter, grønne bønner
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 750 gram bønner (frosne) du kan sagtens lave 1 kg
  • 4-5 spsk olie solsikke-/rapsolie
  • 1 tsk groft salt

Sådan gør du

  • Klip et hul i posen med frosne bønner og put olien heri. Ryst posen godt
    Bønnefritter - nem og lækker opskrift i ovn
  • Læg et stykke bagepapir og på bageplade og hæld bønnerne ud herpå. Drys med salt
    Bønnefritter - nem og lækker opskrift i ovn
  • Drys med salt og vend bønnerne godt rundt
    Bønnefritter - nem og lækker opskrift i ovn
  • Bag bønnerne i ovnen v. 175 grader i ca. 25-30 minutter. Rør i dem undervejs og hold øje med at de ikke branker.
    Bønnefritter - nem og lækker opskrift i ovn
  • Bønnerne er færdige, når de er sprøde og gennembagte
    Bønnefritter - nem og lækker opskrift i ovn
  • Serveres evt. med feta smuldret på toppen og lidt ekstra salt

Noter

Prøv at smuldre lidt feta på toppen af bønnerne, når de er kommet ud af ovnen, det smager godt 🙂
Servér gerne bønnefritterne med hjemmelavet aioli til. Uhm det er et hit
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

Bønnefritter - nem og lækker opskrift i ovnSprøde og sunde fritter af grønne bønner

Tænk at noget der er så sundt, kan smage så godt? Ja sådan sagde min familie, da jeg serverede bønnefritterne for dem.

Det er super nemt at trylle en portion bønnefritter og så smager de bare super lækkert. Hold godt øje med at bønnerne ikke branker – jeg har prøvet at “branke” en hel portion, så vær du gerne lidt mere vaks end jeg. Bønnefritter - nem og lækker opskrift i ovnBønnerne skal serveres straks og helst spises samme dag, som de er tilberedt, men det bliver intet problem, for du kan være sikker på at skålen er tom efter måltidet.

Prøv bønnerne med hjemmelavet aioli til. Uhm så skøn en servering, ja næsten som en snack! Det smager så godt at jeg næsten kan nøjes med det uden andet tilbehør 🙂

Bønnefritterne er et hit, så spring du bare på.


  •  
  •  
  •  
  •  
  •