Kylling i paprika flødesovs. Uhm her får du opskriften på en lækker ret med kylling i fad med paprikasovs.
Denne ret er én af min families allerstørste livretter.
En lækker ret med kylling i fad i den lækreste paprika flødesovs med bacon og champignon – en nem ret fyldt med en masse lækkerier.
Retten smager skønt med ris til. Den kan laves både i fad i ovnen eller i en støbejernsgryde eller en stor sautérpande. Portionen er stor, så der bliver nok til flere dage, hvis du er heldig. 🙂
Det er super nemt at lave kylling i fad. Kyllingestykkerne svitses og herefter laves paprikasovsen, kyllingen lægges i og flødesovs og kylling simrer sammen.
Til denne har jeg brugt hele kyllingestykker / parteret kylling.
Kyllingeretten kan også sagtens laves med f.eks. kyllingefilet, svinekød i tern eller hele svinekoteletter.
Kalkunbryst i skiver kan også bruges. Du bestemmer 🙂
Retten kan laves både i fad i ovnen og i gryde på komfuret også. Brug gerne en støbejernsgryde eller en stor sautérpande.
Opskriften på den lækre ret får du lige her:
Kylling i paprika flødesovs med bacon – få en god nem opskrift hér
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 1,5 kg kylling i stykker (hele lår, overlår, underlår) kyllinebrystfilet eller svine- eller kalkunkød kan også bruges
- Salt/peber
- 3 løg i tern
- 3 fed hvidløg
- 2 hønsebouillonterninger
- 3-4 spsk paprika
- 125 gram bacon i skiver klippet i små stykker
- 500 gram champignon skåret i skiver. 2 glas champignon kan også bruges
- 1 liter kogende vand
- 1 dåse flåede tomater
- 1 stor dåse koncentreret tomatpuré
- Maizenajævning
- 2½ dl fløde gerne kaffefløde, da der er meget fedt i kyllingen
Sådan gør du
- Svits kyllingestykkerne og drys med salt og peber
- Brun kyllingestykkerne godt på begge sider. Du behøver intet fedtstof. Læg kyllingestykkerne i et fad og hold dem varme i ovnen v. 150 grader varmluft
- Svits løg og hvidløg på panden til løgene er klare.
- Klip bacon i stykker og svits det med
- Rens champignon, skær dem i skiver og svits dem med eller brug champignon fra glas.
- Når blandingen er blevet svitset sammen lidt, så drys med paprika
- Put flåede tomater og koncentreret tomatpuré på panden og hæld kogende vand og fløde ved.
- Jævn med Maizena og smag saucen til. Læg kyllingestykkerne ned i stegefadet til sovsen. Har du ikke et stort stegefad, så kan du bruge en stegegryde eller en sautérpande
- Sæt fadet i ovnen i ca. 50 minutter v. 150 grader varmluft. Steger du i gryde, så lad retten simre i miniumum 45 minutter.
- Servér ris eller pasta til retten og gerne en grøn salat
Noter
Mør og lækker kylling i fad med fløde, paprikasovs, bacon og champignon
Halløj denne ret skal du altså glæde dig til at smage. Du kan tro, det er en skøn ret og du bliver helt sikkert populær, hvis du serverer den hjemme hos dig en dag.
Retten er en perfekt ret i comfort food klassen. En lidt tung ret, comfort food, hvor der ikke er sparet på kalorierne.
Spis gerne en god grøn salat til måske en god bønnesalat?
Der er brugt en masse friske champignon i retten. Du kan også svitse champignonerne og så drysse dem på toppen, det er også lækkert. Så er der serveret. 🙂
Den lækreste paprika kylling i flødesovs med bacon og champignon. Vi spiste ris til retten og dagen efter pasta. Skønt når der er mad nok til flere dage.
Jeg har brugt mit store stegefad fra Scanpan, som kan bruges både på komfur og i ovn.
Det er altså bare super smart, at man kan svitse kød i fadet på komfuret og herefter bare sætte fadet i ovnen.
Har du ikke sådan et støbejerns-stegefad, så kan du fint svitse kyllingen på en pande og så fordele ingredienserne i et ildfast fad.
Servér gerne en lækker salat til retten. Denne spidskålssalat ville også være et hit? 🙂
God fornøjelse med kyllingeretten – jeg er sikker på at den bliver et hit hjemme hos dig.
Få flere lækre opskrifter på kylling i fad her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hvilken lækker ret.