Cookie kage. Uhm her får du opskriften på en dejlig cookie kage med hvid chokolade.
Hvis du er vild med cookies og brownies, så kig du bare med her. I dag kommer der en rigtig lækker opskrift på en kæmpe cookie kage.
“Hvad er mon en cookie kage”? spørger du så – ja det er faktisk en 3-i-1-kage: kage, brownie og cookie i én.
En kage hvor cookie-dejen er presset sammen i kageform og bagt som en hel kage.
Den er super nem at bage og cookie-kagen smager bare SÅ godt. Kagestykkerne skæres ud som bidder, der bliver helt perfekte i konsistensen – sprøde på toppen og bløde og chewy i midten.
Dette er mit første forsøg med en cookie kage men bestemt ikke det sidste!
Jeg glæder mig til at eksperimentere meget mere med cookie-kagen og vil helt bestemt bruge denne opskrift som grundopskrift fremover.
Til denne cookie kage brugte jeg hvid chokolade, så kagen bliver næsten som en hvid brownie.
En mørk brownie vil med garanti også være et hit. Halløj en lækkerbisken!
Tjek f.eks. opskriften bå denne chokolade cookie kage ud her:
Jeg tog kagen med til mine kolleger på kontoret og jeg fik mange positive tilbagemeldinger på kagen. Overstrømmende hilsner faktisk. Mine kolleger var vilde med kagen. 🙂
De gode anbefalinger vil jeg da straks sende videre til dig 🙂Jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig.
Har du ikke hvid chokolade på lager, så kan du bruge al anden chokolade.
Du kan også erstatte med f.eks. tranebær, mandler/nødder, skumfiduser eller hvad du nu foretrækker af lækkerier i huset? Det kunne måske også være bær eller frugt, frisk som tørret?
Pecannødder vil være et scoop – lige præcis disse nødder er nemlig en fænomenal kombinationen med hvid chokolade.Den sprøde kage kan holde sig i flere dage, hvis du opbevarer den i en tætsluttende beholder.
Cookie kagen er sej i konsistensen og smagen er bare skøn. Sød. Helt perfekt til en god kop kaffe eller te.
En portion rækker til mange cookie bidder – 24 stk og faktisk kan de skæres ud i ret små stykker, da kagen er ret sød og derfor er drøj i brug.
Kagen vil være et hit på et kagebord og hvis du er frisk på at prøve noget nyt, så spring på.
Kagen vil også være oplagt, hvis du eller dine børn skal have kage med i skole eller på job. Opskriften er meget nem og kagefadet er også nemt at tage med under armen.Opskriften på den lækre cookie kage får du her:
Cookie kage – få en nem opskrift med hvid chokolade hér
Ingredienser
- 150 gram smør smeltet
- 200 gram sukker
- 1 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 250 gram hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- ¼ tsk salt
- 100 gram hvid chokolade (jeg brugte chokoladeknapper) kan erstattes af anden chokolade eller f.eks. tørret frugt/nødder/skumfiduser eller andet
- Evt. grofthakkede nødder til drys på toppen
Sådan gør du
- Smelt smørret i mikroovnen
- Bland sukker og vaniljesukker og rør det smeltede smør i. Rør ægget i. Du behøver ikke piske dejen, men kan fint røre den blot med ske/dejspatel.
- Bland mel med bagepulver og salt og rør det i smør/æggeblandingen. Dejen bliver hård og fast
- Rør halvdelen af chokoladen i dejen. Har du ikke chokoladeknapper, så tilsæt bare grofthakket chokolade (eller andre lækkerier)
- Find en rund eller firkantet bageform og beklæd den med bagepapir. Mit fad målte ca. 20x25 cm. Du kan også bruge et rundt tærtefad. Pres dejen heri og drys resten af chokoladen på toppen. Pres chokoladen godt ned i dejen. Drys evt. lidt grofthakkede mandler/nødder ovenpå
- Bag kagen ca. 30-35 minutter v. 150 grader varmluft. Tjek kagen nogle gange. Den er færdig, når den er gylden og sprød på toppen. Kagen må godt føles lidt ubagt med konsistens a la en brownie
- Lad kagen køle af ½-1 times tid og skær den nu i ud i små bidder, gerne med en savtakket kniv. Jeg fik 24 cookie bidder ud af denne portion
- Kagerne kan holde sig 3-4 dage i tætsluttende beholder
Noter
En cookiekage er en lækker brownie kage – skønne cookie bidder med chokolade
Jeg lod kagen køle af før jeg skar kagen ud i bidder. Måske stykkerne godt kunne have været lidt mindre end mine. Stykkerne er lækre, men ret søde i det. Det er ok at tage to gange 😀
Cookie kage brownie stykkerne MÅ du altså prøve at lave, for de er bare SÅ lækre! Skynd dig bare at springe på denne opskrift 🙂
Skal du peppe et kagebord op, vil den være et hit men kagen vil også være fin at servere som sød dessert efter en god middag.
Hej,
Kan man bruge lys glutenfri melblanding i stedet for ?
Mvh
Iben
Lækker kage!