•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kyllingebryst i ovn med bacon, porrer og flødeUhm – i dag får du opskriften på en rigtig lækker ret med kylling der kan laves i ovn. En skøn kylling i fad ret med porrer, bacon, ost og fløde. Lutter lækkerier 🙂

Jeg lavede retten for nogle uger siden, hvor vores store børn og svigerbørn kom hjem på besøg, og retten var så stor en succes, at der næsten blev spist op.

Retten er meget nem at lave og den stod bare og passede sig selv i ovnen. Det var super smart, for så havde vi jo nemlig god tid til at snakke. Gensynsglæden og snakkelysten er nemlig altid stor når vi ses 🙂Kyllingebryst i ovn med bacon, porrer og flødeTil den lækre kyllingeret skal du kun bruge få og enkle ingredienser. Kylling, porrer, løg, bacon, ost og fløde. Voila!

Kyllingen bliver mør og flødesovsen smagfuld og den smagte rigtigt godt med ris til, men pasta ville også have været et hit.

Kyllingbryst i ovn er en overskuelig ret at servere som aftensmad på en travl hverdag, men den vil også være en populær ret at servere for gæster. Jeg er sikker på at den også vil blive et hit hjemme hos jer 🙂Kyllingebryst i ovn med bacon, porrer og flødeJeg brugte en del bacon, som du kan se, men jeg kan betro dig, at det var et hit med den rigelige mængde. Bacon og porrer passer bare så godt til kylling og og det giver så god smag til retten.

Med ost og fløde i sovsen, var det en ekstra lækker men ret “syndig” ret, som jo ikke ligefrem er til den kalorielette side.

Hvis du gerne vil spare lidt på kalorierne, så kan du fint udelade eller tilsætte f.eks. kalkunbacon i stedet. Du kan også nøjes med mælk i stedet for fløde. Kyllingebryst i ovn med bacon, porrer og fløde

Jeg brugte mit store stegefad, der både kan bruges på komfur og i ovn, men har du en dyb sautérpande, så kan du også sagtens bruge den og så tilberede retten på komfuret.

Hvis du kan nøjes med en halv portion, så vil du fint kunne lave retten bare på en almindelig pande tænker jeg. Kyllingebryst i ovn med bacon, porrer og flødeJeg brugte porrer, fordi de passer så godt til kylling og fordi de er i sæson lige nu.

Man kan købe et kæmpe bundt porrer lige nu for 10-15 kroner, så bare spring på og brug rigeligt. Husk også at brug så meget du overhovedet kan, af den yderste grønne porretop, for det er faktisk her smagen og de fleste vitaminer sidder, det forestiller jeg mig ihvertfald.Kyllingebryst i ovn med bacon, porrer og flødeKyllingebryst i ovn kan laves både med kyllingefilet og kyllingeinderfilet og faktisk vil du også kunne bruge kalkunkød eller svinekød. Eksperimentér du gerne med opskriften nedenfor:Kyllingebryst i ovn med bacon, porrer og fløde

Kyllingebryst i ovn med bacon, porrer, ost og fløde

Kyllingebryst i ovn med bacon, porrer og fløde
En lækker ret med kylling, porrer og bacon i flødesovs
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Kyllingebryst i ovn med bacon, porrer og fløde
Kategori: Dagens ret - nem mad
Keyword: kylling i ovn, kyllingebryst, kyllingefilet
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • smør til stegning
  • 1 kg kyllingebryst kyllingebrystfilet. Skåret/klippet i mindre stykker. Kalkun- eller svinekød kan også bruges
  • salt/peber
  • 250 gram bacon - i tern eller strimler klippet i små stykker du kan nøjes med mindre
  • 2 hønsebouillonterninger kan evt. udelades
  • 3-5 porrer skåret i 1 cm. stykker
  • 2 løg i tern - kan erstattes af ekstra porrer
  • 100 gram ost i revet eller skåret i skiver. Kan udelades
  • ½ liter kogende vand
  • ½ liter fløde gerne kaffefløde
  • Maizenajævning

Sådan gør du

  • Klip/skær kyllingestykkerne i små stykker
    Kyllingebryst i ovn med bacon, porrer og fløde
  • Svits kyllingestykkerne i lidt smør sammen med bouillonterningerne. Krydr godt med salt og peber. Brug en stor stegepande/sautérpande eller et stegefad, der kan bruges på komfuret
    Kyllingebryst i ovn med bacon, porrer og fløde
  • Svits kyllingestykkerne på begge sider, til de har skiftet farve.
    Kyllingebryst i ovn med bacon, porrer og fløde
  • Tag evt. kyllingestykkerne af panden imens du svitser bacon med. Jeg havde plads til begge dele. Læg evt. kyllingestykkerne i et fad og fordel blandingen henover til sidst og tilbered retten i et almindeligt ildfast fad.
    Kyllingebryst i ovn med bacon, porrer og fløde
  • Snit porrerne i mindre stykker og svits dem med, sammen med løg.
    Kyllingebryst i ovn med bacon, porrer og fløde
  • Hæld kogende vand og fløde ved og rør lidt maizenajævning i retten, før du sætter den i ovnen. Retten tykner undervejs, så der skal ikke meget jævning til.
    Kyllingebryst i ovn med bacon, porrer og fløde
  • Fordel ost i skiver eller revet ost over
    Kyllingebryst i ovn med bacon, porrer og fløde
  • Tilbered retten i ovnen i ca. 25 minutter v. 175 grader varmluft.
    Kyllingebryst i ovn med bacon, porrer og fløde
  • Servér ris eller pasta til retten

Noter

Læg evt. kyllingestykkerne i et fad og fordel blandingen henover til sidst og tilbered retten i et almindeligt ildfast fad i ovnen
Retten kan laves med kyllingeinderfilet, svinekød i tern eller kalkunkød
Retten er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Kyllingebryst i ovn med bacon, porrer og flødeKylling i flødesovs med bacon, porrer og ost – kylling i ildfast fad er et hit

Jeg brugte kyllingebrystfilet, men prøv også med f.eks. et kalkunbryst skåret i små stykker måske? Svinekød i tern vil også kunne bruges, men måske retten så lige skal simre lidt længere tid for at blive mør.Kyllingebryst i ovn med bacon, porrer og flødeHer i huset var vi vilde med retten og vi var så heldige, at der var en lille madrest til os “gamle” efterladte forældre dagen derpå. Vi elsker bare når der er nemme madrester, især når de er så lækre som dem vi kunne nyde her.

Retten var et kæmpe hit og den stryger direkte ind på listen over en af de mest populære retter i familien. Opskriften er en videreudvikling af denne skønne succes fra bloggen – hvor rettes laves i stegeso. Måske du kunne genkende den?

Kyllingebryst i stegeso - nem kyllingefilet i ovn
Stegesoen fyldes med kyllingebryst, fløde, bacon, ost, porrer
Se opskriften her
Kyllingebryst i stegeso - nem kyllingefilet i ovn

Du kan også sagtens lave Dagens Ret i din slow cooker, i din wok eller sautérpande. Bare spring påKyllingebryst i ovn med bacon, porrer og flødeGod fornøjelse med at prøve: Kyllingebryst i ovn med bacon, porrer, fløde og ost. Uhm du kan godt begynde at glæde dig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •