•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lækker suppe med kylling, løg og asparges

Stemmerne på Bagenørdens FB-side er talt op. Valget stod mellem bananbrød, cookies eller suppe. Der var dødt løb for det glade Bagenørden-heppekor. 5 stemmer til bananbrød og 5 stemmer til suppe. Den hårde dommer måtte træffe en beslutning.Lækker suppe med kylling, løg og aspargesDet blev simresuppen, men halløj i skuret hvor er den da også god!

En totalt selvopfunden stop-madspilds-suppe lavet af en rest kylling og et bundt asparges fra køleskabet, med tæt-på-overskredet-holdbarhedsdato.  Kan du ikke lige opdrive friske grønne asparges, kan asparges fra glas også bruges. Friske er bare nummer ét. DSC_9000Jeg fandt lidt stegesky i fryseren til overs fra en marineret culottesteg . Hvor var det godt jeg havde gemt denne lille portion! Det gav smag og kraft til suppen og den blev bare så smagfuld og lækker! Bare lige en lille påmindelse til dig om at gemme stegesky når du steger stege, også selvom det kun er en lille bitte portion.

Har du ikke lige en portion stegesky kan du bruge oksefond ( kan  købes i små bægre) eller en ekstra oksebouillonterning. Har du ikke lige en kyllingerest, kan du bruge 2-3 kyllingeschnitzler. Lækker suppe med kylling, løg og asparges

Her kommer opskriften på den lækre kyllingesuppe:

Suppe med kylling og asparges – nem opskrift

Lækker suppe med kylling, løg og friske grønne asparges
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Slow food - simremad
Keyword: kyllingesuppe, suppe
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2-3 stykker kold kylling plukket i små bidder eller. 2-3 stykker kyllingeschnitzler kan også bruges 2-3 kyllingeschnitzler kan også bruges
  • 1 spsk smør
  • Kyllingefond hvis du har eller en ekstra hønsebouillonterning
  • 3 hønsebouillonterninger
  • 2 løg i skiver
  • 3 gulerødder i små tern
  • 1 bundt grønne asparges snittet i småstykker
  • 2 liter vand
  • dl fløde
  • Salt/hvidløgspeber
  • Lidt jævning

Sådan gør du

  • Pluk kyllingen og svits i smør og stegefond.
  • Bruger du rå kyllingeschnitzler, skærer du dem i små strimler og svitser.
  • Svits bouillonterningerne med
  • Tilsæt løg og evt. lidt ekstra smør.
  • Skræl gulerødder og skær i små tern. Tilsæt også dem.
  • Hæld kogende vand ved og lad suppen simre under låg i 20 minutter ca., gerne mere.
  • Ordn aspargesene imens. Skyl og skær dem i små 2-3 cm. stykker
  • Tilsæt aspargesstykker til suppen og fløden også. Aspargesene skal max koge med i 10 minutter. Det er ærgerligt hvis de splatter for meget ud i suppen, så hold øje med at de ikke bliver for møre.
  • Jævn suppen, til du synes den har en passende konsistens.
  • Smag til med salt og hvidløgspeber
  • Servér gerne med hvidløgsbrød til

Noter

Suppen er hurtig at lave, hvis du bruger en rest kylling. Steg også gerne et par kyllingebryst-filetter til suppen. 
Suppen er fryseegnet
Brug bare de grøntsager du har på lager 
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

Det var dette hvidløgsbrød vi spiste til. Et hurtigthævet bradepandebrød, der fungerer rigtigt godt som suppebrød og som lækkert madbrød til alle andre retter også. Du kan finde opskriften på det lækre hvidløgsbrød lige her.HvidløgsbrødBrødet er proppet med havregryn og er virkeligt let at lave. Der er rigeligt med hvidløgsdyp på toppen, så du behøver ikke smør på brødet. 
Totalt nem lørdagsmenu – suppen var så lækker at den sagtens kunne serveres en lørdag og så nem at den sagtens også vil kunne laves en hverdag. Lækker suppe med kylling, løg og asparges

Sådan laver du suppe med kylling – se billederne her:

De grønne asparges gav suppen en helt særlig god og lækker smag. Se om du kan opdrive dem i butikkerne endnu, selvom det jo nok er udenfor sæson nu? (okt.). Det var godt at jeg var påpasselig og holdt øje med at aspargesene ikke kogte ud. De mister ikke kun “bid” under kogningen, de mister nemlig også smag synes jeg. Kog dem derfor max. kun med i 5-10 minutter.
DSC_8999Jeg jævnede suppen lidt, men det er ikke sikkert du synes det er nødvendigt. Hvorfor bliver min suppe lidt rødlig spørger du nok? Tjo, fordi jeg brugte lidt stegesky fra en marineret culotte.

Sikke en god smag – men altså din suppe vil også blive rigtigt fin, hvis du bare koger den op på bouillon.

Spækket med lækkert kyllingekød og grønt. Uhm 🙂
Lækker suppe med kylling, løg og asparges Det var da godt nok en formidabel suppelivret der blev serveret på matriklen i dag. Det passede helt perfekt til de hjemvendte lystsejler-drenge, der kom frysende og sultne hjem kl.18.00. Simre-suppe er altså bare en perfekt efterårsret, næh – ved nærmere eftertanke, vel nærmere en helårsservering?

Denne suppe blev faktisk lavet for næsten ingen penge. En rest kylling, en rest fond, en rest fløde, en rest asparges og gulerødder der altid er i køleskabet. Nemt, hurtigt, lækkert og ultrabilligt, og så på en lørdag. Totalt fornem mad for ingen penge, næsten. Lækker suppe med kylling, løg og asparges

Fortsat rigtig god weekend til dig – og jep, imorgen – eller overmorgen – venter opskrift på et lækkert bananbrød 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •