•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bananbrød - eller sund(ere) banankage - med havregrynBrune bananer til overs i køleskabet og en trang til kage?

Her et tip om et lidt sundere alternativ til en almindelig banankage. Skulle vi kalde det et bananbrød eller en sundere banankage? Jeg er faktisk i tvivl og er blevet enig med mig selv om at i virkeligheden jo nok ikke gør den store forskel.

Du bestemmer om du vil  kalde det banankage eller bananbrød. At kalde det bananbrød vil jo nok pynte lidt på samvittigheden, så gør du bare det:-)Bananbrød - eller sund(ere) banankage - med havregrynBanankagen er en lidt sundere kage, for der er brugt mindre sukker og fedtstof end sædvanligt og så er der også brugt havregryn i opskriften. Banankagen er også med krydderier og det smager bare godt.

Jeg har også undladt chokolade – men det kan du sagtens tilsætte. På bloggen finder du dette banankagealternativ – også en lidt sundere banankage. 

Hvis du ønsker at bage et bananbrød uden tilsat sukker og med meget lidt fedtstof, så kan du finde en opskrift lige her

Her kommer opskriften på banankage – en lidt sundere en af slagsen.

Banankage sundere opskrift med havregryn

Nemt bananbrød eller sund(ere) banankage
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: banankage
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 100 gram blødt smør smør du kan nok godt nøjes med halvdelen
  • 100 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 200 gram hvedemel
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk ingefær
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 mosede bananer jo mørkere bananerne er, jo sødere er de
  • Evt. grofthakkede nødder og grofthakket chokolade

Sådan gør du

  • Pisk sukker, vaniljesukker og smør godt med elpisker eller køkkenmaskine
  • Pisk et æg i af gangen
  • Tilsæt havregryn
  • Bland bagepulveret og krydderierne i melet og rør det forsigtigt i dejen.
  • Mos bananerne og tilsæt.
  • Rør evt. hakkede nødder og chokolade i. Kan udelades.
  • Beklæd en rugbrødsform med bagepapir og fyld dejen her
  • Bages v. 175 grader varmluft i ca. 30 minutter, eller til der ikke længere hænger dej ved strikkepinden/gaflen.
  • Kan nydes lun og afkølet

Noter

Banankagen er fryseegnet
Du kan sagtens reducere yderligere på mængden af sukker og fedtstof i denne kage
Banankagen kan også bages som muffins
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Perfekt banankage, hvis du har brune bananer i overskud

Bananbrød - eller sund(ere) banankage - med havregrynDet tager 10 minutter at røre banankagen sammen, så har du brune bananer i køleskabsskuffen, er det en fin og hurtig måde at få dem brugt på. Et helt oplagt Stop madspilds-bananbrød.

Banankagen vil vække jubel som lidt sødt mellemmåltid i madkassen eller en dag I kommer sultne hjem

Bananbrød - eller sund(ere) banankage - med havregryn

Sådan laver du den lidt sundere banankage – se billederne her:

Her ser du den nemme proces i billeder fra start til slut:

Jeg tænker du måske sagtens kan bruge et par bananer til i opskriften? Dog skal du huske, at jo flere bananer, jo mere “klæg” kage. Den vil have en tendens til at “flade ud”, smager dog glimrende, for jo flere bananer, jo mere sødere kagere også jo.
Bananbrød - eller sund(ere) banankage - med havregrynEn lækker kage eller brød, eller hvordan var det nu. Put gerne nødder og chokolade i – det ville være et hit.  Du kan evt. også smelte chokoladen og trække den på toppen, og drysse med grofthakkede nødder som topping? Det ville være smukt – og lækkert.
Bananbrød - eller sund(ere) banankage - med havregryn1 stk. banankage – eller bananbrød som er blevet en succes herhjemme. Mine sunde teenagere er vilde med det

At bage en lidt sundere banankage er en genial måde at få brugt overskydende bananer på. Pudsigt nok fortsætter jeg med at købe 10 bananer, selvom styk-prisen er den samme. Vi er jo vant til at 10 koster et-eller-andet, det er som om indkøbsvanerne – åbenbart – er svære er at ændre på?

Vi spiser MANGE bananer her i husstanden – men også mange banankager og bananmuffins. Du kan derfor finde mere inspiration til flere bananfristelser her.
Bananbrød - eller sund(ere) banankage - med havregryn

 

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •