Sundere banankage. I dag får du opskriften på en sund(ere) banankage med mindre fedt og sukker.
Brune bananer til overs i køleskabet og en trang til kage?
Her et tip om et lidt sundere alternativ til en almindelig banankage. I denne kage har jeg nemlig brugt mindre sukker og mindre fedtstof i dejen.
Skulle vi kalde det et bananbrød eller en sundere banankage?
Jeg er faktisk i tvivl og er blevet enig med mig selv om, at i virkeligheden gør det jo nok ikke den store forskel.
At kalde det bananbrød vil jo nok pynte lidt på samvittigheden, så måske vi bare skulle gøre det? 🙂
Banankagen er en lidt sundere kage, for jeg har brugt under halvdelen af den mængde sukker og fedtstof jeg plejer at bruge i kager med banan.
At kalde den for en sund banankage, kan vi nok ikke helt. Måske du kan eksperimentere med at bruge endnu mindre smør/sukker i kagen?
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på sundere banankager og bananbrød.
Jeg har også brugt havregryn i dejen, så der er også fibre i kagen også.
Krydderier har jeg også puttet i kagen og den smagte bare så godt. Du bestemmer selvfølgelig også selv om du vil tilsætte krydderierne.
Det er en sundere banankage uden chokolade, men det kan du selvfølgelig sagtens også tilsætte.
Opskriften er super nem og du får den lige her
Sundere banankage med havregryn – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 100 gram blødt smør måske du kan nøjes med mindre? Kan erstattes med olie.
- 100 gram sukker måske du kan nøjes med mindre?
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 200 gram hvedemel
- 1 tsk kanel kan udelades
- 1 tsk kardemomme kan udelades
- 1 tsk ingefær kan udelades
- 40 gram havregryn ca. 1 dl
- 1 tsk bagepulver
- 4 mosede bananer jo mørkere bananerne er, jo sødere er de
- Evt. grofthakkede nødder og grofthakket chokolade
Sådan gør du
- Pisk sukker, vaniljesukker og smør godt. Pisk et æg i af gangen. Tilsæt havregryn. Bland bagepulveret og krydderierne i melet og rør det forsigtigt i dejen med en dejskraber. Mos bananerne og tilsæt, evt. med lidt grofthakket chokolade.
- Beklæd en rugbrødsform med bagepapir og fyld dejen her. Du kan også bruge en tærteform eller en lille firkantet bradepande/ildfast fad, Jeg brugte en franskbrødsform. Drys evt. med grofthakkede mandler/nødder.
- Bages v. 175 grader varmluft i ca. 30-35 minutter (200 grader alm. ovn), eller til der ikke længere hænger dej ved strikkepinden/gaflen. Bagetiden afhænger af formens størrelse og din ovns varmeevne. Kagen vil være fugtig og svampet.
Noter
Du kan reducere yderligere på mængden af sukker og fedtstof i denne kage
Banankagen kan også bages som muffins - halvér bagetiden i så faldSund kage med bananer og havregryn, perfekt hvis du har brune bananer i overskud.
Det er en super nem dej og tager under 10 minutter at røre banankagen sammen.
Har du brune bananer i dit køleskab eller frugtskål, er det en fin og hurtig måde at få dem brugt på. Et helt oplagt Stop madspilds bage projekt. Jo brunere bananerne er, jo mere søder de, så smid dem endelig ikke ud.
Banankagen vil vække jubel som lidt sødt mellemmåltid i madkassen. Prøv det også en dag I kommer trætte og lidt lækkersultne hjem.
Tro mig. Du vil helt sikkert blive populær, hvis du bager den lidt sundere banankage.
Sådan laver du det lidt sundere banankage – se billederne her:
Her ser du den nemme proces i billeder fra start til slut:
Jo flere bananer du bruger i kagen, jo mere kompakt/svampet vil kagen blive. Tjek f.eks. opskriften på denne banankage med chokoladestykker- den indeholder mange bananer.
Jo flere bananer, jo sødere vil kagere også blive.
En lækker sundere banankage eller bananbrød, eller hvad vi nu skal kalde den sundere kage
Put gerne nødder og chokolade i – det ville være et hit.
Du kan evt. også smelte chokoladen og trække den på toppen, og drysse med grofthakkede nødder som topping? Det ville være både smukt – og lækkert.
Hvis du gerne vil bage med endnu mindre sukker og fedtstof, så skulle du prøve at bage et bananbrød.Super lækre og svampede “brød”, der er en mellemting imellem brød og kage.
Prøv dette bananbrød med kardemomme eller dette bananbrød uden sukker.
1.
2.
3.
Hvis du gerne vil age en banankage iuden sukker, så tjek denne opskrift på glutenfri banankage ud.
Banankagen blev en stor succes herhjemme. Min familie var vilde med den.
At bage en lidt sundere banankage er en genial måde at få brugt overskydende bananer på.
Pudsigt nok fortsætter jeg med at købe 10 bananer, selvom styk-prisen er den samme.
Mest er vi jo vant til at 10 koster et-eller-andet, det er som om indkøbsvanerne – åbenbart – er svære er at ændre på?
Vi spiser MANGE bananer her i husstanden – men også mange banankager og bananmuffins.
Du kan derfor finde mere inspiration til flere bananfristelser her nedenfor.
Få andre lækre opskrifter på banankager, bananbrød, bananvafler og bananboller her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
Savner i opskrifterne : Hvor længe i ovnen og hvor mange grader . ?