Blåbærtærte med marcipan. Uhm i dag får du opskriften på en rigtig nem og lækker frugttærte med marcipan.
Prøv lige at se en lækker kage man kan lave, hvis man får gode ideer af en sød bloglæser 🙂
Mikala tippede mig på Bagenørdens Facebookside om en af sine yndlingsopskrifter:”Margits solbærkage“.
Du ved jo at jeg altid er klar på en kagebageudfordring – og Margits solbærkage skulle da prøves. Selvfølgelig da! 🙂En rigtig lækker og nem opskrift.
Alle slags bær eller frugt kan bruges, stod der i opskriften. Det passede mig fint, for jeg havde en pose blåbær i fryseren.
Blåbær giver et rigtigt godt modspil i søde kager – ja tak til en blåbærtærte!
Uhm – det blev til en lækker tærte med blåbær, marcipan og vanilje – nem og hurtig at lave.
Jeg kan godt lide at sætte mit eget præg på kageopskrifter. Jeg tænkte at god vanilje og marcipan ville gøre sig godt i kagen? Der var heller ikke bagepulver i den oprindelige opskrift, men det tilsatte jeg også.
Det blev den lækreste mest fortryllende skønne frugttærte du kan forestille dig!
Har du ikke blåbær på lager, så kan alle andre bær og anden frugt sagtens bruges. Bare spring på 🙂
Her kommer opskriften på:
Blåbærtærte med marcipan – få en god opskrift på tærte med blåbær her
Ingredienser
- 75 gram smeltet smør
- 3 æg
- 2 dl. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker eller marven af ½ vaniljestang
- 2½ dl hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 150 gram marcipantern
- 300 gram friske eller frosne blåbær kan erstattes med andre bær/anden frugt
- Lidt perlesukker som drys
- Tilbehør: flødeskum
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
- Pisk æg, sukker og vanilje til æggesnaps. Brug elpisker eller køkkenmaskine.
- Tilsæt smeltet smør. Pisk godt.
- Vend mel og bagepulver i forsigtigt i.
- Pensl et tærtefad og hæld dejen heri. Mit fad målte 25 cm i diameter og 5 cm i højden
- Skær marcipanen i tern og pres stykkerne ned i dejen.
- Fordel blåbærrene på toppen og tryk også dem lidt ned i kagen.
- Drys lidt perlesukker på toppen.
- Sæt tærten i ovnen og bag den ca. 25-30 minutter v. 175 grader varmluft eller 200 grader alm. ovn.
- Tærten er færdig, når den er sprød, gylden og gennembagt
Noter
En nem og lækker frugttærte med blåbær – prøv den med flødeskum til
Tærten er rigtig nem at lave og kan jo varieres i en uendelighed. Jeg tænker at jeg/vi nu har nemme æble/pære/rabarberkager i vente også? 🙂Blåbærtærten smagte rigtigt fint med flødeskum til – uhm, da den var nybagt var den helt knasende sprød i kanterne. Lækkert!
Jeg tænker at den sagtens kan lunes i ovnen igen, hvis den skal serveres på dag 2. Tærten er også fryseegnet.Prøv tærten en dag der kommer uventede gæster, en sommerdag hvor du har hentet friske jordbær i haven.
Lav den til et dessert- eller kagebord, der skal se farverigt og festligt ud.
Den vil også peppe en råkold regnvejrsdag op, en dag hvor du/I bare er ekstra lækkersultne derhjemme 🙂
Sådan laver du blåbærtærte med marcipan – se billederne her:
Rigtig lækker lørdagstærte. Bliver den mon din søndagstærte? 🙂
Få flere lækre opskrifter på kager med blåbær her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Opskriften lyder spændende – men ved tærter er det SÅ vigtigt med en oplysning om højde og diameter på formen, så mængden passer til. Hvilken form bruger du til denne mængde ?
Jeg kunne godt tænke mig at vide, om du bruger blåbærren frosne eller om du tør dem op??
Bagte kagen i den tid der står, men den var helt flydende indeni. Så vidt jeg ved kan man ikke bage en kage på varmluft, da den så vil blive mørk udenpå men ikke være færdigbagt indeni.
Hej!
Jeg kunne godt tænke mig at prøve din Blåbærtærte. Det er en nem og overskuelig opskrift som du har skrevet, men det fremgår ikke tydeligt hvor meget mel det skal til. Er det 2 1/2 dl, 2 1/2 spsk eller 1 1/2 tsk?
Med venlig hilsen Dorte.