Lækker tærte med blåbær, marcipan og vaniljeprikker

  • Lækker tærte med blåbær, marcipan og vanilljeprikker
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lækker tærte med blåbær, marcipan og vanilljeprikkerPrøv lige at se en lækker kage man kan lave, hvis man får gode ideer af en sød bloglæser 🙂

Mikala tippede mig på Bagenørdens Facebookside om en af sine yndlingsopskrifter:”Margits solbærkage“. Du ved jo at jeg altid er klar på en kagebageudfordring – og Margits solbærkage skulle da prøves. Selvfølgelig da! 🙂Lækker tærte med blåbær, marcipan og vanilljeprikkerEn rigtig lækker og nem opskrift. Alle slags bær eller frugt kan bruges, stod der i opskriften, og det passede mig fint, for jeg havde en pose blåbær i fryseren. Blåbær giver et rigtigt godt modspil i søde kager – ja tak til en blåbærtærte!Lækker tærte med blåbær, marcipan og vanilljeprikkerDet blev til en lækker tærte med blåbær, marcipan og vaniljeprikker. Jeg kan godt lide at sætte mit eget præg på opskrifter. Jeg tænkte at god vanilje og marcipan ville gøre sig godt i kagen og så undrede jeg mig lidt over at der ikke skulle bagepulver i den oprindelige opskrift?Lækker tærte med blåbær, marcipan og vanilljeprikker

Her kommer opskriften på:

Lækker blåbærtærte med marcipan og vaniljeprikker:

Lækker tærte med blåbær, marcipan og vaniljeprikker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Portioner: 4 -6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 75 gram smeltet smør
  • 3 æg
  • 2 dl. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker eller marven af ½ vaniljestang
  • dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 150 gram marcipantern
  • 300 gram friske eller frosne blåbær
  • Lidt perlesukker som drys
  • Tilbehør: flødeskum

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • Pisk æg, sukker og vanilje til æggesnaps. Brug elpisker eller køkkenmaskine.
  • Tilsæt smeltet smør. Pisk godt.
  • Vend mel og bagepulver i forsigtigt i.
  • Pensl et tærtefad og hæld dejen heri
  • Skær marcipanen i tern og pres stykkerne ned i dejen.
  • Fordel blåbærrene på toppen og tryk også dem lidt ned.
  • Drys lidt perlesukker på toppen.
  • Sæt tærten i ovnen og bag den ca. 25-30 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Prik en gaffel i - når der ikke længere hænger dej ved, er tærten færdig.

Lækker tærte med blåbær, marcipan og vanilljeprikker

DSC_2880

Lækker tærte med blåbær, marcipan og vanilljeprikker

Tærten er rigtig nem at lave og kan jo varieres i en uendelighed. Jeg tænker at jeg/vi nu har nemme æble/pære/rabarberkager i vente også? 🙂

Blåbærtærten smagte rigtigt fint med flødeskum til – uhm, da den var nybagt var den helt knasende sprød i kanterne. Lækkert!

Jeg tænker at den sagtens kan lunes i ovnen igen, hvis den skal serveres på dag 2. Tærten er også fryseegnet.Lækker tærte med blåbær, marcipan og vanilljeprikkerLav tærten en dag der kommer uventede gæster, en sommerdag hvor du har hentet friske jordbær i haven, lav den til et dessert- eller kagebord, der skal se  farverigt og festligt ud eller lav den en råkold regnvejrslørdag hvor du bare er ganske almindeligt lækkersulten 🙂

Rigtig lækker lørdagstærte. Bliver den mon din søndagstærte?  🙂

Lækker tærte med blåbær, marcipan og vanilljeprikker


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

6
Skriv en kommentar

3 Kommentar tråde
3 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
4 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Anette

Jeg kunne godt tænke mig at vide, om du bruger blåbærren frosne eller om du tør dem op??

Annie

Bagte kagen i den tid der står, men den var helt flydende indeni. Så vidt jeg ved kan man ikke bage en kage på varmluft, da den så vil blive mørk udenpå men ikke være færdigbagt indeni.

dorte

Hej!
Jeg kunne godt tænke mig at prøve din Blåbærtærte. Det er en nem og overskuelig opskrift som du har skrevet, men det fremgår ikke tydeligt hvor meget mel det skal til. Er det 2 1/2 dl, 2 1/2 spsk eller 1 1/2 tsk?
Med venlig hilsen Dorte.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer