•  
 •  
 •  
 •  
 •  

Grillede tykstegsbøffer, råstegte kartofler og salat

Det er søndag, ja, men i dag kommer du altså til at høre om lørdagsbøfferne. Lækre tykstegsbøffer af ungkvæg, købt til kuppris i supermarkedet til 20 kroner. Ja jeg køber gerne mit kød hos slagteren, men går jeg forbi et godt kup i en køledisk nupper jeg det! 🙂

Grillede tykstegsbøffer, råstegte kartofler og salat

Det blev nogle rigtigt lækre bøffer, som blev stegt på min støbejernsgrillpande. De blev lækre møre og ikke for gennemstegte (jeg øver mig, jeg fejler tit og steger bøfferne for længe, men ikke denne gang pyh!).

DSC_2948

Jeg lavede råstegte kartofler til bøfferne. Jeg synes vi trængte til lidt kartoffelafveksling – vi kører tit i samme kartoffelspor:  sesamkartofler, hasselbackkartofler  og hjemmelavede pommes frites . Wow – råstegte kartofler – hvilken nytænkning! 😉

Grillede tykstegsbøffer, råstegte kartofler og salat

Her kommer opskriften på lørdagens menu:

Grillede tykstegsbøffer, råstegte kartofler og salat:

Du skal bruge (4 voksne):

4 tykstegssteaks, entrecotes, tournedos eller lignende lækkert kød

Råstegte kartofler:

2½ kilo kartofler

1 dl olie

Salt

Salat: Årstidens salat – alt godt fra grøntsagsskuffen.

DSC_2962

Sådan laver du råstegte kartofler og grillede tykstegesbøffer: 

Vil du servere denne menu skal du starte med kartoflerne først. Bøfferne tager 5 minutter og kartoflerne 30-45 minutter (minimum)

Lad mig fortælle dig med det samme, at jo større portion kartofler du laver, jo mere besværligt bliver det!

Råstegte kartofler kræver meget olie, gode stegepander (brug 2 pander hvis I er mere end 2) og meget tålmodighed.

DSC_2937

Pro-tip: Skær kartoflerne i TYNDE skiver, hvis de bliver for tykke, vil kartoflerne forblive rå i midten og du kan blive nødt til at stege dem færdig i ovn – skulle jeg hilse og sige fra en ven! Det betyder altså, at kartoflerne skal altså være tyndere skåret end dem du ser på billedet her;-)

Sådan laver du råstegte kartofler:

 • Skræl kartoflerne og skær dem i TYNDE skiver
 • Varm et par pander godt op og hæld lidt olie på hver pande.
 • Hæld kartoffelskiverne på og drys med salt. “Vær over” kartoflerne og vend dem tit  og spar ikke på olien. Lad kartoflerne få lidt farve. Råstegte kartofler smager allerbedst hvis de er brune og sprøde (men IKKE brændte, så pas på, steg ikke ved for høj varme!)
 • Du får virkelig afprøvet om dine pander er gode når du steger råstegte kartofler. Hvis dine pander trænger til udskiftning, vil kartoffelskiverne nemt gro fast på bunden. Mine pander kyler jeg snart ud! – så kan du vist godt fornemme hvilken kamp det var for mig at få lavet de kartofler?
 • Rør, vend og tilsæt mere olie. Ja det ville da vist have være nemmere at have lavet pommes frites i ovnen? – du kan tro jeg tænkte tanken mange gange undervejs 😉

DSC_2942

Sådan laver du grillede tykstegsbøffer:
 • Når der er styr på kartoflerne og de er ved at være færdige, varmer du en pande nr. 3 godt op. Håber du har 3 pander eller en grillpande? Hvis ikke må du hælde kartoflerne i et fad og lade dem stege færdige i ovnen. (så er du også sikker på at de bliver færdige, hrmpf! 😉
 • Læg først bøfferne på panden når den er rygende varm. Steg bøfferne 2 minutter på hver side. Krydr godt. Stegetiden varierer jo selvfølgelig alt efter hvor tykke bøfferne er. Følg evt. anvisningerne på pakken (hvis du er så heldig at der er en sådan)

Grillede tykstegsbøffer, råstegte kartofler og salat

 • Tag panden af varmen og lad bøfferne hvile på panden. Vend dem et par gange undervejs. En støbejernspande holder på varmen længe og hvis du ønsker dine bøffer røde, så lad dem hvile på en tallerken og ikke på panden. Lav evt. et lille snit i en bøf for at se om du synes den er “well-done”.
 • Vi foretrækker vores steaks “medium” og derfor lader jeg dem trække på panden.

Kartoflerne blev endelig færdige (prøvesmag dem undervejs og tjek om de er gennemstegte). Bøffen var perfekt og salaten verdens nemmeste – men måske ikke den mest inspirerende, men dog grøn? 🙂

Grillede tykstegsbøffer, råstegte kartofler og salat

Kan du finde ud af at lave bearnaisesauce selv – er jeg dybt misundelig –  og så skal du da helt klart lave det til dine steaks. Hvis ikke må du ty til købeløsninger som jeg. Jeg har købt Bearnaiseessens, men det er det tætteste jeg endnu er kommet på den hjemmelavede bearnaisesauce 😉

En skøn lørdagsmenu og en rigtig god bøf til prisen. En hurtig ret (hvis de råstegte kartofler da ikke driller dig så meget som de drillede mig?) og en sikker succes, ihvertfald hvis du skal servere mad for to glubske teenagere…..

Grillede tykstegsbøffer, råstegte kartofler og salat

 

“Det er godt det her!!” sagde min sultne teenagedreng flere gange. En helt ok menu – ikke raketvidenskab, men nogen gange gør det heller ikke noget at man kan komme -næsten- sovende til lækkerierne, vel? 🙂

Jeg iler videre til næste søndagskapitel. Jeg mangler 50 sider i denne sindssygt spændende krimi – som kryber ind under huden på mig. Jeg er NØDT til læse den færdig før jeg skal sove!

2015-03-22 18.27.11

Har du ikke læst bogen endnu kan jeg anbefale den STORT – ligesom jeg også kan anbefale de andre af Lars Keplers bøger (dog minus Hypnotisøren, den fængede mig slet ikke). Denne er gyseligt sindsoprivende, nervepirrende og hamrende godt skrevet. Jeg er vild med skrivestil og miljø- og personskildringer. Wow det er godt!

Jeg kaster mig over de sidste kapitler og høres ved på den anden side! 🙂

Håber du har haft en god søndag – det har jeg. Jeg har læst 500 sider denne weekend – fantastisk – bare bogen er god nok! 🙂


 •  
 •  
 •  
 •  
 •