•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lækre sprøde cookies med peanuts, nougat og Nesquick

Sikke lækre cookies man kan bage efter det forhåndenværende søms princip! En rest peanuts, en halv pakke nougat og en fyldt bøtte Nesquick i skabet. En-to-vupti er der lækre cookies på vej. Knasende sprøde, chokoladeagtige og med en skøn peanuts-smag.DSC_0816Har du ikke lige de samme cookie-ingredienser på lager, som jeg, kan du sagtens tilsætte de lækkerier du lige har. Et par håndfulde mandler eller et par håndfulde tørrede tranebær, grofthakket chokolade, lakrids, marcipan, grofthakkede oreos? Kun fantasien, og køkkenlageret, sætter grænser. Lækre sprøde cookies med peanuts, nougat og Nesquick

Brug opskriften nedenfor som inspiration og springbræt 🙂

Cookies med peanuts, nougat og Nesquick

Lækre sprøde cookies med peanuts, nougat og Nesquick
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 18 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Keyword: cookies, nougat
Portioner: 60 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 æg
  • 250 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 dl solsikkeolie ell. 100 gram smeltet smør
  • 300 gram hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 7 spsk Nesquick ell. evt. 3 spsk. alm. kakaopulver
  • 100 gram nougat i små tern ell. 100 gram grofthakket chokolade
  • 150 gram grofthakkede peanuts kan erstattes af mandler eller andre nødder

Sådan gør du

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende med elpisker
  • Tilsæt olie eller smeltet smør
  • Bland natron og Nesquick med hvedemelet og tilsæt. PIsk let
  • Tilsæt nougat og grofthakkede peanuts
  • Sæt cookies på bagepladen med to teskeer med god afstand. der kan være ca. 30 cookies pr. plade.
  • Bag cookies'ene 7-8 min. v. 175 grader varmluft
  • Lad kagerne afkøle på en bagerist. De skal blive sprøde hele vejen igennem når de er afkølede.

Noter

Du kan bage cookies'ene yderligere 3-4 minutter, hvis du synes de er for bløde
Opbevares i kagedåse under tætsluttende låg
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En nem cookies opskrift der kan varieres i det uendelige.Lækre sprøde cookies med peanuts, nougat og NesquickNemme cookies at lave er det også og der bliver MANGE kager, så skal du fylde en stor kagedåse og servere kager for mange, er denne opskrift et rigtigt godt bud.

Hvorfor nu pludselig Nesquick i kagerne? Tjo, mine børn er jo – pludselig – blevet store, og også for store til Nesquick. Der var to bøtter i skabet – hov – tiden løb pludselig fra dem?

Intet bliver smidt ud, søde tiloversblevne lækkerier bliver da stoppet i kager eller brød?
DSC_0814

Nougaten var tilovers fra julen, men har du ikke lige nougat på lager, behøver du ikke købe. Du kan sagtens bruge grofthakket chokolade i stedet, men nougat er altså rigtigt godt i kage, bare lige så du ved det 🙂
DSC_0815Jeg havde en rest peanuts (ja hvordan kunne det mon ske den havde fået lov til at overleve?). Jo flere peanuts i kagerne, jo bedre synes jeg, men mængden bestemmer du selv. 
DSC_0817

DSC_0819Små cookies på pladen og pludselig var der et fad cookies klar. Kontorkagedåsen blev også fyldt op ved samme lejlighed. Med 60 cookies, er der rigeligt af give ud af, så bag dem gerne en gang du skal servere småkager for mange.

Jeg er spændt på hvilke cookies du får tryllet? Hvilke lækkerier finder du mon på at stoppe i?

På Bagenørdens kagefad blev det til sprøde cookies med Nesquick, nougat og peanuts. Knas! 🙂Lækre sprøde cookies med peanuts, nougat og Nesquick


  •  
  •  
  •  
  •  
  •