Langtidsbagte tomater – små søde og smagfulde.

  • Langtidsbagte tomater

Langtidsbagte tomater

ÅRH manner hvor var det en god dag idag! Solen skinnede og jeg havde fri. En helt lang dag med god tid til at nyde livet, solen, hjemmet, læse, dovne, bage, høre musik, fløjte og være glad. Bare nyde.

Tiltrængt. Selvom det lige har været ferie, var denne fredag et velkomment åndehul.

Og hold da op, hvor Noget i Ovnen fik noget i ovnen på denne fridag! Sådan går det jo gerne. En “fridag” bliver hurtigt omkonverteret til en “Store Bagedag”. Jeg ved ikke lige hvordan det sker? Hver gang? 🙂

Pizzasnegle, franskboller og boller af samme grunddej

Der blev bagt store bløde sigtemelsboller, et gigantisk stort franskbrød med sesam også lavet af sigtemelsdej og to store bageplader med de lækreste pizzasnegle med pestoflødeost, soltørrede tomater og bacon. Penslet med peberolie og drysset med chili-gratineringsost.

Alle disse ting fik jeg lavet af den samme grunddej.

Indlæg og opskrift finder du lige her.

Sådan en dag hvor der tilbringes mange timer i køkkenet er det oplagt at lave simreretterne, der ellers, på en almindelig dag, vil tage alt for meget tid og ovn-energi.Langtidsbagte tomaterOvnen kørte det meste af eftermiddagen alligevel, og man kunne da ligeså godt bruge ovnens varme og eftervarme til noget, ikke? 🙂

I dag skal jeg fortælle dig om den lækreste opskrift på bagte tomater – jep og dem kan man nemlig bage i ovnen.Det er første gang jeg prøvede at lave langtidsbagte tomater, men bestemt ikke sidste gang. De kaldes vist også semi-dried tomater.

Skønne er de og det gode er, at tilberedningsmetoden får sødme frem i tomaterne, selv på de triste vintertomater. Du kan bruge alm. tomater eller små cocktailtomater til de bagte tomater.Langtidsbagte tomater

Opskriften får du lige her:

Langtidsbagte tomater
Når du langtidsbager tomater bliver de særligt søde og smagfulde
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 10 minutter
Ret: Langtidsbagte tomater
Kategori: Kartofler, grøntsager og tilbehør
Keyword: bagte tomater, cocktailtomater, søde tomater, tomater
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 500 gram cocktailtomater
  • 2 tsk. tørret rosmarin timian eller oregano kan også bruges. Jeg brugte rosmarin
  • 2 tsk sukker eller honning
  • Hvidløgsolie ell. olie med 2 pressede hvidløgsfed i.
  • God olivenolie dryppes over.
  • Hvidløgspeber eller almindeligt peber, salt.

Sådan gør du

  • Små cocktailtomater skæres halvt over. Lægges i et tærtefad, dryppes med hvidløgsolie, 2 tsk. balsamico dryppes over, sukker og krydderier drysses på.
    Langtidsbagte tomater
  • Hvidløgsolie. Hvis du ikke har en hvidløgsolie, så lav din egen ved at presse et par fed hvidløg i olien. Hvidløg kan også helt udelades.
  • Rosmarin, olie, sukker og krydderier drysses på.
    Langtidsbagte tomater
  • Tomaterne sættes i ovnen på 125 grader varmluft i et par timer. Mindst. Tomaterne skrumper ind til det halve og får en helt særlig kraftfuld smag. En helt særlig sødme. Sukkereret trækker tomatsmagen særligt frem.
  • Tomaterne er færdige, når de er sprøde og tørret lidt ind. 
    Langtidsbagte tomater

Noter

Tomaterne sættes i ovnen på 125 grader varmluft i et par timer. Mindst. Tomaterne skrumper ind til det halve og får en helt særlig kraftfuld smag. En helt særlig sødme. Sukkereret trækker tomatsmagen særligt frem.
Putter du tomaterne på glas og hælder olie over, så vil de kunne holde sig minimum et par uger i køleskabet

Langtidsbagte tomaterTomaterne skrumper ind til det halve og får en helt særlig kraftfuld smag. En helt særlig sødme. Sukkereret trækker tomatsmagen særligt frem.

Skønne tomater og du kan faktisk lige så godt lave dobbelt portion, for de forsvinder som dug for solen.Langtidsbagte tomater

Tomaterne smager faktisk helt som de olierede tomater man kan købe på glas, næh faktisk endnu bedre, men dette er altså måden man kan lave dem selv på.

Nyd tomaterne som snack-forret, som lækkerbisken, til en pindemad med mozzarellakugler?Langtidsbagte tomaterDrysset på frisk pasta eller på pizza? Spiser man ikke dem alle på en gang, kan man putte dem på glas og hælde olie over. Men tro mig. Man vil spise alle på en gang 🙂

Sådan ser de færdige langtidsbagte semi-dried tomater ud.Langtidsbagte tomater

Er du så heldig at have en masser tomater til overs fra dit drivhus eller er du bare kommet billigt til tomater et sted, så prøv at kast dig ud i tomatprojektet. Det kan ikke gå galt. ( jo måske alligevel lidt, hvis du lader din tomater bage med sammen men andre madvarer, ved højere temperatur. Så risikerer du at de brænder af. Mine var lidt tæt på. Pyh. Fik dem reddet i sidste øjeblik).

Tomaterne spiste vi idag til de lækreste pizzasnegle. De var helt sprøde og fik en fantastisk olieret sprød smagfuld overflade, måske p.g.a. den italienske peberolie jeg penslede med? God olie må man ikke spare på, på en pizza. Kommer nærmere ind på peberolien i mit indlæg. Så hold øje de næste dage 🙂

Enkelt måltid. Pizzasnegle og semi-dried tomater. Var man mere sulten var der 30 pizzasnegle at gå om bord i. Find opskriften på de gode pizzasnegle lige her 😉

Nu har vi rester til pizza-frokost imorgen og et par poser til fryseren. Elsker at finde poser i fryseren med glemte lækkerier 🙂

 

 

8
Skriv en kommentar

5 Kommentar tråde
3 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
4 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Kirstine

Læser meget din madblog! Tak for dig ?. Hvor længe kan tomaterne holde ? Vinteren over?

Alice Nørgaard Andersen

Bruger din side rigtig meget. Tusind tak for rigtig rigtig mange super gode opskrifter på både retter til aftensmad og kager.
Eneste anke er, at jeg bliver lækkersulten hver gang jeg ser din side ????

hjørdis keizer

Hejsa jeg kunne vildt godt tænke mig opskriften på pizza-sneglene også. Har du den tilgængelig ? mvh Hjørdis

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer