Sprøde flammende pizzasnegle, franskbrød og boller af samme grunddej

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jep. Den er god nok. Af den helt samme grunddej kan man faktisk lave både pizzasnegle, franskbrød og boller.

Du skal bruge en køkkenmaskine, eller et kæmpe dejfad og så skal du have en meget sulten familie. 🙂

Opskrift på grunddej til pizzaer, boller og franskbrød : 

1,5 liter lunkent vand

1½ pk gær

1 tsk salt.

1 kg. Amo yoghurtbrød melblanding (eller hvedemel eller anden melsort)

1 kg sigtemel

1 kg hvedemel

(Melmængderne er ca. angivelser. Du skal ikke putte alt melet i på en gang men gemme lidt. Der skal kun sådan en mængde i at dejen kan slippe fingre og dejfad)

Fyld til pizzasnegle : 1 bakke buko pestoost (eller anden smøreost), 200 gram bacon i tern, ½ pose soltørrede tomater, olivenolie til pensling (gerne krydderolie/olie med smag, Peberolie f.eks.), chili gratineringsost.

Melmængderne er ca. angivelser. Du skal ikke putte alt melet i på en gang men gemme lidt. Der skal kun sådan en mængde i at dejen kan slippe fingre og dejfad.

Udrør gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt.

Brug gerne røremaskine.

Dejen skal hæve til dobbeltstørrelse bagefter (lad den evt. hæve i ovnen på 50 grader. Det virker godt skal jeg hilse og sige).

Dejen dejes nu i 3.

1/3 tages fra til et franskbrød. Dejen lægges direkte i en franskbrødsform og efterhæver min. 30 minutter (gerne i ovnen på 50 grader). Pensles med mælk og drysses med sesam. Bages ca. 45 minutter ved 200 grader varmluft (neders i ovnen). Tag det ud undervejs og bank på det under bunden, hvis du er i tvivl. Det skal lyde hult og det skal føles sprødt.

Der formes boller af 1/3 del af dejen. Bollerne hæver minimum 30 minutter og bages herefter ved 200 grader varmluft i 15-20 minutter. Kig til dem efter et kvarter og bank dem under bunden. Måske et kvarter er nok? Pensl evt. bollerne inden bagningen og drys med sesam/korn/kerner/?

….og nu kommer vi til pizzasneglene!

Dejen udrulles. Drys mel på underlaget først.

Dejen smøres med Buko pestoost. Jeg har hamstret den ost da den var på tilbud et sted. Den er GOD! På tilbud kostede den en ti’er! 🙂

Buko-pestoen smøres på dejen.

Soltørrede tomater klippes i småstykker og drysses på.

Dejen rulles sammen og skæres ud til snegle. Der bliver MANGE og det er rigtigt fint, for så er der også en nem pose at hive op af fryseren en travl dag.

Sneglene pensles med en god smagfuld olie. Jeg har brugt en peberolie vi tog med hjem fra Italien. Det var en god ide at bruge en olie med stærk smag, jeg synes nemlig tit at pizzasnegle bliver lidt ferske i smagen. Brug rigeligt med olie. Så bliver sneglene sprødest (også under bunden)

Sikke en flammende olie. Peberkornene kom med, også med op på pizzaen. 🙂

Der drysses Arla chiligratineringsost på toppen. Flamme flamme. God smagfuld ost  at stoppe på pizzaerne! 🙂

Pizzasneglene bages ved 225 grader varmluft i 15 minutter ca. Sneglene ser lidt for brændte ud her, men det er de ikke. Det er peberoliens skyld tror jeg. De er fine, store og bløde og chiliosten er fint gratineret på toppen.

Vi nød sneglene sammen med semi-dried tomatoes. Vi skulle have haft en fyldig salat, men det blev det ikke til. Der er trods alt grænser for hvor meget energi der var tilbage efter flere timers knoklen med den portion kæmpe dej 😉

Velbekomme.

Dette er vidst rekorden i lange indlæg. Håber du gad læse med helt ned til bunden 😉

Ups.

Du skal da også lige se hvordan de færdige boller og det færdige franskbrød så ud 🙂

Det kan anbefales at bage meget på en gang så fryseren og brødskabe kan fyldes. Du har alligevel gang i køkkenmaskine, melposer og et totalt svinet køkken 😉

God fornøjelse! 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

8
Skriv en kommentar

4 Kommentar tråde
4 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Kathrine

Hej Gitte.
Jeg har en pakke AMO Yoghurt-brød, som skal bruges snart og havde derfor tænkt mig at lave en gang pølsehorn og pizzasnegle/boller ud af dejen, men vil gerne have dejen lidt grovere ved at tilsætte ca. 100 g havregryn og 100 g grahamsmel til dejen. Hvor meget ekstra væske og gær tror du der så skal tilsættes??

Jenny

Hej Gitte

Du mener forhåbentlig liter og ikke dl, hvad angår væsken 🙂

Go søndag

Jenny

Hej

Du mener vel 1,5 liter vand, og ikke 1,5 dl 😉

Go søndag

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer