Langtidshævede boller. Her får du opskriften på nemme lækre grovboller med havregryn bagt i airfryeren.
Indeholder reklamelinks
Geniale airfryer! Det er altså bare super smart med sådan en lille varmluftsovn, der står klar på køkkenbordet. Smart at man også kan bruge den til at bage boller i.
En airfryer er varm på ingen tid. Herefter kan du trylle mad, brød og kager meget hurtigere, end hvis du bruger din almindelige ovn eller komfur.
Jeg har 2 airfryere, som er i brug tit. Vi er vilde med dem!
Den ene OBH står i vores sommerhus (reklamelink) og den anden er en Holm deli airfryer også med skuffe – reklamelink
Vi er meget begejstrede for begge vores airfryers og bruger dem til alt muligt. Se alle de opskrifter jeg har lavet til airfryer her
Skønt at vi nu også kan bage boller til morgenkaffen i airfryer. Vi elsker nemlig hjemmebagt brød i weekenderne.
Juhuu – det lykkedes mig at få plads til 4 boller i airfryeren. Ja man stædighed og gå på mod kommer man langt. 😀
Det er den nemme opskrift på langtidshævede boller med havregryn, der bare skal hæve på køkkenbordet natten over, du skal høre om i dag.
Portionen rækker til 4 boller i 3 dage. Når du har brugt dejen 1. morgen, så opbevarer du bare resten af dejen i køleskabet, til de næste dage. Dejen kan holde sig 3-4 dage.
En meget nem dej, du kan røre sammen på få minutter. Dejen skal slet ikke æltes eller rulles ud. Det er en æltefri dej, du bare sætter på bagepladen med 2 skeer.
Smart! Med denne opskrift vil du kunne servere hjemmebagte boller til morgenmad, hele weekenden. Endda nemt og hurtigt lavet og med meget mindre strømforbrug.
Der er godt med fibre fra havregryn i denne opskrift, så bollerne mætter godt. Sunde boller at servere, både til morgenmad og frokost.
Størrelsen på airfryere kan variere, så måske du kan få plads til flere boller i din airfryer?
Opskriften nedenfor er kun vejledende, med temperatur og grader. Airfryere varmer forskelligt, så prøv dig lidt frem.
Bollerne skal vendes undervejs, for at bollerne bliver bagte i bunden, det skal de ihvertfald i begge mine airfryere.
De er gennembagte, når de er sprøde og lyder hule, når du banker dem under bunden. En god huskeregel. 🙂
Langtidshævede boller i airfryer – få en god nem opskrift på grove boller tilberedt i airfryeren
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 1 liter koldt vand
- 3 gram gær Du skal bruge meget lidt gær. Tørgær kan bruges
- 1-2 tsk honning, sirup eller sukker
- 200 gram havregryn jeg brugte finvalsede. Kan erstattes med groft mel
- 1 kg hvedemel ca.
- 1½ tsk salt
- Drys: evt. græskarkerner, sesamfrø eller havregryn
Sådan gør du
Sådan laver du dejen:
- Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker eller honning. Rør havregryn i og rør hvedemelet i lidt af gangen, sammen med salt. Tilsæt mel, til dejen er tyk og sej og grydeskeen kan stå i skålen selv. Brug en stor skål, da dejen hæver godt op i løbet af natten.
- Sæt låg/film på skålen og lad nu dejen hæve på køkkenbordet i ca. 6-8 timer ca. - f.eks. natten over. Hvis du bruger mere gær, kan du nøjes med kortere hævetid.
Sådan bager du bollerne:
- Klip et lille stykke bagepapir til, så det passer til i trådkurven/risten. Læg bolledej til 4 boller på risten, med 2 spiseskeer. Jeg brugte ca. 3-4 spsk dej pr. bolle. Drys evt havregryn, sesamfrø eller græskarkerner på. Sæt resten af dejen i køleskabet, med låg på skålen. Du har til 3-4 gange boller med denne portion.
- Bag nu bollerne 12-13 minutter v. 200 grader (tjek dem undervejs)
- Når den første bagetid er gået, så vender du bollerne, ved at vippe dem ud af trådkurven på bagepapiret. Træk bagepapiret af. Bag dem nu yderligere ca. 8-10 minutter, med bunden i vejret v. 200 grader.
- Bollerne er færdige, når de er sprøde i top og bund og lyder hule, når du banker dem under bunden
- Lad bollerne afkøle lidt, før du kan løsne dem fra hinanden
Noter
Nemme æltefrie boller, lavet nemt og hurtigt i airfryer. En god langtidshævet dej, der også kan koldhæves.
Det er helt vildt så meget fornøjelse man kan få af sådan en lille airfryer. De fås i mange prisklasser og behøver ikke være dyre. Læs evt. dette indlæg, med mine råd og tips til dig der vil købe airfryer.
Vi kan virkelig se på vores strømforbrug, at vi er begyndt at bruge vores store ovn mindre.
Efter vores børn er flyttet hjemmefra, så er vi kun 2 til bords..
Her er det altså noget nemmere at bage en lille portion boller i airfryeren. Hvis du har en større airfryer eller en airfryer ovn, så kan du få plads til flere heri.
Prøv dig lidt frem, både med antal boller og med bagetid. Airfryere varmer forskelligt, så gør dig gerne dine egne erfaringer.
Kan disse boller også bages i en almindelig ovn?
Ja det kan de. Alt hvad du laver i en airfryer, kan også laves i ovn og omvendt. Du kan vælge at bage hele portionen på én gang i ovnen og så nedfryse bollerne.
Du kan også forme dejen til mindre flutes eller et franskbrød måske? Det er en rigtig god og nem grundopskrift på en langtidshævet dej.
Skal man virkelig kun bruge 3 gram gær?
Ja den er god nok. Hvis du bruger mere gær, kan du opleve at dejen vokser ud på køkkenbordet, ihvertfald hvis du lader den hæve natten over ved stuetemperatur. Du kan også bruge mere gær og så nøjes med kortere hævetid.
Hvis du f.eks. bruger 25 gram gær, skal dejen kun hæve 1 time, eller deromkring.
3 gram gær svarer til en krones størrelse, eller ca. 1/4 tsk. alm. gær. Hvis din vægt kun kan veje fra 5 gram og op, så bruger du bare ca. halvedelen.
Du kan også prøve at bage disse kanelscones? De kan nemlig bages helt uden hævning.
Rigtig god fornøjelse med dine langtidshævede boller bagt i airfryer.
Få flere nemme opskrifter til airfryer her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.