Marinerede bovsteaks i flødesauce og sesamkartofler med paprika

  • Marinerede bovsteaks i flødesauce og sesamkartofler med paprika

En nem og lækker lørdagsmenu med ganske få anstrengelser – og her vist med ganske få billeder. Kokkens kamera er propfyldt med billeder, så der var kun plads til 3 og de kommer her. 🙂

En lækker menu – marinerede oksebovsteaks i flødesauce med løg og serveret med sesamkartofler med paprika.

Retten kan laves med alle slags steaks tænker jeg, men de marinerede er nok bedst, da det giver den lækreste sauce. Det er genialt at putte steaks i flødesauce, for det bliver det lækreste mest møre kød. Marinerede bovsteaks i flødesauce og sesamkartofler med paprika

Opskriften kommer her og den er nem:

Marinerede bovsteaks i flødesauce og sesamkartofler med paprika
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ret: Dagens ret
Kategori: Slow food - simremad
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • Bovsteaks i flødesauce:
  • 4 store bovsteaks - gerne marinerede eller andre steaks - entrecotes, tykstegsbøffer, svinemørbradbøffer?
  • 2 store løg i skiver
  • dl. fløde piskefløde eller Milda light
  • 3 dl kogende vand
  • Salt/peber
  • Smør til stegning
  • Smages til med krydderi eller bouillon
  • Maizenajævning
  • Evt. kulør
  • Sesamkartofler- og gulerødder med paprika:
  • kilo kartofler i tern
  • 1 kilo gulerødder i mindre stykker
  • ½ dl olie
  • 3-4 spsk tørret paprika
  • Salt/peber
  • 1 dl. sesamfrø

Sådan gør du

  • Start med at skrælle gulerøddder og kartofler
  • Skær grøntsagerne i små stykker og put dem i et ildfast fad, gerne af aluminium
  • Vend grøntsagerne med olie, paprika, salt og peber. Drys med sesam.
  • Tilsæt evt. lidt mere olie, krydderi og sesam. Kartoflerne skal være godt dækket.
  • Steg kartoffelfadet i mindst 1 time v. 200 grader varmluft. Vend flere gange undervejs.
  • Bovsteaks i flødesauce:
  • Steg steaks i lidt smør. Hvis dine steaks er meget store, så halvér dem evt.
  • Tag steaksene af varmen og steg løgene på panden
  • Læg bøfferne tilbage på panden og krydr med salt og peber
  • Hæld kogende vand ved.
  • Lad steaksene stege under låg i mindst et kvarter og gerne en halv time
  • Hæld fløde ved og skyl også kartonen for vand og hæld også det ved.
  • Jævn saucen med maizena og tilsæt evt. kulør.
  • Smag saucen til.
  • Servér med sesamkartoflerne, når de er sprøde og rygende varme.


Bovsteaksene blev serveret med sesamkartofler med paprika.

Har du endnu ikke prøvet at lave sesamkartofler, skal du skynde dig at lave din første portion. Mine børns allerstørste livret i verden er sesamkartofler med karbonader. Det foretrækker de fremfor engelsk bøf, flæskesteg, pizzaer og alle mulige andre livretter. Jeg er sikker på at dine børn og så vil elske sesamkartoflerne.

Dagens sesamkartoffel-variant med paprika er rigtig lækker og passer godt til både fjerkræ, svinekød, oksekød, ja vel næsten alt? Prøv en dag at servere en klat aioli til dine sesamkartofler. Uhm! 🙂Marinerede bovsteaks i flødesauce og sesamkartofler med paprika

Jeg brugte marinerede bovsteaks til retten, men du kan bruge andet kød når du laver steaks i flødesauce. Se f.eks. denne opskrift på lækre entrecotes i flødesauce og denne på mørbradbøffer i flødesauce.

Det er nemt at lave steaks på denne måde, for retten passer sig selv og kødet bliver lækkert og mørt. Retten er en fin hverdagsmenu eller en lørdagsmenu hvor du vil forkæle familien.

Jeg har brugt Milda fløde light, men hvis du bruger piskefløde, bliver saucen fyldig og ekstra lækker. Du bestemmer hvor mange kalorier du vil “bruge” i retten 🙂
Marinerede bovsteaks i flødesauce og sesamkartofler med paprika

En weekendhilsen til dig fra mig. Jeg håber alt er vel hos dig? Jeg plejer min forkølelse endnu. Jeg har en fornemmelse af at den først slipper når vinteren slutter :-/

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer