Bagenørdens bedste bananmuffins med chokolade

 • Lækre muffins med banan og chokolade
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Bananmuffins i alle afskygninger, bliver vi alle trætte af vel? Aldrig, i hvert fald ikke her i huset og da vi næsten altid har brune bananer på lager, er der tit banankage på matriklen.

Den største bananmuffin-succes på bloggen er denne: fedtfattige muffins der er godt svampede fordi der er brugt tykmælk i dejen. Der findes en stribe andre gode opskrifter på bloggen, så kig bare fordi.

Jeg skulle hilse fra min familie og sige, min mand inklusive,  at dagens bananmuffins dog stikker de fleste andre jeg har bagt. Det siger ikke så lidt, for min mand er nemlig slet ikke nogen kagefan. Muffinsene er søde, lækre og meget nemme at lave.

Du får opskriften lige her:Lækre muffins med banan og chokolade

Lækre bananmuffins med chokolade
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Portioner: 15 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 3 æg
 • 150 gram sukker
 • 75 gram smeltet smør
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 2 dl hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk natron
 • 2 brune mosede bananer
 • 150 gram grofthakket chokolade

Sådan gør du

 • Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og luftigt.
 • Smelt smørret (gøres nemmest i mikrobølgeovnen) og tilsæt.
 • Bland natron og bagepulver med hvedemelet og rør det forsigtigt i med en dejskraber. Rør kun til der ikke er klumper i dejen længere.
 • Hak chokoladen groft og rør det i dejen
 • Mos bananerne og rør dem i dejen
 • Fordel dejen i muffins- eller siliconeforme.
 • Bages ca. 15 minutter-17 v. 175 grader varmluft
 • Muffinsene er færdige, når de er gyldne og sprøde og ikke føles "svuppende" når du trykker ned i midten.
 • Serveres straks men kan nydes både lune og afkølede.

Brug endelig gerne dine brune bananer i køleskabet eller frugtskålen. Brug også gerne dem der ser så brune og “slatne” ud, at du ikke har lyst til at spise dem længere. Jo brunere, jo sødere bananer. Det er faktisk hemmeligheden bag særligt søde bananmuffins 🙂 Lækre muffins med banan og chokoladeHar du flere end 2 bananer, så stop dem endelig gerne i. Du skal dog være opmærksom på, at muffinsene vil have en tendens til at blive mere tungee/”klæge” i det, hvis du bruger mange bananer.

Jo flere bananer, jo mindre sukker. Reducér derfor gerne sukkermængden, hvis du bruger mere end 2. Jeg tænker du kan reducere 25 gram pr. banan?

Lynhurtige bananmuffins – klar på nemmeste vis – klar på ingen tid.

Du kan også lave muffinsene i form, og så har du pludselig lavet en banankage i stedet. Chokoladen kan smeltes og puttes på toppen, men jeg synes klart at kagen/muffinsene bliver lækrere, med chokoladen iblandet dejen. Du bestemmer 🙂
Lækre muffins med banan og chokolade

Rigtig god kagebagefornøjelse til dig 🙂

Jeg blinkede med øjnene og pludselig var weekenden væk. Jeg nåede jo ikke alt det jeg gerne ville? Slappe af med familien, bage, spille kort med familien, kokkerere, læse min krimi færdig? Jeg elsker mit arbejde, men er jeg mon den eneste der allerede tæller ned til vinterferien?? Jeg tror det ikke. 🙂

Jeg glæder mig også sindsygt til forårets komme. Forårssol der kan varme vores næser og brænde vores vintervirus væk.  Sol og varme der kan give os mere energi og overskud. Ja jeg kan slet ikke vente – er et forårs-utålmodigt-barn. Jeg venter med længsel. Er jeg mon den eneste der allerede tæller ned? Jeg tror det ikke 🙂


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Michael

Godmorgen
Kan man lave den ude æg? Min datter kan ikke tåle æg

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer