Banan muffins med chokolade – saftige, svampede og så lækre. Uh sådan en muffin kan vi altid spise, ikke?
Vi er vilde med bananmuffins hjemme hos os og laver dem tit, når vi har brune bananer til overs i skålen.
Du finder derfor efterhånden rigtigt mange opskrifter på muffins med banan OG banankager i lange baner.
I dag får du endnu en opskrift. Jeg skulle hilse fra min familie og sige, at dagens bananmuffins er de bedste jeg har lavet.
Det sagde de nu også sidst jeg bagte en portion. De ELSKER vist bare kager med banan. 🙂
Disse banan muffins er søde, lækre og meget nemme at lave. Du skal bruge få enkle ingredienser.
Prøv du dem gerne, og tjek også gerne nogle af de andre bananmuffins opskrifter du finder på bloggen. Få link til flere opskrifter nederst i dette indlæg.
Du får dagens nemme opskrift lige her:
Banan muffins med chokolade – den bedste opskrift hér
Ingredienser
- 3 æg
- 150 gram sukker
- 75 gram smeltet smør
- 2 tsk vaniljesukker
- 120 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 2 brune bananer mosede. Jo brunere bananer er, jo sødere er de
- 150 gram grofthakket chokolade kan udelades eller du kan nøjes med mindre
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og luftigt. Smelt smørret (gøres nemmest fp sekunder i mikrobølgeovnen) og tilsæt. Bland natron og bagepulver med hvedemelet og vend det i dejen, til dejen er klumpefri. Tilsæt hakket chokolade
- Mos bananerne og rør dem i dejen
- Fordel dejen i muffins- eller siliconeforme. Du kan sætte en papirform i en muffinform af metal eller silicone, det holder godt på formen.
- Bages muffins'ene ca. 15-17 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Muffinsene er færdige, når de er gyldne, sprøde og gennembagte. Nydes lune eller afkølede
Noter
Totalt lækre bananmuffins med chokolade og nemme at lave er de også
Brug endelig gerne dine brune bananer i køleskabet eller frugtskålen til kage.
De helt brune og “slatne” kan også bruges, for jo brunere de er, jo sødere er de. Smid derfor aldrig dine brune bananer ud.
Man kan også bruge mange brune bananer til et lækkert bananbrød? Få opskrift på fedtfattigt bananbrød med kardemomme og et bananbrød uden sukker her.
Du kan sagtens bruge flere end 2 bananer til disse muffins. Kagerne vil dog blive mere tunge/”klæge” i det, hvis du bruger mange bananer.
Jo flere bananer du bruger, jo mindre sukker kan du nøjes med. Reducér derfor gerne sukkermængden, hvis du bruger mere end 2. Jeg tænker du kan reducere 25 gram pr. banan?
Sådan laver du banan muffins med chokolade – se billederne her:
Lynhurtige bananmuffins – på nemmeste vis – klar på ingen tid.
Du kan også bage muffinsene som banankage i stedet. Beregn ca. den dobbelte bagetid afhængigt af formen.
Chokoladen kan også smeltes og puttes på toppen, i stedet for at tilsættes til dejen. Denne banankage har jeg penslet med smeltet chokolade.
Jeg har lavet muffins med banan i SÅ mange afskygninger efterhånden.
Et stort hit er denne opskrift på svampede bananmuffins med mindre smør. De er meget saftige, for jeg har brugt tykmælk i dejen.
Prøv også disse bananmuffins med Nutella eller disse med Yankie bar.
Kan du nøjes med en lille portion, så kan du bage bananmuffins i airfryer. Prøv også disse bananmuffins uden sukker.
Rigtig god kagebagefornøjelse til dig. Jeg er sikker på at disse banan muffins med chokolade også bliver et hit hjemme hos dig. 🙂
Få flere opskrifter på bananmuffins her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Godmorgen
Kan man lave den ude æg? Min datter kan ikke tåle æg