Kalvesteaks på pande med flødesovs og kartofler i fad. Jeg brugte marinerede steaks af kalvebov.
En nem lækker ret, du kan lave med andre udskæringer også.
Min gemal kom hjem forleden med en stor pakke marinerede kalvebovsteaks. Hjemvendt med dagens bytte fra køledisken.
Spændende, hvad stiller vi mon op med dem? Steger dem i stegeso, steger dem på pande?
Størrelsen på steaksene var meget forskellig. Noglen 3 cm. tykke – med lille radius – eller 1 cm tykke med kæmpe radius. *Gruble, gruble*.
Løsningen blev at skære steaksene i små stykker, stege på pande og simre færdig i fløde.
Brug gerne denne løsning, hvis du f.eks. tilbereder retter med koteletter eller andet oksekød. Når du steger kød i flødesovs, bliver det altid rigtigt lækkert og mørt.
Prøv f.eks. også denne opskrift på entrecotes i flødesovs eller engelsk bøf i flødesovs.
Saucen blev fænomenal god. Det var såmænd bare stegesky, fløde, salt/peber og jævning. Voila. En rigtig nem menu var det også.
Vi spiste sprøde kartoffeltern i ovn til.
Et fad kartofler stegt i en time med løg og peberfrugt. En slags biksemad i ovn, bare sprødere og meget nemmere at lave.
Til retten kan du bruge f.eks. koteletter, svinemørbrad, præriesteaks? Gerne marinerede, det giver en god smag.
Kalvesteaks på pande med flødesovs & kartofler
Ingredienser
Kartoffelfad:
- 2 kg kilo kartofler
- 1 rød rød peberfrugt i skiver
- 1 rødløg i skiver
- 1 løg i skiver
- Salt/peber
- ½ olie
Kalvesteaks:
- 4 kalvesteaks - jeg brugte steaks af kalvebov eller nakkekoteletter, svinemørbrad, koteletter, eller præriesteaks entrecotes
- 2½ dl. fløde
- Salt/peber
- Jævning
Sådan gør du
Kartoffelfad:
- Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Bland med løg, peberfrugt og kartofler. Drys med salt/peber og vend med olie. Steg kartoflerne 1 time i ovn v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Vend kartoflerne flere gange.
Kalvesteaks i flødesovs:
- Skær steaksene i mindre stykker, hvis der er stor størrelsesforskel. Jeg brugte marinerede kalvebovsteaks. Krydr godt og steg steaks'ene i smør i 3-5 minutter afhængigt af tykkelse og hvilken type kød du bruger.
- Hæld fløde ved kødet og lad retten simre under låg på panden i 5- 10 minnutter eller til kødet er mørt.
- Jævn saucen og smag til evt. med ekstra salt/peber og et nip sukker.
- Sérver de lækre kalvebovsteaks med de sprøde kartoffeltern.
Noter
Steaks i flødesovs med sprøde kartofler i ovn – en nem lækker menu
Det var en totalt lækker menu, som næsten igen tid tog at lave. Max. 30 minutter.
På billedsiden præsenterer den sig dog desværre ikke så godt. Gid du kunne have smagt det møre kød og den lækre flødesovs, så ville du blive overbevist.
De marinerede steaks gav god smag til saucen. Lækkert! Bruger du ferske steaks, så drys gerne med dit yndlingskrydderi, udover salt og peber.
Her ser du menuen i billeder fra start til slut:
Sådan laver du marinerede kalvesteaks på pande med flødesovs og kartofler – se billederne her:
En rigtig nem menu. Måske lidt uopfindsom, men den smagte super godt og krævede ganske få anstrengelser i køkkenet.
Skøn menu, vi var vilde med allesammen i familien. Mørt kalvekød i flødesauce. Uhm – need I say more?