Kalvesteaks på pande med flødesovs og kartofler i fad. Jeg brugte marinerede steaks af kalvebov.

En nem lækker ret, du kan lave med andre udskæringer også.Kalvesteaks på pande med flødesovs & kartofler

Min gemal kom hjem forleden med en stor pakke marinerede kalvebovsteaks. Hjemvendt med dagens bytte fra køledisken.

Spændende, hvad stiller vi mon op med dem? Steger dem i stegeso, steger dem på pande?

Størrelsen på steaksene var meget forskellig. Noglen 3 cm. tykke – med lille radius – eller 1 cm tykke med kæmpe radius. *Gruble, gruble*.

Løsningen blev at skære steaksene i små stykker, stege på pande og simre færdig i fløde.

Kalvesteaks på pande med flødesovs & kartofler

Brug gerne denne løsning, hvis du f.eks. tilbereder retter med koteletter eller andet oksekød. Når du steger kød i flødesovs, bliver det altid rigtigt lækkert og mørt.

Prøv f.eks. også denne opskrift på entrecotes i flødesovs eller engelsk bøf i flødesovs.

Saucen blev fænomenal god. Det var såmænd bare stegesky, fløde, salt/peber og jævning. Voila. En rigtig nem menu var det også.

Vi spiste sprøde kartoffeltern i ovn til.

Et fad kartofler stegt i en time med løg og peberfrugt. En slags biksemad i ovn, bare sprødere og meget nemmere at lave.
Kalvesteaks på pande med flødesovs & kartofler

Til retten kan du bruge f.eks. koteletter, svinemørbrad, præriesteaks? Gerne marinerede, det giver en god smag.

Kalvesteaks på pande med flødesovs & kartofler

Kalvesteaks på pande med flødesovs & kartofler

Kalvesteaks på pande med flødesovs & kartofler
Marinerede kalvebovsteaks i flødesauce med sprøde kartoffeltern.
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ret: Dagens ret
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Kartoffelfad:

  • 2 kg kilo kartofler
  • 1 rød rød peberfrugt i skiver
  • 1 rødløg i skiver
  • 1 løg i skiver
  • Salt/peber
  • ½ olie

Kalvesteaks:

  • 4 kalvesteaks - jeg brugte steaks af kalvebov eller nakkekoteletter, svinemørbrad, koteletter, eller præriesteaks entrecotes
  • dl. fløde
  • Salt/peber
  • Jævning

Sådan gør du

Kartoffelfad:

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Bland med løg, peberfrugt og kartofler. Drys med salt/peber og vend med olie. Steg kartoflerne 1 time i ovn v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Vend kartoflerne flere gange.
    Kalvesteaks på pande med flødesovs & kartofler

Kalvesteaks i flødesovs:

  • Skær steaksene i mindre stykker, hvis der er stor størrelsesforskel. Jeg brugte marinerede kalvebovsteaks. Krydr godt og steg steaks'ene i smør i 3-5 minutter afhængigt af tykkelse og hvilken type kød du bruger.
    Kalvesteaks på pande med flødesovs & kartofler
  • Hæld fløde ved kødet og lad retten simre under låg på panden i 5- 10 minnutter eller til kødet er mørt.
    Kalvesteaks på pande i flødesovs - med kartofler
  • Jævn saucen og smag til evt. med ekstra salt/peber og et nip sukker.
    Kalvesteaks på pande i flødesovs - med kartofler
  • Sérver de lækre kalvebovsteaks med de sprøde kartoffeltern.
    Kalvesteaks på pande med flødesovs & kartofler

Noter

Retten kan laves med andre udskæringer og med andet tilbehør også.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Steaks i flødesovs med sprøde kartofler i ovn – en nem lækker menu

Marinerede kalvebovsteaks i flødesaucce med kartoffeltern

Det var en totalt lækker menu, som næsten igen tid tog at lave. Max. 30 minutter.

På billedsiden præsenterer den sig dog desværre ikke så godt. Gid du kunne have smagt det møre kød og den lækre flødesovs, så ville du blive overbevist.

De marinerede steaks gav god smag til saucen. Lækkert! Bruger du ferske steaks, så drys gerne med dit yndlingskrydderi, udover salt og peber. Kalvesteaks på pande med flødesovs & kartofler

Her ser du menuen i billeder fra start til slut:

Sådan laver du marinerede kalvesteaks på pande med flødesovs og kartofler – se billederne her:

En rigtig nem menu. Måske lidt uopfindsom, men den smagte super godt og krævede ganske få anstrengelser i køkkenet.  Kalvesteaks på pande med flødesovs & kartofler

Skøn menu, vi var vilde med allesammen i familien. Mørt kalvekød i flødesauce. Uhm – need I say more?

Kalvesteaks på pande med flødesovs & kartofler


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.