•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_9331Ikke et øje var tørt i dag. Der blev serveret mormormad på matriklen i dag: karbonader og stuvede ærter og gulerødder.

Jeg tror faktisk aldrig jeg har serveret det for mine teenagere, og sikke da en redelighed! Det du’r da ikke! Jeg er da nødt til at gå all-in på mormormaden, så mine teenagerne aldrig flytter hjemmefra.

Sikke en succes – en sikker succes og en ret der er færdig på et kvarter. Jeg må indrømme, at jeg bare brugte en frossen pose grøntsagsblandingen, men tror du ikke godt at jeg kan komme i himmelen alligevel? DSC_9333Det blev en lækker stuvning – og vi spiste karbonader til. Frikadeller ville også have været godt.

Der var succes på matriklen – og måske retten er så nem at du ikke engang behøver en opskrift? Måske? Lad os se – måske vi alligevel har forskel i fremgangsmåden – kig med her 🙂

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Karbonader og stuvede ærter og gulerødder
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Mad til de travle
Keyword: karbonader, stuvede ærter og gulerødder
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Karbonader

  • 500 gram hakket svinefars gerne max. 3-7% fedt
  • 1 æg

Panering

  • Rasp halvt sesam kan bruges
  • Salt og peber
  • Smør til stegning

Stuvede ærter og gulerødder

  • 900 gram frosne ærter og gulerødder
  • 1 liter kogende vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 25 gram smør
  • Meljævning
  • Salt/peber.
  • Evt. : Et drys persille

Sådan gør du

  • Form karbonader og vend dem i æg og sesam/rasp
  • Steg karbonaderne i smør ved middel varme.
  • Drys med salt og peber og vend ofte.
  • Lav stuvningen imens:
  • Hæld grøntsagerne i en gryde og hæld kogende vand ved (det er hurtigere at få vand i kog, hvis du bruger elkedlen)
  • Tilsæt bouillonterning, smør, salt og peber
    Karbonader og stuvede ærter og gulerødder
  • Kog op 3-4 minutter
  • Tilsæt meljævning og lad stuvningen simre 4-5 minutter.
  • Tilsæt evt. persille det sidste minut.
    Karbonader og stuvede ærter og gulerødder
  • Stuvning og karbonader serveres med godt rugbrød eller kartofler til.

Noter

Karbonaderne er fryseegnede
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

DSC_9327

Karbonader og stuvede ærter og gulerødder – populær mormormad

Da jeg annoncerede dagens menu på bloggens Facebookside – var der straks gode kommentarer og feedback.

Flere mener at stuvningen skal jævnes med smørbolle og at der skal tilsættes persille? Ja ups, det plejede min mor da vist også at gøre?Det glemte jeg da i skyndingen og havde faktisk heller ikke frisk persille på lager. Frysetørret kan vel også bruges?

Laver jeg mon også stuvningen anderledes end du?

Skriv gerne din kommentar her nedenunder. Din hilsen vil jo komme både mig og andre bloglæsere til gode. 🙂DSC_9326Stuvning og karbonader er en lækker menu. Mormormad. Retromad. Hurtig hverdagsmad.

Spring du bare på den menu – den er en succes 🙂
DSC_9339


  •  
  •  
  •  
  •  
  •