Karbonader, og stuvede ærter og gulerødder

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

DSC_9331Ikke et øje var tørt i dag. Der blev serveret mormormad på matriklen i dag: karbonader og stuvede ærter og gulerødder.

Jeg tror faktisk aldrig jeg har serveret det for mine teenagere, og sikke da en redelighed! Det du’r da ikke! Jeg er da nødt til at gå all-in på mormormaden, så mine teenagerne aldrig flytter hjemmefra.

Sikke en succes – en sikker succes og en ret der er færdig på et kvarter. Jeg må indrømme, at jeg bare brugte en frossen pose grøntsagsblandingen, men tror du ikke godt at jeg kan komme i himmelen alligevel? DSC_9336Det blev en lækker stuvning – og vi spiste karbonader til. Frikadeller ville også have været godt.

Der var succes på matriklen – og måske retten er så nem at du ikke engang behøver en opskrift? Måske? Lad os se – måske vi alligevel har forskel i fremgangsmåden – kig med her 🙂

Karbonader og stuvede ærter og gulerødder
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Mad til de travle
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 500 gram hakket svinefars gerne max. 3-7% fedt
 • 1 æg
 • Panering:
 • Halvt rasp/ halvt sesamfrø
 • Salt og peber
 • Smør til stegning
 • Stuvede ærter og gulerødder:
 • 900 gram frosne ærter og gulerødder
 • 1 liter kogende vand
 • 1 grøntsagsbouillonterning
 • 25 gram smør
 • Meljævning
 • Salt/peber.
 • Evt. : Et drys persille

Sådan gør du

 • Form karbonader og vend dem i æg og sesam/rasp
 • Steg karbonaderne i smør ved middel varme.
 • Drys med salt og peber og vend ofte.
 • Fedtfattig fars er der bedste, eller er der for meget svind. Køb gerne svinefars hos slagteren.
 • Lav stuvningen imens:
 • Hæld de grøntsager i en gryde
 • Hæld kogende vand ved (det er hurtigere at få vand i kog, hvis du bruger elkogekedlen)
 • Tilsæt bouillonterning, smør, salt og peber
 • Kog op 3-4 minutter
 • Tilsæt meljævning og lad stuvningen simre 4-5 minutter.
 • Tilsæt evt. persille det sidste minut.
 • Voila.
 • Stuvning og karbonader serveres med godt rugbrød til.

Da jeg annoncerede dagens menu på bloggens Facebookside – var der straks gode kommentarer og feedback.

Flere mener at stuvningen skal jævnes med smørbolle og at der skal tilsættes persille? Ja ups, det plejede min mor da vist også at gøre?Det glemte jeg da i skyndingen og havde faktisk heller ikke frisk persille på lager. Frysetørret kan vel også bruges?

Laver jeg mon også stuvningen anderledes end du?

Skriv gerne din kommentar her nedenunder. Din hilsen vil jo komme både mig og andre bloglæsere til gode. 🙂DSC_9326 DSC_9333DSC_9327En lækker menu. Mormormad. Retromad. Hurtig hverdagsmad. I like – især når familien først er hjemme kl. 18.00.
DSC_9339Jeg har haft den skønneste dag på job. En fyr og flamme dag. Arbejdsglæde på tangenter. Idesprudlen. Engagement. Feedback. Sparring. Udfordring. Medrivende oplæg. Gode mennesker omkring mig fra start til slut.

Kan man ønske sig mere, nej vel? Det skulle da lige være stuvning og karbonader til aftensmad 🙂

Håber du også har haft den skønneste og allerdejligste onsdag  <3


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Birthe Sørensen

Jeg laver stuvningen som dig, men undlader persillen, jeg laver stuvningen med sukker og eddikede. Det smager så skønt, prøv det. Og du vil gentage det næste gang.

Ingelise Obling

Jeg laver en smørbolle, når ærter og gulerødder er kogt, plus salt, peber og lidt sukker, og så rigelig persille i til sidst.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer