Engelsk bøf med bløde løg, flødesauce og små frække kartofler

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_2306

For et stykke tid siden købte vi 1/8 okse.

Desværre er den snart spist. Men prøv lige at se hvad jeg fandt i fryseren?….Engelske bøffer! Kæmpe store engelske bøffer! Jubii! Troede hele oksen var spist, men heldigvis ikke….Vi må vist snart få fyldt noget okse i den igen.;-)

Perfekt til en lørdagsmiddag, på panden med fløde og bløde løg.

DSC_2298

Øj hvor blev det en lækker middag. En sand scoremiddag. Hvis du engang skulle få brug for et hint til en score-middag, kan denne anbefales.;-)

Vi spiste bacon-kartofler til, vendt i olie og timian. De var også et hit! 🙂DSC_2316

Her kommer opskriften på engelske bøffer i flødesauce (4 personer):

4 Engelske bøffer.

1 oksebouillonterning

1 løg og 2 rødløg i tern (eller 3 små almindelige løg)

1/4 piskefløde (eller Milda fløde)

Maizena brun saucejævner. En smule kulør.

Salt/peber.

1 spsk smør

DSC_2277

Sådan gør du:

Bank bøfferne lidt flade. Svits dem  3-4 minutter på hver side på en varm tør pande. Tilsæt smør når bøfferne har lukket porerne. Krydr godt med salt og peber på begge sider.

DSC_2287 DSC_2289 Bøfferne tages af panden og lægges på en tallerken med stanniol over.

Herefter steges løgene på panden, i resten af stegeskyen. Lad en bouillonterning stege med. DSC_2290 Når løgene er blevet bløde, tages halvdelen af løgene fra. Resten bliver på panden og fløden tilsættes. Skyl flødekartonen/flasken med mælk og tilsæt også mælken.DSC_2294

Saucen simrer lidt og jævnes med brun saucejævner. Til sidst tilsættes bøfferne igen. De simrer med i nogle minutter. Dæk dem ikke helt til med sauce. Fordel resten af løgene på toppen af bøfferne.

DSC_2300

Baconkartoflerne var klar i samme øjeblik som bøfferne. De skal have ca. 45 min ialt, så forberedelserne skal starte lidt før du går igang med bøfferne. .

Hurtig anvisning på baconkartofler med timian (der kommer et selvstændigt indlæg om dem på et andet tidspunkt):

2 poser små kartofler vaskes og koges i 15 minutter. Dampes tørre. Vendes i olie, salt og tørret eller frisk timian. ½ skive bacon vikles om hver kartoffel. Steger i ovnen ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft.

UHM!  DSC_2311

Dinner is served! 🙂

DSC_2302Det blev en OVERDÅDIG middag. Så lækkert, selvom retten er simpel og kun består af få ingredienser. Lækkert også med stegte løg på toppen og bacon omkring kartoflerne. Tips’ene er hermed givet videre 🙂 
DSC_2304 Helikopterblik på panden med bøffer og flødesauce.

I dag var der ikke noget i ovnen hos bagenørden, men noget på panden. Og sikke noget 😉DSC_2306 En sand scoremiddag, især med disse små frække kartofler. 🙂DSC_2307Velbekomme! 🙂
DSC_2314 DSC_2316


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer