Millionbøf. Få en god nem opskrift på klassisk millionbøf her. Verdens bedste opskrift, synes vi da selv her i familien.
Millionbøf er en køkkenklassiker i de danske køkkener og retten holder bare….altid.
Som nem aftensmad er retten helt genial. Forberedelserne tager kun få minutter og portionen bliver så stor, at der er nok til flere dage.
Mængden af sovs, bestemmer du lidt selv. Vi er store sovsespisere, så vi tilsætter ret meget vand, men du kan sagtens nedjustere mængden.
Millionbøffen kan serveres med både pasta og hjemmelavet kartoffelmos – begge dele vil være et hit.
Både store og små vil være begejstrede for serveringen, tro mig. 🙂
I dag får du bare den helt klassiske opskrift. Glæd dig. Retten smager skønt og er meget nem at lave.
Kig med her:
Millionbøf – få en god nem opskrift på klassisk millionbøf hér
Ingredienser
- ½-1 kg. hakket oksekød Du kan nøjes med ½ kg
- 4 finthakkede løg
- 4 fed hvidløg kan udelades
- 4 hønse- eller oksebouillonterninger Brug 2-3 stk, hvis du bruger mindre vand og kun ½ kg kød
- 5 laurbærblade kan udelades
- 1-1½ liter kogende vand Du kan nøjes med mindre vand, hvis du bruger mindre kød
- Jævning
- Salt/peber. Kulør.
Sådan gør du
- Svits oksefars og bouillonterninger.
- Svits løg og hvidløg med.
- Hæld kogende vand og kulør ved.
- Tilsæt laurbærblade. Lad gryden simre under låg et kvarters tid, gerne længere
- Rør jævning i og smag til med salt/peber. Server gerne kartoffelmos eller pasta til
Noter
Du kan nøjes med mindre vand i retten, lidt afhængig af hvor meget sovs du ønsker.
Retten er fryseegnet Det smager godt med pølser/cocktailpølser og gulerødder i rettenEn populær ret. Verdens bedste kødsovs – alle børns livret og de voksnes også.
En skøn servering i mormormad kategorien. Du bliver SÅ populær derhjemme, hvis du serverer denne populære ret.
Retten er perfekt på travle hverdage. Den vil også være et hit som “skrub-af-mad” til børnefødselsdagen eller en dag I skal have mange gæster på besøg.
I opskriften her kan du se hvordan man f.eks. laver en kæmpe portion, mange sultne munde.
Retten kan fint laves i forvejen og den er også god at fryse ned.
På bloggen finder du flere versioner af retten.
I én af opskrifterne har jeg f.eks. dristet mig til at tilsætte pølser og revet gulerod – uhm den er også bare god. Prøv du gerne den, hvis du er frisk på lidt fornyelse.
Alle børns – og voksnes – livret. Det er en populær ret at servere som aftensmad. Prøv denne version. Den var et hit herhjemme og jeg er sikker på, at den også bliver et hit hjemme hos dig.
Få flere nemme lækre opskrifter på millionbøf her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Klassisk millionbøf har ikke hvidløg 😂
Jeg tilføjer et par tsk gastric til sovsen, det gør lige det sidste og ikke mindst steg kødet rigtig godt af så får man en fantastisk smag og konsistens på kødet.