•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vi var i det nordjyske i weekenden, hvor vi besøgte Mikkel i studieboligen i Hjørring.

Mikkel flyttede hjemmefra for lidt over ½ år siden og efterhånden har vi vist vænnet os lidt til det allesammen, selvom savnet er der stadigvæk og gensynsglæden derfor er kæmpe stor når vi ses.

Heldigvis ses vi rimeligt tit. Vi skrives tit ved og ringer og er i fin kontakt, men møderne IRL er bare de bedste og de er guld værd.

Amanda har været flyttet hjemmefra i et par år og bor nu i Aalborg med sin kæreste Sebastian. Hende savner vi også enormt, men vi ser heldigvis både hende og Sebastian så meget vi kan komme til.

På en måde er det jo rimeligt genialt, at begge vores børn nu bor i Nordjylland? Det betyder, at vi nu kan lave kombi-visitter, hvor vi kan ses allesammen i det nordjyske.

Sådan en dag havde vi har i weekenden.

Guld-tid. Kvalitets-tid. Lykke-stunder. Glædes-stunder. Fuld valuta og vi nyder hvert eneste sekund, unge som “gamle”.

Jeg har skrevet flere indlæg om de refleksioner jeg gjorde mig, da børnene fløj fra reden og som nogen af jer skrev til mig, da jeg blev lidt tungsindig, så var det jo rigtigt nok, at det bare var en ny tid der startede og at samværet nu bare fremadrettet ville blive på en anden måde – og meget mere intenst.

I havde så ganske ret. Det er jo lige sådan det er.

Det er så skønt at være sammen med sine børn, hvad enten de er store eller små, men når børnene er flyttet hjemmefra, så bliver man så meget mere opmærksom på at nyde de øjeblikke man kan få.

Man ved bare, at det gælder om at tilrane sig alle de glimt man kan få og jeg tror på, at både vi forældre og de store børn tænker sådan. Griber hvert et øjeblik.

Sådanne glimt og guld-stunder havde vi i weekenden.

En lang dag i Hjørring, der begyndte med fælles frokost i studenterhyblen hos Mikkel.

Vi havde den gode slagterpakke med fra den gode slagter i Randers. Der var grin, fnis, cola, snak, nærvær og pålæg i lange baner. Skønt! 🙂

Bagefter tog vi en forblæst tur til Vesterhavet, hvor der var stormede kuling. Vi blev rigtigt rusket igennem. Det var isnende koldt, så vi holdt ikke mange minutter i det fri, men vi var der og det var et smukt syn at se kæmpe-bølgerne. 

Vi tog til Lønstrup og fandt den gode lækrog, hvor vi kunne sidde på en bænk i ly for vinden. Vildt vejr og vi var lettede over at vi slap for at skulle stævne ud med sejlskib lige på dén blæsende dag.
Himlen var skiftesvis blå, grå, lys og mørk. Elementernes rasen i fuldt flor og meget fascinerende. Var vi klædt bedre på (måske i Harboøre-habittter?) så havde vi nok holdt længere tid end bare nogle minutter 🙂

Vi nåede da lige at få taget lidt billeder, så hermed dokumentation for at vi altså VAR i det fri, ved Vesterhavet.

Skal du en tur vestpå, så kan jeg anbefale Lønstrup. Byen bliver kaldt “mini-Skagen” men uden at være helt så turistet. Der er flere cafeer og kunsthåndværkere i byen, så der er rigeligt kulturelt og spiseligt at blive inspireret af.


I Lønstrup kan du besøge den gode Keramik Møllehuset, som jeg har skrevet meget begejstret om før. Det bedste sted, med de lækreste kager og smukt keramik.

Det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at jeg er fan af keramik i glade farver. Det ved du vist godt, hvis du følger bloggen trofast 🙂

Jeg KAN simpelthen heller ikke besøge Lønstrup uden at besøge Giebelhausen Keramik

Søde Kari Giebelhausen, med den fortryllende norske accent er det sødeste menneske og hun laver bare så smukt keramik, som man bliver komplet glad i låget af.

Det er svært bare at gå ind for at kigge uden at købe noget. Pludselig kan der være kærlighed ved første blik, og trangen til at købe keramik-lykke kan blive insisterende uimodståelig.

Sådan gik det også denne gang. Jeg købte denne smukke tekop, som jeg allerede elsker højt. Amanda har “arvet” sin mors keramik-kærlighed, og hun har faktisk en kop der ligner 100%.

Dejligt for mig at vide at vi nu kan starte dagen med at drikke morgenkaffe af hver sin smukke lyseblå kop, i i hver sin ende af landet. <3

Jeg drillede også Mikkel med om vi ikke også skulle have en “mor-søn-kop”, når nu vi havde en “mor-datter-kop” men underligt nok lød han ikke særligt interesseret i det. Ja det forstår man jo ikke 😀

Efter den frysende tur til Lønstrup, susende vi til Hjørring igen hvor vi nød den lækre kanelsnegle-kage som jeg kage-debuterede med i lørdags. Halløj en lækkerbisken.

Kagen var en succes og den blev næsten spist op. Amanda og Sebastian ville gerne have resten med hjem. De store børn er altså bare værd at bage kage til. Elsker bare at kunne kage-forkæle 🙂
Kanelsnegle kage uden gær - nem og lækker svampet kanelkage

Kagen blev lunet i Mikkels mikrobølgeovn og pyntet med rigeligt glasur. Den var virkelig et hit!

Jeg havde også bagt lækre orangecookies, der minder lidt om disse. Uhm – de var også et hit. Find opskriften på lækre orangecookies lige her, hvis du også har fået lyst til at bage en portion.

Mikkel lavede god kaffe og så spillede vi ellers Bezzerwizzer på livet løs. Mega-hyggeligt! Et lærerigt spil, som vi elsker at spille alle mand 🙂

Vi kørte sent hjem i mørket, opfyldte med glæde og nordjysk kærlighed, efter en lang dag i det allerbedste selskab. Det er svært at sige farvel, men heldigvis ses vi snart igen, til Amandas fødselsdag. Det hjælper 🙂

Sommerferie-planer er også begyndt at spire.

Vi vil gerne til Italien alle mand og lige nu surfer vi efter sommerhuse, der ser store nok til at kunne rumme os alle. Tænk at de store børn gider rejse med vi gamle? Det er jeg faktisk rimeligt imponeret over. Så må vi da ikke være vildt irriterende? (ellers også er det bare fordi at mor og far betaler – hvem ved om hemmeligheden måske bare ligger skjult der? 😉

Det ER da en gave, at de store børn har lyst til at holde ferie med os. Jeg glæder mig som et lille barn og er bare Så taknemmelig.

Toscana. Pizza. Is. Solterrasser. Vin-marker. Markeder med friske, gode råvarer. Gode oste. Pesto. Solskin – altid.Jeg er totalt Italien-fan og glæder mig bare meget

Mon ikke du kommer til at høre til vores tur? Jeg tror det 🙂

Tak fordi du læste med til sidste ord. Håber du synes om at komme med om “Bag facaden”? Skriv meget gerne lige en kommentar herunder. Det kunne da være fint at vide om du synes om denne type indlæg?
Jeg er fan af at skrive dem, men hvis du synes de er “støj” vil jeg da gerne lige vide det 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •