•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nem kringle med æble og marcipanremonce

Æbler, æbler, æbler i haven og en Bagenørd med en stædig kagebagetrang der er svær at undertrykke. DSC_8590At bage giver glæde og har man ikke selv lyst til at spise alle lækkerierne, kan man jo dele med kagesultne naboer 🙂

Det blev til en lækker kringle med æble og marcipanremonce og halløj den smagte godt!Nem kringle med æble og marcipanremonceKringlen var af den hurtige slags, med bagepulver. Bager du kringle på denne måde, får du en særligt sprød kringle, og du kan springe de to omgange hævninger over.

Kringlen skal helst spises samme dag, da den hurtigt bliver tør, dmen det er som regel heller ikke noget problem, især ikke hvis du også har kagesultne naboer 😉

(hvis du luner kringlen i mikroovnen er den altså også rigtig fin på dag 2)

Nem kringle med æble og marcipanremonce
Det er nemt at bage kringle med bagepulver og har du også æbler i haven, er denne æblekage et oplagt weekendkagebageprojekt for dig? 🙂

Fyldet kan dog sagtens varieres og udskiftes med anden frugt/syltetøj, almindeligt remonce, eller hvad du nu ellers synes om? Brug bare opskriften nedenfor til inspiration 🙂

Kringle – nem opskrift med æble og marcipan

Nem kringle med æble og marcipanremonce
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Keyword: æblekringle, æbler, kringle, marcipan, nem kringle
Portioner: 2 kringler
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 250 gram mel
  • 100 gram blødt smør
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 1 dl tykmælk ell. mælk
  • ½ sammenpisket æg
  • Remonce:
  • 6 revne æbler
  • 200 gram revet marcipan kan erstattes af en almindelig smørremonce
  • 3 tsk kanel
  • Evt. rosiner hvis du er til rosiner i bagværk
  • Pensling:
  • ½ sammenpisket æg
  • Drys
  • Perlesukker og mandelflager

Sådan gør du

  • Bland alle de tørre ingredienser
  • Tilsæt smør
  • Tilsæt mælk/tykmælk og sammenpisket.
  • Ælt dejen godt sammen
  • Del dejen i to halvdele.
  • Lav remoncen:
  • Skræl og riv æblerne og marcipanen og bland remoncen godt sammen med kanel
  • Tril dejen ud til to kringlestænger
  • Fordel fyldet på miden af stængerne
  • Læg siderne ind over og pres dejkanterne godt sammen. Bøj enderne godt sammen, så fyldet ikke løber ud.
  • Tryk kringlerne lidt flade.
  • Pensl kringlestængerne og drys med perlesukker og mandelflager.
  • Bag kringlerne ca. 13-15 minutter v. 175 grader varmluft
  • Kringlerne er færdige, når de er gyldne og sprøde.

Noter

Marcipan og æble kan erstattes af andet fyld: syltetøj, Nutella, rabarberkompot, smørremonce, rosiner eller hvad du nu ellers synes om 🙂
Kringlerne kan også bages med 25 gram gær. Udelad da bagepulver og lad dejen hæve 30 minutter i skålen og 30 minutter efter kringlerne er formede
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Kringlerne var friske og søde. Let syrlige med en lækker marcipansmag og et strejf af kanel.Nem kringle med æble og marcipanremonce

Der er brugt en rimeligt stor mængde marcipan i kringlerne, men ikke andet sødestof i remoncen end æbler. Tilsæt evt. gerne lidt ekstra sukker eller lidt blød nougat i skiver, hvis du har en særligt sød tand. 🙂

Nem kringle med æble og marcipanremonce

Mine æbletræer bliver ved med at kaste frugt af sig, men vi er snart mættede med æblekager.

Æblemarmelade har jeg ikke fået lavet i år, mest fordi vi stadigvæk har glas til overs fra sidste års hus. Har du en masse æbler i haven kan jeg ellers anbefale dig at prøve denne marmelade. Kogte, blendede æbler med vanilje. Den nemmeste æblemarmelade.
DSC_8592Når kringle bages med bagepulver, springer du over hvor kringlegærdet er lavest. Kringlerne skal helst spises samme dag, hvor gærkringler kan holde sig et par dage. Du kan med fordel fryse en af kringlestængerne – lun den blot i ovnen inden servering. Nem kringle med æble og marcipanremonce

Sådan  bager du kringle med bagepulver – se billederne fra start til slut her:

Ønsker du en mere traditionel kringleremonce, kan en sådan laves af:

100 gram smør, 100 gram sukker, 100 gram marcipan. Tilsæt evt. 2 revne æbler. Det giver lidt syrlighed, men er du til smørtung  særligt søde kringlefyld, så prøv denne remonce.Nem kringle med æble og marcipanremonceSe nedenfor hvordan jeg har føjet enderne sammen.

Ægpenslingen holder godt sammen på det hele. Husk at drysse bordpladen med mel, inden du ruller kringlestængerne ud. Det er grrrr-træls, når dejen hænger i og kringlestængerne sprækker (jeg blev pludselig mindet om hvorfor det nu er jeg hader udrullede deje).DSC_8600Se lige en fin og lækker kringle. Sprød og smuk.

Naboerne blev glade og min gemal også. Han er ikke meget til kage, men kringle giver ham julelys i øjnene. Sønnike, der ellers mest er til frugt, var også begejstret. Kringlesucces på matriklen 🙂Nem kringle med æble og marcipanremonce
Nem kringle med æble og marcipanremonce
En kringlehilsen fra mig til dig.

God fornøjelse med bageriet til dig og rigtig god weekend 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •