•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kalkunlår med honning, timian og bacon i Römertopf Efterår og tid til indehygge og langsommelige simreretter. Min stegeso er flittigt i brug på denne årstid- og igen vil jeg rose den for alle dens kvaliteter:

  • alle dele af måltidet kan laves færdigt i ét,
  • der kan langtidssteges, og man snildt kan nå at læse en halv krimi eller en skovtur imens der bliver lavet mad
  • kødet – og tilbehøret – bliver supermørt
  • retterne bliver lækre og smagfulde og al saft og kraft i kød og grøntsager bevares

Kalkunlår med honning, timian og bacon i Römertopf Mad i stegeso kan anbefales, hvis du ikke har energi til at stå i køkkenet i 100 år. Af denne portion, blev der mad til to dage, med 20 minutters indsats.

Har du ikke en stegeso, så fortvivl ej. Kalkunlårene kan sagtens laves i et tildækket ildfast fad eller en støbejernsgryde, du sætter i ovnen.

Denne opskrift er fra mig til dig – en ret i det salte køkken hvor alle ingredienser skal tilberedes i ét. En stegeso er perfekt her.Kalkunlår med honning, timian og bacon i Römertopf Dagens ret er ultralet at lave, men den største udfordring bliver nok at opdrive kalkunlår. Jeg har været heldig i supermarkedet et par gange på det sidste (Kiwi) , men hvis det slet ikke kan lykkes dig at opdrive kalkunlår, kan kyllingelår og måske også andelår bruges til denne ret (så skal du nok bare reducere tilberedningstiden og måske undlade bacon til and?).

Kalkunlårene blev smagfulde og saftige. Den lækre marinade og den gode baconsmag gav smag til både kød og kartoffelfad. Stegeskyen kan evt. jævnes, men vi brugte den bare som dryp på kartoflerne og klarede os fint uden sauce. Der kan evt. laves en hvid dressing til. Kalkunlår med honning, timian og bacon i Römertopf Her kommer opskriften:

Kalkunlår i ovn med honning sennep & bacon

Kalkunlår med honning og timian i Römertopf - på bund af kartofler
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 20 minutter
Ret: Retter til Römertopf/stegeso
Kategori: Slow food - simremad
Keyword: bacon, kalkunlår, sennep
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4-6 kalkunlår beregn 1 lår pr. person
  • 140 gram bacon i skiver
  • 1½-2 kilo kartofler
  • 6-8 gulerødder i halve
  • 4-5 rødløg i både

Honning sennepsmariade

  • ½ dl olie
  • 2 tsk dijonsennep
  • 2 tsk tørret eller frisk timian
  • 2 tsk akaciehonning
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk hvidløgspeber el. ½ tsk. friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Fyld Römertopf-halvdelene med vand. Fyld den ene halvdel og sænk den anden ned oveni.
  • Skræl kartofler, gulerødder og løg
  • Fyld grøntsager i Römertopfen.
  • Rør marinaden sammen og pensl kalkunlårene (du kan med fordel marinere lårene et par timer i forvejen, jo længere tid, jo mere smagfuldt kød tænker jeg)
  • Vikl bacon omkring.
  • Læg kalkunlårene på toppen af kartoflerne og hæld resten af marinaden over kalkun/kartofler.
  • Sæt Römertopfen i en kold ovn og tilbered retten 2 timer v. 200 grader varmluft. Har du 3 timer kan temperaturen sænkes til 175 grader, 4 timer 150 grader, 5 timer 125 grader osv.
  • Løft låget af og servér. Synes du dine kalkunlår trænger til lidt bruning, så giv dem evt. 5-10 minutter uden låg
  • Lav evt. en kold creme fraiche dressing til eller jævn den stegesky der bliver tilbage efter du har fisket kartofler/gulerødder op.

Noter

Retten kan også laves med kyllingelår eller svinemørbrad, men så skal tilberedningstiden reguleres lidt
Du kan putte f.eks. pastinak med ned til kartoflerne
Har du ikke en stegeso, kan retten laves i en støbejernsgryde du sætter i ovnen. Prøv også med et tildækket ildfast fad
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Saftige møre lækre kalkunlår med den bedste smag

DSC_8502En virkelig smagfuld ret og kalkunlårrene, der ellers nemt kan have en tendens til at blive tørre, blev saftige og lækre, sandsynligvis p.g.a. bacon men også fordi saft og fugt bevares i en stegeso.

Fjerkræ i en stegeso er superlækkert. Prøv f.eks. denne lækre kylling i øl i stegeso – en af bloggens hit-opskrifter.  Du kan finde mange flere opskrifter til din stegeso i den helt særlige simrekategori lige her

Her ser du dagens Römertopf-opskrift i billeder fra start til slut:

Sådan laver du kalkunlår i stegeso med honning, timian og sennep – se billederne her:

Indrømmet. Det var en lille smule fedtet at vikle bacon omkring de marinerede kalkunlår, men det var anstrengelserne værd. Jeg marinerede ikke lårene timer i forvejen, men de blev superlækre alligevel. Har du særligt god tid, så marinér endelig før.
Kalkunlår med honning, timian og bacon i Römertopf Altså totalt lækre de kalkunlår der.  Se lige en lækkerhaps. Kalkunlår med honning, timian og bacon i RömertopfKartofler og gulerødder blev også superlækre. Smagfulde og møre. Som altid var der kamp om rødløgene her i huset.

Uhm bagte rødløg i Römertopf.

Her i husstanden spiser vi 1 kilo rødløg om ugen, eller tæt på. Er du vild med rødløg kan jeg anbefale dig denne opskrift på syltede rødløg med peberkornDSC_8550 Så er der serveret. Stegesoen tryller igen – alt-i-ét.Kalkunlår med honning, timian og bacon i Römertopf

 

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •