Orientalsk kylling. Uhm her får du opskriften på orientalsk kylling med kokosmælk og peanutbutter.
Serverer en skøn, lækker, ny, forfriskende kyllingeret på matriklen i dag.
Mør kylling i en lækker cremet peanutbutter sauce med soya, sesam og kokosmælk. – Uhm! Så smagfuldt og en nem hurtig menu.
Nem aftensmad på en halv time og det glædelige er, at der også bliver mad nok til to dage. Det kan vi rigtigt godt lide, især på hverdagsdage, ikke? 😉
Retten blev udviklet fordi jeg lige havde en et bundt forårsløg der skulle bruges og ½ liter creme fraiche.
Vi havde også kyllingeinderfilet i køleskabet og en rest peanutbutter. Sammen med kokosmælk og soya, så var der basis for at prøve en orientalsk ret med kylling.
Du kan sagtens bruge andre grøntsager end jeg. Det var lækkert med creme fraiche i sovsen, det gav en god tyk cremet konsistens. Hvis du ikke har creme fraiche, så kan du sagtens nøjes med kokosmælk el. alm. fløde.
Kyllingebryst er hurtigt gennemstegt, så retten er hurtig færdig.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Orientalsk kylling med kokosmælk & peanutbutter – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 6-800 gram kyllingeinderfilet /kyllingebryst eller filet af kyllingebryst. Svinekød eller kalkunkød kan også bruges
- 2 bouillonterninger gerne hønsebouillon
- 2 løg i tern
- 3 fed pressede hvidløg
- 5 forårsløg kan erstattes med f.eks. porrer
- 1 peberfrugt alle slags kan bruges
- 400 gram majs en stor dåse
- 4 spsk soya
- 7 spsk sesamfrø
- 4 spsk peanutbutter smag til. Kan evt. udelades
- 1 tsk tørret ingefær kan evt. udelades
- Salt og peber
- 400 ml kokosmælk evt. light. Kan erstattes af f.eks. madlavningsfløde
- ½ liter kogende vand
- ½ liter creme fraiche kan udelades
- Jævning
- Tilbehør: ris og evt. salte peanuts
Sådan gør du
- Skyl forårsløg og skær i skiver. Brug også den grønne del.
- Svits løg, hvidløg og forårsløg i lidt smør/olie og svits bouillonterningerne med.
- Klip/skær kyllingebrystet i småstykker og svits det med.
- Krydr med salt, peber og evt. ingefær. Drys sesamfrø over og rist det med.
- Tilsæt soya, peanutbutter, peberfrugt og majs og svits lidt.
- Hæld kokosmælken ved. Skyl dåsen, så det sidste kommer med. Kog vand i elkedlen og hæld vandet ved. Lad retten simre minimum et kvarter.
- Tilsæt evt. creme fraiche og lad retten boble op. Rør jævning og smag retten til evt. med mere soya og flere krydderier
- Servér med ris eller pasta
Noter
Du kan bruge svinekød, f.eks. skinkekød i tern eller svinemørbrad. Kalkunkød kan også bruges
Andre grøntsager kan brugesEn nem opskrift på asiatisk gryderet med kylling med kokosmælk, peanutbutter, soya, sesam og ingefær
Retten smagte rigtigt godt – næsten helt orientalsk. Rist evt. lidt ekstra sesam og drys over – eller drys med lidt saltede peanuts. Det glemte vi, men det husker vi i morgen. Vi glæder os allerede til at kunne nyde resten.
Ingredienslisten virker lang, men på forunderlig vis havde jeg alle ingredienserne i mit køkken.
Har du ikke lige dem alle i dit, kan du sagtens improvisere. Stødt ingefær kan f.eks. sagtens udelades.
Tips til opskriften – den kan sagtens laves med andet kød og andre grøntsager
Kyllingeinderfilet / kyllingebryst kan sagtens erstattes med kalkunkød eller skinkekød i tern/ svinemørbrad. Du bestemmer.
Peberfrugten kan erstattes af gulerødder, forårsløg af et ekstra løg eller porrer. Mango er også lækkert i orientalske retter
Peanutbutter og kokosmælk kan sagtens udelades, men begge dele giver en rigtig god smag til retten. Kokosmælk er SÅ lækkert både i retter med karry eller ingefær. Prøv det.
Jeg brugte light kokosmælk og det var ganske fint. Du kan sagtens bruge alm. kokosmælk også eller alm. fløde.
Her ser du fremstillingsprocessen i billeder fra start til slut:
Sådan laver du Orientalsk kylling med kokosmælk og peanutbutter – se billederne her:
Retten var så lækker men billederne snyder hér. Halvtrist udseende og aftenbelysning skæmmer, men det skal du ikke lade dig snyde af.
En rigtig lækker ret, du sagtens kan springe på en hverdags-dag.
Bagenørden serverer: orientalsk peanutbutter kyllingegryde.
Hvis du er vild med nemme opskrifter med kyllingebryst eller kyllingeinderfilet, så kig med her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Vi spiste smør på brødet til retten og en krølle på historien er, at mine børn havde kværnet smørret selv.
De satte den store køkkenmaskine i gang og pludselig var der friskkværnet smør. Seje børn, der får ideer og fører dem ud i livet. Skønt initativ! Friskkværnet smør smager da bare bedre 🙂
Det var en herlig dag, der startede dunkelt og overskyet men som endte glad og solbeskinnet.
Kalle og jeg gik en tur over til vores nye ven på vejen – en ældre dame der bliver så glad for vores selskab og spontane besøg.
Skønt at være selvbestaltet besøgsven og en hundehvalp med under armen er bare en ekstra bonus. En blød lille Kalle bløder op og løsner op for mange ting. <3
Det blev et livsbekræftende besøg. Kalle gik omkuld imens damerne snakkede. En skøn onsdag – håber også du har hygget dig. 🙂
Lyder lækkert:-D
Kan man lave det uden creme fraiche?
Det er både sejt og nemt at lave sit eget smør 🙂
Jeg kunne også forestille mig kål i retten, og så behøver man næsten ikke brød eller ris.