•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hvor mange forskellige opskrifter på pebernødder kan der mon findes på én madblog?

MANGE – er vist det rigtige svar og glæd dig, for i dag kommer der endnu én til samlingen 🙂Pebernødder - nem og lækker opskrift på den populære julesmåkage Pebernødder kan være SÅ forskellige. Milde, krydrede, store runde, sprøde, bløde. Nogle med sirup, nogle med hvid peber/sort peber og måske også nogle med muskatnød? Jeg er vild med dem alle og kan spise pebernødder året rundt, hvis jeg får lov 🙂Pebernødder - nem og lækker opskrift på den populære julesmåkage

Alle bloggens pebernødde-opskrifter finder du ved at klikke lige her

I opskriften du får hér, eksperimenterer jeg med muskatnød og det kom der et rigtigt godt resultat ud af. Spørger man mig, kan pebernødder ikke blive krydrede nok, så jeg har skruet godt op for krydderierne i denne opskrift. Glæd dig 🙂Pebernødder - nem og lækker opskrift på den populære julesmåkage

Opskriften får du lige her 🙂

Pebernødder nem og lækker opskrift uden æg

Pebernødder - nem og lækker opskrift på den populære julesmåkage
Opskrift på godt krydrede pebernødder med muskatnød
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 9 minutter
Samlet tid: 24 minutter
Ret: pebernødder
Portioner: 80 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 125 gram smør (blødt)
  • 125 gram sukker
  • 250 gram hvedemel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • ½ tsk peber (sort eller hvid) jeg bruger altid alm. sort peber
  • ¼ tsk muskatnød (kan udelades)
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 2 spsk sirup
  • 2 spsk mælk eller fløde
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

  • Rør sukker og smør godt
  • Bland hvedemelet med alle krydderierne og bagepulver/natron og rør det i
  • Saml dejen med sirup og mælk. Ælt dejen godt igennem, til den kan samles til en kugle.
  • Tril små kugler og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. De hæver ikke meget, så der kan være mange på en bageplade
    Pebernødder - nem og lækker opskrift på den populære julesmåkage
  • Bag pebernødderne 10 minutter v. 175 grader varmluft
    Pebernødder - nem og lækker opskrift på den populære julesmåkage
  • Lad pebernødderne afkøle helt før du putter dem i kagedåse  

Noter

Jeg bruger altid sort peber, for jeg synes den hvide peber dufter sådan lidt mystisk og ikke så rart. Brug bare hvid peber hvis du synes. 
Pebernødderne kan holde sig i flere uger i kagedåsen. Læg et stykke køkkenrulle i bunden af kagedåsen, til at opsuge fugten. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Lækre krydrede pebernødder

Pebernødder - nem og lækker opskrift på den populære julesmåkage Det er altså bare nogle gode pebernødder! Uhm – godt krydrede er de og med god smag af muskatnød.

Hvis du synes det er lidt for dristigt med muskatnød, så kan det fint udelades. Mangler du også et enkelt af krydderierne i den lange liste ovenfor, så pyt, spring det bare over, pebernødderne bliver fine alligevel. Peber kan dog nok dårligt undværes. 🙂 Pebernødder - nem og lækker opskrift på den populære julesmåkage Jeg bruger altid sort peber i pebernødderne, fordi jeg synes det hvide peber har sådan en lidt mystisk smag og lugt, men du bestemmer. Sort eller hvidt peber – helt efter eget valg 🙂Pebernødder - nem og lækker opskrift på den populære julesmåkage Nogle ville nok sige, at jeg har en tendens til at lave pebernødderne lidt for store, så lav du dem gerne noget mindre, hvis du synes, så bliver de også sprødere (måske du så lige skal reducere tilberedningstiden lidt?).
Pebernødder - nem og lækker opskrift på den populære julesmåkage

Pebernødder er nemme og lækre julesmåkager

…og dine børn eller børnebørn vil elske at komme med i køkkenet og hjælpe med trilleriet. Mon ikke der vil blive prøvesmagt lidt rigeligt dej undervejs og snuppet varme pebernødder fra bagepladen?

Det gode ved pebernødder er at der bliver rigtigt mange ud af en portion, så man kan næsten ikke se hvis der forsvinder en lille håndfuld 🙂

Rigtig god fornøjelse med bageriet – jeg håber “nødderne” vil smage dig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •