Pommes Rösti – sprøde, lækre og oliestegte på pande

  • Pommes Rösti - sprøde, lækre og oliestegte på pande

Pommes Rösti - sprøde, lækre og oliestegte på pandeEndelig!……..Endelig lykkedes det at trylle helt perfekte Pommes Rösti. Lækre Rösti – sprøde, faste og fyldt med smag.

Jeg har prøvet mange Rösti-forsøg, uden den store succes. Nogle var så porøse, at de raslede fra hinanden. Andre var så klæbrige, at de hang fast i panden.

Endelig har jeg luret tricket, fornemmer jeg, og jeg synes da straks, at du skal have opskriften. Pommes Rösti - sprøde, lækre og oliestegte på pandeOpskriften er nem og enkel og du behøver kun ganske få ingredienser. Rösti-kartoflerne fylder en del, så du skal bruge en stor pande eller lave de sprøde Rösti-kartoffelkager af flere omgange. Du kan også forstege på pande og så stege dem færdige i ovnen. Pommes Rösti - sprøde, lækre og oliestegte på pandeNår du serverer kartofler som Pommes Rösti, skal du være opmærksom på, at man kan spise rigtigt mange. Der skal skrælles og rives mange kartofler og Rösti laves af flere omgange. De sprøde kartofler skal helst serveres straks, så måske det er smartest at lave dem, en dag I ikke bliver så mange omkring middagsbordet?

Kartoflerne smager skønt, som tilbehør til alt. Servér gerne en lille klat aioli til, det vil være et hit.Pommes Rösti - sprøde, lækre og oliestegte på pandeJeg iler med at  bringe dig opskriften:

Pommes Rösti - sprøde, lækre og oliestegte på pande
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: grønt og andet tilbehør, Kartofler
Kategori: Dagens ret
Portioner: 12 -14 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 8-10 kartofler
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 4-5 spsk rasp
  • Salt/peber
  • Olie til stegning rigeligt

Sådan gør du

  • Riv kartofler og løg på rivejern eller foodprocessor
  • Kram vandet af, så godt du kan.
  • Rør rasp, æg og krydderier i
  • Varm olien op på en pande.
  • Fordel 1 stor spsk. kartoffelblanding på panden og tryk den lidt flad
  • Steg Rösti'ene ca. 3-4 minutter på hver side ved middel varme. Vend dem forsigtigt, når de har skiftet farve til mørk-gylden.
  • Hold godt øje med at de ikke branker. Skru evt lidt ned for panden og tilsæt evt. også lidt ekstra olie. Du skal bruge rigeligt olie - de suger som en svamp 🙂
  • Pommes Rösti'ene serveres straks, men vil nok også kunne holdes varme i ovnen på 100 grader til de skal serveres

Pommes Rösti - sprøde, lækre og oliestegte på pandeSkønne Rösti – helt sprøde, knasende og med en rigtigt lækker smag.

Jeg tilsatte rasp som et forsøg. Tit er problemet med Rösti, at der er for meget væde ved og så bliver de nemt kunne blive for porøse. Jeg tænkte, at rasp ville fungere godt som “bindemiddel”? Det var en super god idé! Pommes Rösti’ene var fint sammenhængende, så brug du også gerne rasp-tippet.

Jeg vejede ikke kartoflerne præcist af, men der var 8-10 mindre kartofler. Jeg vil tro, at der var 800-1000 gram? Det kommer sig ikke så nøje.

Pommes Rösti - sprøde, lækre og oliestegte på pandeArbejdsprocessen var nem og du ser lidt billeder her af processen fra start til slut:

De lækre Pommes Rösti var et hit i min familie og opskriften stryger direkte ind på listen over min families favoritter. En vinder-opskrift! Jeg tror, at der venter os mange Rösti forude 🙂

Jeg er allerede fuld af gode ideer. Jeg vil prøve en krydderurter-variant og hvad med en bacon-version måske? Spændende! Det skal prøves! 🙂Pommes Rösti - sprøde, lækre og oliestegte på pandeRigtig god fornøjelse med Pommes Rösti-opskriften til dig. Jeg håber også at den bliver et hit hjemme hos dig 🙂

Mere inspiration

6
Skriv en kommentar

3 Kommentar tråde
3 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
4 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Bjarne B

Jeg har også bøvlet med røstier igennem et par år. Din opskrift er den bedste indtil nu.?
4 stk blev lavet på panden og 4 stk blev formet i en cylinder 8 cm Ø og lavet i ovnen ved
200 °C i 30 min.
De pandestegte vandt med flere længder: sprøde, pænt gyldne og bløde inderst.
De ovnlavede var pænt gyldne, nok lidt for tykke (egen fejl) og noget faste i det. De mangler jo også det fedtstof, som panden så rigeligt gav de andre.
Næste gang må jeg prøve med tynde cylinderformede på panden. Man må jo eksperimentere …. ?

Helene Schmidt

Hej Gitte
Et tip omkring at få væsken fra revne kartofler og løg – ind i stort kokkeviskestykke rul rundt og lav en pølse og så vrid – lige så meget som du kan få væske ud (der vil stadig være væske tilbage, men i meet mindre grad end ved “håndvridning”.
Jeg lavede så et tvist: revet parmasanost ned i kartoffel-løg blandingen – uff det var godt

Karen

Det lyder rigtig lækkert. Kan de steges i ovnen hvis jeg gerne vil undgå for meget olie?

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer