•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Rabarbercrumble med havregryn og marcipan - nem og lækkerEn million-milliard rabarber pibler op i haverne lige nu og vi skal da bare sige ja tak, skal vi! Gå all-in på rabarberkagerne og bage og spise rabarberkager til vi ikke orker mere.

Sæsonen er jo så kort (eller noget? hm  hm) 4-6 måneder varer sæsonen vel kun? Lad os da vist hellere skynde os at komme i gang 🙂En crumble er den nemmeste kage i verden at bage, men – suk – den sværeste kage at fotografere bagefter. En crumble smager klart bedre end den ser ud. Sådan er det. Håber du får lyst til at springe på alligevel 🙂

Kagen er lavet af en smuldredej og den bliver derfor ret “smuldrende” at se på. Den smager dog fortryllende og kan være klar på under ½ time. Perfekt 🙂

Det bedste ved en crumble er, at den laves på så ingen tid og at man kan bruge alle slags og bær og frugter. Kagen bliver sprød og knasende og kombinationen af syrligt/sødt er fænomenal. Nyd crumblen med vaniljeis eller flødeskum til. Uhm! 🙂

Der er rigeligt med crumbleknas på denne rabarbercrumble og det kan jeg nemlig rigtigt godt lide.

Rabarbercrumble med havregryn og marcipan - nem og lækkerEn crumble er et rigtigt godt kagebud, hvis du har inviteret gæster. Kagen kan laves klar i forvejen og sættes i ovnen, når gæsterne kommer eller når I sætter jer til bords, for at spise hovedretten. Jeg har tilsat lidt marcipan til dejen, men det kan fint undværes, hvis du ikke lige har det på lager.
Den er spækket med knas, fra havregryn, men ønsker du en knap så grov crumble, kan du fint nøjes med kun hvedemel i crumblen. Fordobl bare mængden i så fald.

Du får opskriften på rabarbercrumblen lige her

Rabarbercrumble med havregryn & marcipan

Rabarbercrumble med havregryn og marcipan - nem og lækker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: crumble, rabarber, rabarbercrumble
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 400 gram rabarber kan erstattes af anden frugt eller bær
  • 2-3 spsk rørsukker ell. alm. sukker
  • 100 gram marcipan revet eller i smalle skiver. Kan udelades
  • 75 gram blødt smør
  • ½ dl sukker
  • dl. hvedemel
  • dl. havregryn
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 håndfulde mandler grofthakkede. Kan udelades eller erstattes af andre nødder

Sådan gør du

  • Vask rabarberne og skær dem i 1 cm stykker
  • Fordel dem i et ildfast fad (ca. 20-25 i diameter)
  • Vend dem i de to spsk. sukker og lad dem trække i sukkeret
  • Skær tynde stykker marcipan og fordel dem på toppen af rabarberstykkerne. Marcipanen kan også rives henover fadet (eller udelades helt)
  • Blødgør smørret 15 sekunder i mikrobølgeovnen
  • Bland sukker, hvedemel og vaniljesukker.
  • Brug fingrene til at smuldre smørret godt ind i de tørre ingredienser
  • Tilsæt mandler og havregryn
  • Fordel smuldredejen på toppen af rabarberfadet
  • Sæt crumblen i ovnen og bag den v. 175 grader varmluft i ca. 20 minutter (eller til den er gylden og sprød)
  • Servéres lun, med vaniljeis eller flødeskum til.

Noter

Rabarber kan erstattes af anden frugt eller andre bær
Hvis du ønsker en knap så grov crumble, så kan du erstattes ½-1 dl havregryn med hvedemel
 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En sprød, grov og lækker rabarbercrumble med havregryn, der er nem at lave

Rabarbercrumble med havregryn og marcipan - nem og lækkerVerdens nemmeste kage og den lækreste samtidig også 🙂

Jeg elsker at bage og afprøve nye kageopskrifter og faktisk så finder du en masse opskrifter på rabarbercrumble på bloggen – i dusinvis faktisk.

Jeg har lavet utallige varianter, og du kan finde meget mere inspiration ved at kigge med på listen her:

Bloggens allermest populære crumbleopskrift er ubetinget denne med marcipan og flødeskum. Den er altså også bare god. Kik selv forbi opskriften og afprøv. Håber også du bliver vild med den 🙂Dagens opskrift er rigtig nem og du kan snildt lave den med den overskydende frugt du har i frugtskålen, helt efter eget valg. Crumbledejen kan fint bruges som “crumble-grundopskrift” af en særlig god og grov slags.

Sådan laver du den grove rabarbercrumble  – se billederne her:

1 styk rabarbercrumble klar til servering.

Fotoet er taget i sommerhushaven kl. 21.00, for desperat at fange det allersidste dagslys. Det lykkedes vist næsten så nogenlunde? Har/får da vist lige et forklaringsproblem overfor naboerne i morgen? (og de havde ovenikøbet gæster, fnis). De har da vist fået sig et billigt grin? Spøjs så jeg ud, springende rundt med et kamera imens jeg gennemfotograferede en lagetallerken på et havebord 🙂

Nå men her har du et billede af dagens crumblekage – nem og lækker. Uhm den må du altså prøve med en god klat flødeskum til. Kast du dig roligt over den lækre crumble 🙂

Måske du også er så heldig, at du også har en million-milliard rabarber i haven?

Rigtig god kagebagefornøjelse til dig 🙂
Rabarbercrumble med havregryn og marcipan - nem og lækker


  •  
  •  
  •  
  •  
  •