Rabarber crumble. Uhm her får du en god opskrift på en dejlig kage med smuldredej.
Sikke en skøn rabarberkage du skal høre om i dag.
Den dejligste rabarber crumble med marcipan og havregryn. Sprød og lækker og meget nem at lave.
En million-milliard rabarber pibler op i haverne lige nu og vi skal da bare sige ja tak, skal vi!
Gå all-in på rabarberkagerne og bage og spise rabarberkager til vi ikke orker mere. 🙂
På nogetiovnen.dk finder du efterhånden mange opskrifter på kager med rabarber, se en god liste her. I dag får du endnu en opskrift.
En sprød crumble med marcipan og rabarber. En god grov crumble med en masse dejlig crumble knas med havregryn.
Det bedste ved en crumble er, at den kan laves på ingen tid. Man kan bruge alle slags og bær og frugter. En æblecrumble, pærecrumble eller blommecrumble er f.eks. også rigtig god.
En crumblekage bliver sprød og knasende og kombinationen af syrligt/sødt er fænomenal. Nyd crumblen med vaniljeis eller flødeskum til. Uhm! 🙂
En crumble er et rigtigt godt bud på en nem kage, hvis du har inviteret gæster. Rabarber crumblen kan laves klar i forvejen.
Kagen kan forberedes i god tid og sættes i ovnen, når gæsterne kommer eller når I sætter jer til bords, for at spise hovedretten. Den er nemlig også fin som dessert.
Jeg har tilsat lidt marcipan til dejen. Det søder så lækkert og den bagte marcipan giver kagen en god smag og konsistens. Marcipan kan fint undværes, hvis du ikke lige har det på lager.
Rabarbercrumblen er fyldt med knas fra havregryn. Et hit i en crumble. Bare lige et tip til dig.
Ønsker du en knap så grov crumble, kan du fint erstatte havregryn med hvedemel.
Du får opskriften på rabarbercrumblen lige her. Den er super nem:
Rabarber crumble med havregryn & marcipan – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 4-450 gram rabarber kan erstattes af anden frugt eller bær
- 2-3 spsk rørsukker ell. alm. sukker
- 100 gram marcipan revet eller i smalle skiver. Kan udelades, tilsæt lidt ekstra sukker i så fald
- 75 gram blødt smør blødgør evt. smørret 10 sek. i mikroovn
- 75 gram sukker
- 90 gram hvedemel 1½ dl
- 60 gram havregryn 1½ dl
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 håndfulde mandler grofthakkede. Kan udelades eller erstattes af andre nødder
- drys: evt. perlesukker
Sådan gør du
- Vask rabarberne og skær dem i 1 cm stykker.
- Fordel rabarberne i et ildfast fad/tærtefad og drys med 2-3 spsk sukker. Vend rabarberne godt, så sukkeret fordeles. Mit tærtefad målte 25 cm. i diameter
- Bland sukker, hvedemel og vaniljesukker og smuldr smørret i med fingrene. Tilsæt havregryn. Det bliver en porøs smuldrende dej.
- Skær tynde stykker marcipan eller riv marcipanen og fordel på toppen af rabarberstykkerne. Fordel smuldredejen på toppen af rabarberfadet
- Hak mandlerne groft og fordel dem på toppen af crumblen. Drys evt. perlesukker på toppen
- Sæt crumblen i ovnen og bag den v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) i ca. 20 minutter (eller til den er gylden og sprød).
- Servéres crumblen lun, med vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum til.
Noter
Rabarber kan erstattes af anden frugt eller andre bær: jordbær, blommer, æbler, pærer?
Mængden af sukker du skal bruge afhænger af hvor syrlig frugt du bruger. Hvis du ønsker en knap så grov crumble, så kan du erstattes ½-1 dl havregryn med hvedemelSkal du kun bruge en lille portion, kan den bages i airfryer
En sprød, grov og lækker rabarbercrumble med smuldredej – nem og hurtig at lave
Verdens nemmeste kage og den lækreste samtidig også 🙂
Jeg elsker at bage og afprøve nye kageopskrifter. Faktisk så finder du en masse opskrifter på rabarber crumble på bloggen – i dusinvis faktisk.
Bloggens allermest populære crumbleopskrift er ubetinget denne med marcipan og flødeskum.
Den er altså også bare god. Måske du også lige skulle tjekke denne opskrift ud?
Dagens opskrift er rigtig nem og du kan snildt lave den med den overskydende frugt du har i frugtskålen, helt efter eget valg.
Crumbledejen kan fint bruges som “crumble grundopskrift” for dig der er vild med en grov crumble med rigeligt “knas”.
Sådan laver du den grove rabarber crumble – se billederne her:
1 styk rabarbercrumble klar til servering.
Sikke en dejlig kage. Den må du altså prøve med en god klat flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til. Kast du dig roligt over den lækre crumble. 🙂
Måske du også er så heldig, at du også har en million-milliard rabarber i haven?
Rigtig god fornøjelse med rabarbercrumblen. Den var en succes herhjemme og jeg er sikker på, at den også vil blive et hit hjemme hos dig.
Få flere opskrifter på crumble kager med rabarbar her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10