Rabarber crumble. Uhm her får du en god opskrift på en dejlig kage med smuldredej.
Rabarber crumble med marcipan & havregrynSikke en skøn rabarberkage du skal høre om i dag.

Den dejligste rabarber crumble med marcipan og havregryn. Sprød og lækker og meget nem at lave.

Rabarber crumble med marcipan & havregryn

En million-milliard rabarber pibler op i haverne lige nu og vi skal da bare sige ja tak, skal vi!

Gå all-in på rabarberkagerne og bage og spise rabarberkager til vi ikke orker mere. 🙂Rabarber crumble med marcipan & havregryn

På nogetiovnen.dk finder du efterhånden mange opskrifter på kager med rabarber, se en god liste her. I dag får du endnu en opskrift.

En sprød crumble med marcipan og rabarber. En god grov crumble med en masse dejlig crumble knas med havregryn.            Rabarber crumble med marcipan & havregryn

Det bedste ved en crumble er, at den kan laves på ingen tid. Man kan bruge alle slags og bær og frugter. En æblecrumble, pærecrumble eller blommecrumble er f.eks. også rigtig god.

En crumblekage bliver sprød og knasende og kombinationen af syrligt/sødt er fænomenal. Nyd crumblen med vaniljeis eller flødeskum til. Uhm! 🙂Rabarber crumble med marcipan & havregryn

En crumble er et rigtigt godt bud på en nem kage, hvis du har inviteret gæster. Rabarber crumblen kan laves klar i forvejen.

Kagen kan forberedes i god tid og sættes i ovnen, når gæsterne kommer eller når I sætter jer til bords, for at spise hovedretten. Den er nemlig også fin som dessert.

Jeg har tilsat lidt marcipan til dejen. Det søder så lækkert og den bagte marcipan giver kagen en god smag og konsistens. Marcipan kan fint undværes, hvis du ikke lige har det på lager.

Rabarbercrumblen er fyldt med knas fra havregryn. Et hit i en crumble. Bare lige et tip til dig.

Rabarber crumble med marcipan & havregryn

Ønsker du en knap så grov crumble, kan du fint erstatte havregryn med hvedemel.

Du får opskriften på rabarbercrumblen lige her. Den er super nem:

Rabarber crumble med havregryn & marcipan – få en god nem opskrift her

Rabarber crumble med marcipan & havregryn
Rabarbercrumble med havregryn og marcipan - nem og lækker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4-450 gram rabarber kan erstattes af anden frugt eller bær
  • 2-3 spsk rørsukker ell. alm. sukker
  • 100 gram marcipan revet eller i smalle skiver. Kan udelades, tilsæt lidt ekstra sukker i så fald
  • 75 gram blødt smør blødgør evt. smørret 10 sek. i mikroovn
  • 75 gram sukker
  • 90 gram hvedemel 1½ dl
  • 60 gram havregryn 1½ dl
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 håndfulde mandler grofthakkede. Kan udelades eller erstattes af andre nødder
  • drys: evt. perlesukker

Sådan gør du

  • Vask rabarberne og skær dem i 1 cm stykker.
    Rabarber crumble med marcipan & havregryn
  • Fordel rabarberne i et ildfast fad/tærtefad og drys med 2-3 spsk sukker. Vend rabarberne godt, så sukkeret fordeles. Mit tærtefad målte 25 cm. i diameter
    Rabarber crumble med marcipan & havregryn
  • Bland sukker, hvedemel og vaniljesukker og smuldr smørret i med fingrene. Tilsæt havregryn. Det bliver en porøs smuldrende dej.
    Rabarber crumble med marcipan & havregryn
  • Skær tynde stykker marcipan eller riv marcipanen og fordel på toppen af rabarberstykkerne. Fordel smuldredejen på toppen af rabarberfadet
    Rabarber crumble med marcipan & havregryn
  • Hak mandlerne groft og fordel dem på toppen af crumblen. Drys evt. perlesukker på toppen
    Rabarber crumble med marcipan & havregryn
  • Sæt crumblen i ovnen og bag den v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) i ca. 20 minutter (eller til den er gylden og sprød).
    Rabarber crumble med marcipan & havregryn
  • Servéres crumblen lun, med vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum til.

Noter

Rabarber kan erstattes af anden frugt eller andre bær: jordbær, blommer, æbler, pærer?
Mængden af sukker du skal bruge afhænger af hvor syrlig frugt du bruger.
Hvis du ønsker en knap så grov crumble, så kan du erstattes ½-1 dl havregryn med hvedemel
Skal du kun bruge en lille portion, kan den bages i airfryer
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Rabarber crumble med marcipan & havregryn

En sprød, grov og lækker rabarbercrumble med smuldredej – nem og hurtig at lave

Verdens nemmeste kage og den lækreste samtidig også 🙂

Jeg elsker at bage og afprøve nye kageopskrifter. Faktisk så finder du en masse opskrifter på rabarber crumble på bloggen – i dusinvis faktisk.

Rabarber crumble med marcipan & havregryn

Bloggens allermest populære crumbleopskrift er ubetinget denne med marcipan og flødeskum.

Den er altså også bare god. Måske du også lige skulle tjekke denne opskrift ud? Rabarbercrumble med mandler, maricpan og flødeskum

Dagens opskrift er rigtig nem og du kan snildt lave den med den overskydende frugt du har i frugtskålen, helt efter eget valg.

Crumbledejen kan fint bruges som “crumble grundopskrift” for dig der er vild med en grov crumble med rigeligt “knas”.

Sådan laver du den grove rabarber crumble  – se billederne her:

1 styk rabarbercrumble klar til servering.

Sikke en dejlig kage. Den må du altså prøve med en god klat flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til. Kast du dig roligt over den lækre crumble. 🙂

Rabarber crumble med marcipan & havregrynMåske du også er så heldig, at du også har en million-milliard rabarber i haven?

Rabarber crumble med marcipan & havregryn

Rigtig god fornøjelse med rabarbercrumblen. Den var en succes herhjemme og jeg er sikker på, at den også vil blive et hit hjemme hos dig.

Få flere opskrifter på crumble kager med rabarbar her:

1.

Rabarbercrumble med kokos og havregryn
En skøn rabarbercrumble, der kan laves med al slags frugt
Se opskriften her
Rabarbercrumble - opskrift på nem & lækker crumble

2.

Rabarber crumble uden havregryn - nem rabarberkage
Rabarbercrumble - nem og lækker rabarberkage på få minutter
Se opskriften her
Rabarbercrumble - nem og lækker rabarberkage

3.

Rabarbertærte med smuldredej og marcipan
Rabarbercrumble med marcipan
Se opskriften her
Rabarbertærte med smuldredej og marcipan

4.

Rabarbercrumble med æg og havregryn
En sprød og nem rabarbercrumble med æg og havregryn
Se opskriften her
Rabarbercrumble med æg, havregryn og smør

5.

Rabarbercrumble med kokos og havregryn
En skøn rabarbercrumble, der kan laves med al slags frugt
Se opskriften her
Rabarbercrumble - opskrift på nem & lækker crumble

6.

Rabarbertærte med havregryn og brun farin
En lækker rabarbertærte med crumble af havregryn og brun farin
Se opskriften her
Rabarbertærte med havregryn og brun farin

7.

Rabarber crumble - den bedste crumble opskrift
Prøv bloggens mest populære rabarbercrumble med mandler og, marcipan
Se opskriften her

8.

Rabarbertærte - glutenfri crumble med mandelmel
En nem, fedtfattig og glutenfri rabarbertærte med mandelmel
Se opskriften her
Rabarbertærte nem crumble med mandelmel

9.

Rabarbercrumble i kop - nem rabarber kage
Hurtig og nem rabarber kage i mikroovn
Se opskriften her
Rabarbercrumble i kop - nem rabarber kage

10

Sprød crumble med rabarber, mandler & flødeskum
Nem rabarbercrumble med havregryn ,mandler og flødeskum
Se opskriften her
Sprød crumble med rabarber, havregryn og mandler

Rabarber crumble med marcipan & havregryn


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.