Rabarbertrifli. Uhm i dag får du opskriften på en lækker trifli med rabarber, makroner og hjemmelavet vaniljecreme. Den bedste dessert 🙂
Endelig kommer den. Den længe ventede opskrift på rabarbertrifli med creme. Jeg har længe drømt om at lave min egen trifli og endelig lykkedes det.
Jeg kan ikke få armene ned og mine sommerhus-naboer heller ikke. De hjalp os med at tømme skålene.
Hvor er det altså bare skønt at have sommerhus et sted, hvor naboerne i den grad værdsætter kage.
De er klar som frivillige prøvekaniner til hver en tid, ligesom mine kolleger. De er alle taknemmelige “ofre”. 🙂
Jeg lovede naboerne at skrive på bloggen : “At den trifi dér altså er godkendt”.
Hermed skynder jeg mig at bringe anbefalingen – og opskriften – videre til dig. Spring du bare på 🙂
Den lækreste sommerdessert, der er nem at lave.
Rabarbertrifli – få en nem lækker opskrift på trifli med rabarber og creme hér
Ingredienser
Rabarberkompot:
- 600 gram rabarber kan erstattes med f.eks. jordbær, blommer eller anden æbler, frugt/andre bær
- 100 gram sukker
- 1 spsk vaniljesukker
Vaniljecreme:
- ½ liter mælk
- 75 gram sukker
- 2 æg
- 1 spsk vaniljesukker eller ½ stang vanilje
- 3 spsk Maizena-mel
Andet fyld:
- 150 gram groft knuste makroner
- 2½ dl piskefløde
- Pynt: Mandelflager eller 1 knust makron
Sådan gør du
Rabarberkompot:
- Vask og snit rabarberne i små stykker. Husk at det nederste røde også skal med, det er nemlig dér den allerbedste smag sidder på en rabarber.
- Kog rabarberne i en gryde med sukker og vaniljesukker i ca. et kvarter. Gryden skal koge under låg. Smag evt. til med ekstra sukker
- Stil rabarberkompotten til afkøling. Skal det gå stærkt, så fyld vasken 1/3 med vand og stil den fyldte gryde ned heri.
Vaniljecreme / kagecreme.
- Varm mælken langsomt op i en gryde. Gem 1 dl.
- Rør maizena-melet ud i 1 dl mælk. Rør æg, sukker og vaniljesukker sammen og rør maizenablandingen ud heri.
- Hæld maizena-æggeblandingen ud i den nu næsten kogende mælk, i en tynd stråle
- Pisk godt til cremen tykner. Rør konstant, den vil nemlig nemt brænde på
- Tag gryden af blusset, når cremen har nået en passende konsistens. Stil cremen til afkøling
Lav rabarbertriflien:
- Anret trifli i enten portionsglas eller en stor glasskål. Start med creme, lidt knuste makroner og kompot. Sådan fortsætter du, til mængden er brugt. Slut med kompot.
- Gem 1 makron til toppen. Riv den på et rivejern - som drys til toppen. Du kan også pynte med mandelflager.
- Pisk fløden let og top triflien med flødeskum
- Stil rabarbertriflien på køl, til den skal serveres. Den har godt af at trække 1 times tid. Uden flødeskum, vil triflien kunne holde sig 2-3 dage på køl,.
Noter
Trifli kan laves med anden frugt/andre bær f.eks. jordbær, stikkelsbær, blommer?
Rabarbertrifli kan laves med flødeostecreme ogsåEn skøn trifli med rabarber – cremet, fløjlsblød med makroner og vaniljecreme
Stornyd at det er rabarbersæson lige nu. Har du ingen friske i haven selv, kan du måske finde et bed du kan røve?
Rabarber fra frost, kan også sagtens bruges.Orker du ikke at lave vaniljecreme selv, så kan en færdig vaniljecreme sagtens bruges.
En hjemmelavet vaniljecreme i en trifli, er dog svær at stikke i en rabarbertrifli, hvis man spørger mig.
Opskriften på vaniljecreme kan du sagtens bruge til andre kageopskrifter også.
Brug den som lagkagecreme, som creme til fastelavnsbollerne eller til kringlen måske? Bare lige et tip til dig 🙂
1.
2.
3.
Grundopskriften på rabarberkompot, kan du jo også sagtens bruge til at fremtrylle andre lækkerier:
kompot til morgenbollen, som fyld i en lagkage, i kringle eller i en lækker roulade måske?Denne trifli kan jo sagtens laves med anden frugt også.
Hvad med en jordbær-trifli, en svesketrifli eller en æble– eller pæretrifli måske?
Her i huset har vi mange trifi-varianter i vente, fornemmer jeg, efter denne første store rabarbertrifli succes.Jeg har samlet lidt billeder af trifli-processen til dig. Det er faktisk slet ikke så svært. Kig med her:
Sådan laver du rabarbertrifli med rabarberkompot og vaniljecreme – se billederne her:
Hvis du undrer dig over, at jeg både har lavet trifli i en glasskål og i en portionsskål, så er det faktisk til ære for dig.
Du skulle jo lige se hvor fin rabarbertrifli er, både i en stor skål og når det er portionsanrettet.
Fordelen ved en stor skål er, at den enkelte kan tage lige nøjagtig så stor en portion som man lyster.
I en portionsanrettet skål, er det SÅ ærgerligt hvis man ikke kan spise op. Hvad nu hvis man har lyst til mere, og der er kun er 1 skål pr. snude? 🙂
En trifli vil være en populær dessert at servere til kaffen eller som dessert efter en god middag.
Hele året rundt vil den være et hit: om sommeren, når det er rabarbersæson, og om vinteren, når vi længes efter rabarbersæsonen igen.
Fyld gerne din fryser med de gode rabarberstængler, når du har chancen. Du vil blive SÅ glad for det, når vinteren melder sin ankomst.
Rigtig god rabarbertrifli-fornøjelse til dig. Jeg håber – og tror på – at den vil blive populær hos dig og dine gæster 🙂
Få flere lækre opskrifter med rabarber ved at klikke hér eller se et udvalg nedenfor:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hej Gitte
Den trifli ser så lækker ud! Er det hele æg, der skal i cremen?
Vh Gitte
Hej Gitte
Vihar lige nydt en portion i dag, men vi blev enige om at den af en eller anden grund er betydelig mere syrlig end den var sidste år. Jeg måtte love dem at lave noget mere creme vi kan spise til når vi spiser resten i morgen
Kan man gøre noget for at neutralisere nogen af syren. Kan man putte nonoxal i, som jeg gør når jeg laver saft, og hvor meget vil jeg skulle bruge.
De bedste sommer hilsner Birthe 😎🌞
Hej. Kan cremen mon laves dagen i forvejen? mvh Elsebeth
Jeg skal lave trifli i dag. Ved du om den er glutenfri. Jeg tænker på makroner og vanilje. Håber du har indsigt i glutenfri verden.
Jeg har prøvet din trifli idag og serveret den for familien. Den blev meget varmt modtaget. Hold da op hvor smagte den godt ❤️
Og 1000 tak for at du gider lægge alt det arbejde i at dele med os ❤️❤️
Det ser virkelig lækkert ud.
Skøn blog du har dig 🙂
Med venlig hilsen
Gitte