Maj måned har været skøn med uendeligt mange sommerdage allerede. Heldige os altså! Fatter vi helt vores held?
Vi stornyder hver eneste dag og har grillet nærmest uafbrudt siden sommerens ankomst.
Ofte bliver det spontane menuer og tit er det lige tilbehøret der kniber lidt med. Hvad skal vi dog finde på? Pastasalat er et hit, men tit spiser vi også bulgursalat eller kartoffelsalat selvfølgelig også.
For et par uger siden, da vi grillede denne lækre flæskesteg, lavede vi en portion grillede hasselback kartofler. Det var smart, for grillen var jo alligevel i gang. Det er en smart udnyttelse af ressourcerne og ofte er det jo også for varmt at lade ovnen køre indenfor. Det er nemt at lave hasselback-kartofler på grillen, dog skal du lige huske et par ting:
Brug rigeligt olie og grill ved lav indirekte varme.
Er dine kartofler meget store, så halvér dem gerne. Vend også gerne kartoflerne undervejs, så de ikke branker under bunden. Put også gerne lidt hasselback gulerødder i – det smager også godt 🙂
Tilberedningstiden varierer efter størrelse – de kartofler jeg tilberedte fik ca. 30 minutter, men de var heller ikke store. Jeg brugte en aluminiums-bakke af folie, men du kan også med fordel bruge en stålfad, som kan genbruges. Jeg har købt stålfade i Ikea i forskellige størrelser – i længden er det billigere og mere miljøvenligt. Hasselback-kartofler er nemme at lave. Forberedelserne tager kun ganske få minutter og perfekt at tilbehøret er færdigt på samme tid med kødet. Jeg satte kartoflerne på grillen, da den store flæskesteg havde været på grillen i ca. 45 minutter. Prøv at se om du kan time det 🙂
Måske er det overflødigt at sige, men har du ingen grill, så kan kartoflerne jo selvfølgelig sagtens laves i en almindelig ovn.Du får opskriften på de lækre hasselback-kartofler på grill lige her:
Hasselback kartofler på grill nemme & hurtige
Ingredienser
- 1 kg 1 kg kartofler gerne små vaskede
- ½ dl olie minimum
- Salt/hvidløgspeber
- Tilbehør: aioli, creme fraiche dressing eller bearnaisesauce
Sådan gør du
- Skræl eller vask kartoflerne
- Skær ridser i kartoflerne. Skær dem halvt igennem på den ene led, og herefter på den anden.
- Læg kartoflerne i et aluminiums- eller stålfad
- Pensl med olie på alle sider og krydr godt med salt og peber.
- Dryp resten af olien over. Der skal være olie i bunden af fadet, så undgår du at kartoflerne brænder fast.
- Dæk fadet med staniol
- Grill kartoflerne ved indirekte varme ved laveste blus i et kvartér. Lad dem evt. først grille med toppen nederst. Vend herefter kartoflerne og grill yderligere 15 minutter.
- Er dine kartofler større, skal de nok have 2x20 minutter. Prik i dem undervejs. Når de er sprøde, gyldne og møre er de færdige 🙂
Noter
Hasselback kartofler på grillen – nemt og lækkert tilbehør
Det er rigtigt nemt at grille hasselback kartofler. De smagte lækkert til den grillede flæskesteg, men prøv dem også en dag du skal grille en god oksesteg, grillet kylling eller en god steak?
Kartoflerne smager skønt med en god creme fraiche dressing til, eller hvad måske med den gode bearnaise mayo? Opskriften finder du lige her Rigtig god grillfornøjelse med dine grillede hasselback kartofler.
Jeg er sikker på du bliver fan 🙂