Rabarbertrifli med makroner og vaniljecreme

  • Rabarbertrifli med makroner og hjemmelavet vaniljecreme
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Rabarbertrifli med makroner og hjemmelavet vaniljecremeEndelig kommer den. Den længe ventede opskrift på rabarbertrifli. Flere har rykket mig, både her på bloggen og på bloggens side på Facebook. “Kommer den ikke snart?”

Jo, endelig kommer den. Med nogen dages forsinkelse. Jeg kører til og fra sommerhuset og sommeren – og mit fuldtidsjob – røver al min tid.

Note to self: Læg aldrig billeder op af en mega-lækker kage og lov opskriften samme aften, hvis du alligevel ikke kan holde det. I promise 😉Rabarbertrifli med makroner og hjemmelavet vaniljecremeJeg har længe drømt om at lave min egen trifli og endelig lykkedes det. Jeg kan ikke få armene ned og mine sommerhus-naboer heller ikke. De hjalp os med at tømme den store skål og den sidste portion blev spist med stor nydelse af nabo-Jens.

Hvor er det altså bare skønt at have sommerhus et sted, hvor naboerne i den grad værdsætter kage. De er frivillige prøvekaniner til hver en tid, ligesom mine kolleger. De er alle taknemmelige “ofre” 🙂

Jeg lovede at skrive på bloggen : “At den trifi dér altså er godkendt”. Jeg skynder mig hermed at bringe anbefalingen – og opskriften – videre til dig. Spring du bare på 🙂Rabarbertrifli med makroner og hjemmelavet vaniljecreme

 

Rabarbertrifli med makroner og hjemmelavet vaniljecreme
Rabarbertrifli med makroner og hjemmelavet vaniljecreme
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Dessert og sødt
Kategori: Brød og kager
Portioner: 8 pers.
Kalorier: 0
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • Rabarberkompot:
  • 600 gram rabarber
  • 100 gram sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • Vaniljecreme:
  • ½ liter mælk
  • 75 gram sukker
  • 2 æg
  • 1 spsk vaniljesukker eller ½ stang vanilje
  • 3 spsk Maizena-mel
  • 150 gram groft knuste makroner
  • dl piskefløde
  • Pynt: Mandelflager eller 1 knust makron

Sådan gør du

  • Vask og snit rabarberne i små stykker. Husk at det nederste røde også skal med, det er nemlig dér den allerbedste smag sidder på en rabarber.
  • Kog rabarberne i en gryde med sukker og vaniljesukker i ca. et kvarter. Gryden skal koge under låg.
  • Stil rabarberkompotten til afkøling. Skal det gå stærkt, så fyld vasken 1/3 med vand og stil den fyldte gryde ned heri.
  • Imens kompotten afkøler, koger du vaniljecremen:
  • Varm mælken langsomt op i en gryde. Gem 1 dl.
  • Rør maizena-melet ud i 1 dl mælk
  • Rør æg, sukker og vaniljesukker sammen og rør maizenablandingen ud heri.
  • Hæld maizena-æggeblandingen ud i den nu næsten kogende mælk, i en tynd stråle
  • Pisk godt til cremen tykner. Rør konstant, den vil nemlig nemt brænde på
  • Tag gryden af blusset, når cremen har nået en passende konsistens.
  • Stil cremen til afkøling.
  • Sådan laver du rabarbertrifli:
  • Anret trifli i enten portionsglas eller en stor glasskål.
  • Start med creme, lidt knuste makroner og kompot. Sådan fortsætter du, til mængden er brugt. Slut med kompot.
  • Gem 1 makron til toppen. Riv den på et rivejern - som drys til toppen. Du kan også pynte med mandelflager.
  • Pisk fløden let og top triflien med flødeskum
  • Stil rabarbertriflien på køl, til den skal serveres. Den har godt af at trække 1 times tid.
  • Uden flødeskum, vil triflien kunne holde sig 2-3 dage på køl, vil jeg tro

Rabarbertrifli med makroner og hjemmelavet vaniljecremeStornyd at det er rabarbersæson lige nu. Har du ingen friske i haven selv, kan du måske finde et bed du kan røve? Rabarber fra frost, kan også sagtens bruges.Rabarbertrifli med makroner og hjemmelavet vaniljecremeOrker du ikke at lave vaniljecreme selv, så kan en færdig vaniljecreme sagtens bruges, hvis du er i bekneb for tid og overskud. Arla, Skælskør, eller Karoline laver ok vaniljecremer, selvom de jo ikke helt kan måle sig med den hjemmelavede.Rabarbertrifli med makroner og hjemmelavet vaniljecreme

Opskriften på vaniljecreme kan du sagtens bruge til andre kageopskrifter også – brug den som lagkagecreme, som creme til fastelavnsbollerne eller til kringlen måske? Bare lige et tip til dig 🙂

Grundopskriften på rabarberkompot, kan du jo også sagtens bruge til at fremtrylle andre lækkerier: kompot til morgenbollen, som fyld i en lagkage, i kringle eller i en lækker roulade måske?Rabarbertrifli med makroner og hjemmelavet vaniljecremeDenne trifli kan jo sagtens laves med anden frugt også. Hvad med en jordbær-trifli, en svesketrifli eller en æble- eller pæretrifli måske? Her i huset har vi mange trifi-varianter i vente, fornemmer jeg, efter denne første store rabarbertrifli-succes.Rabarbertrifli med makroner og hjemmelavet vaniljecremeJeg har samlet lidt billeder af trifli-processen til dig. Det er faktisk slet ikke så svært. Kig med her:

Hvis du undrer dig over, at jeg både har lavet trifli i en glasskål og i en portionsskål, så er det faktisk til ære for dig. Du skulle jo lige se hvor fint det er, både i en stor skål og når det er portionsanrettet. Rabarbertrifli med makroner og hjemmelavet vaniljecremeFordelen ved en stor skål er, at den enkelte kan tage lige nøjagtig så stor en portion som man lyster. I en portionsanrettet skål, er det SÅ ærgerligt hvis man ikke kan spise op og hvad nu hvis man har lyst til mere, og der er kun er 1 skål pr. snude? 🙂Rabarbertrifli med makroner og hjemmelavet vaniljecremeEn trifli vil være en populær dessert at servere til kaffen eller som dessert efter en god middag. Hele året rundt vil den være et hit: om sommeren, når det er rabarbersæson, og om vinteren, når vi længes efter rabarbersæsonen igen.

Fyld gerne din fryser med de gode rabarberstængler, når du har chancen. Du vil blive SÅ glad for det, når vinteren melder sin ankomst.

Rigtig god rabarbertrifli-fornøjelse til dig. Jeg håber – og tror på – at den vil blive populær hos dig og dine gæster 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Birthe Ellegaard


Jeg har prøvet din trifli idag og serveret den for familien. Den blev meget varmt modtaget. Hold da op hvor smagte den godt ❤️
Og 1000 tak for at du gider lægge alt det arbejde i at dele med os ❤️❤️

Gitte

Det ser virkelig lækkert ud.
Skøn blog du har dig 🙂

Med venlig hilsen

Gitte

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer