Rejemad - nem klassisk opskrift med mayoRejemad <3 En klassisk dansk rejemad med mayonnaise og citron er min livret!

Nogle gange er de enkleste retter altså bare de nemmeste. Sådan er det med en rejemad.

Jeg kan spise rejemadder året rundt. Sommer og vinter. Til forret eller natmad og hvis jeg er heldig, også som hovedret. Måske der er rejer nok til TO rejemadder?  🙂

Jeg er allermest vild med de store grønlandske rejer. De smager bare godt. Jo større rejerne er, jo bedre er de – hvis man spørger mig 🙂

Nogle gange kan man være så heldig at kunne købe en stor mængde rejer med rabat og det gør vi gerne omkring nytår. Vi har nogle gange købt et bæger med 1 kilo rejer og så går vi “all-in” på reje-serveringerne. 🙂Rejemad - nem klassisk opskrift med mayoHer hos os har vi tradition for at spise en rejemad som natmad nytårsaften. Uanset hvor mtte vi og vores gæster er, så kan vi altid spise en lækker rejemad.

Servér også gerne en rejemad som forret eller som en overlækker frokost i weekenden måske?

I dag får du opskriften på den nemmeste servering. Opskriften på en klassisk dansk rejemad med citron og god mayo.

Det er lige før at anretningen er så nem at lave, at du slet ikke behøver en opskrift, men nu får du den altså alligevel til inspiration.Rejemad - nem klassisk opskrift med mayo

Hvor mange rejer skal der på en rejemad?

Altså jeg vil jo bare sige, så mange som muligt! 🙂

I opskriften nedenfor har jeg angivet at du skal bruge mindst 100 gram pr. rejemad, men du kan sagtens bruge meget mere end det. Selvfølgelig kan du også bruge mindre, hvis du synes det bliver for meget fråds. Rejer er jo temmelig dyre. Du bestemmer – det er dig der er direktøren i denne sammenhæng 🙂Rejemad - nem klassisk opskrift med mayoOpskriften på rejemadder er rigtig nem og du får den lige her:

Rejemad – nem klassisk opskrift med mayonaise og citron

Rejemad - nem klassisk opskrift med mayo
Nem opskrift på klassisk rejemad med mayonnaise og citron
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Ret: Rejemad - nem klassisk opskrift med mayo
Kategori: forretter
Keyword: rejemad, rejer
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4 skiver ristet franskbrødbrød
  • 4 salatblade iceberg, hjertesalat, krusbladet salat ell. romainesalat kan bruges
  • 3-400 gram rejer - gerne store grønlandske eller friskpillede
  • 4 spsk god mayonnaise gerne hjemmelavet eller Hellmanns
  • 1 citron

Sådan gør du

  • Lad rejerne dryppe af i en sigte
    Rejemad - nem klassisk opskrift med mayo
  • Rist franskbrødsskiverne. Jeg brugte grahamsbrød
    Grahamsboller og grahamsbrød - nem opskrift
  • Skyl salatbladene og lad dem dryppe godt af.
    Rejemad - nem klassisk opskrift med mayo
  • Smør franskbrødsskiverne med smør eller sandwich spread
    Rejemad - nem klassisk opskrift med mayo
  • Læg en skive salat på hver skive franskbrød. Fordel rejerne ligeligt herpå. Læg en god spsk mayonnaise på hver rejemad og pynt med citronskiver
    Rejemad - nem klassisk opskrift med mayo

Noter

Du kan bruge små, store eller friskpillede rejer. Jeg synes de store grønlandske er bedst
Du kan servere rejemaden på et halveret flute
Det er nemt at lave mayonnaise selv. Få en god opskrift her
Du kan bruge aioli i stedet for mayonnaise
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Rejer – perfekt som forret, frokost eller som natmad

Rejemad - nem klassisk opskrift med mayoRejer, mayonnaise og citron er altså bare den allerbedste kombination! 🙂

Rist gerne en skive ekstra lækkert franskbrød til din rejemad eller måske du skulle servere rejerne på hjemmelavede flutes? Det ville også være et hit. Du kan finde en opskrift på lækre koldhævede flutes her:

Koldhævede flutes - grove. Nem opskrift
Koldhævede flutes - grove, sprøde og nemme
Se opskriften her

Du kan bruge sandwich spread eller Miracle whip i stedet for smør, til din rejemad. Det gør rejemaden lidt friskere. Rejemad - nem klassisk opskrift med mayoBrug gerne en god mayonnaise til din rejemad. Jeg kan anbefale Hellmanns mayonnaise, som kan købes i de fleste supermarkeder. Mayonnaisen er lækker og drøj i brug.

Det er også rigtigt nemt at lave mayonnaise selv? Få en lækker opskrift her:

Aioli nem opskrift på hjemmelavet mayonnaise
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli
Se opskriften her
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli

Så er der serveret. 1 stk. rejemad klar til dig. Haps! Sådan én kunne jeg altså godt sætte tænderne i nu! 🙂Rejemad - nem klassisk opskrift med mayo

Få inspiration til andre lækre retter med rejer her:
Maskeret blomkål - blomkål med æg, rejer og dilddressing
Maskeret blomkål med æg, rejer og dilddressing er en skøn firser-klassiker 
Se opskriften her
Maskeret blomkål - med æg, rejer og dilddressing
Avocado med rejer, mayonnaise, dild og citron.
Avocado med rejer, mayonnaise, dild og citron
Se opskriften her
Hvidløgsstegte rejer med smørstegte champignon og aioli
Hvidløgsstegte rejer med smørstegte champignon og aioli
Se opskriften her
Tunmousse med rejer og citron - fedtfattig opskrift:
Hjemmelavet tunmousse er et hit og det er faktisk rigtigt nemt at lave. Prøv tunmousse med rejer og citron
Se opskriften her
Tunmousse med rejer, asparges og lime
Tunmousse med husblas - fedtfattig opskrift
Tunmousse med rejer perfekt til forret eller hovedret
Se opskriften her
Tunmousse med rejer

Rigtig god fornøjelse med din rejemad, hvad enten du serverer den til forret, frokost eller nyder den som natmad 🙂2013-01-22 19.11.02