Rejemad <3 En klassisk dansk rejemad med mayonnaise og citron er min livret!
Nogle gange er de enkleste retter altså bare de nemmeste. Sådan er det med en rejemad.
Jeg kan spise rejemadder året rundt. Sommer og vinter. Til forret eller natmad og hvis jeg er heldig, også som hovedret. Måske der er rejer nok til TO rejemadder? 🙂
Jeg er allermest vild med de store grønlandske rejer. De smager bare godt. Jo større rejerne er, jo bedre er de – hvis man spørger mig.
Nogle gange kan man være så heldig at kunne købe en stor mængde rejer med rabat og det gør vi gerne omkring nytår. Vi har nogle gange købt et bæger med 1 kilo rejer og så går vi “all-in” på reje-serveringerne. 🙂Her hos os har vi tradition for at spise en rejemad som natmad nytårsaften. Uanset hvor mætte vi og vores gæster er, så kan vi altid spise en lækker mad med rejer.
Servéres også gerne som forret eller som en overlækker frokost i weekenden måske?
I dag får du opskriften på den nemmeste servering. Opskriften på en klassisk dansk rejemad med citron og god mayo.
Det er lige før at anretningen er så nem at lave, at du slet ikke behøver en opskrift, men nu får du den altså alligevel til inspiration.
Hvor mange rejer skal der til?
Altså jeg vil jo bare sige, så mange som muligt! 🙂
I opskriften nedenfor har jeg angivet at du skal bruge mindst 100 gram pr. stk. brød, men du kan sagtens bruge meget mere end det.
Selvfølgelig kan du også bruge mindre, hvis du synes det bliver for meget fråds. Rejer er jo temmelig dyre. Du bestemmer – det er dig der er direktøren i denne sammenhæng 🙂Opskriften på rigtig nem og du får den lige her.
Få flere opskrifter med rejer nederst i dette indlæg
Rejemad – nem klassisk opskrift med mayonaise og citron
Ingredienser
- 4 skiver ristet franskbrødbrød kan også serveres på rugbrød
- 4 salatblade iceberg, hjertesalat, krusbladet salat ell. romainesalat kan bruges
- 3-400 gram rejer - gerne store grønlandske eller friskpillede
- 4 spsk god mayonnaise gerne hjemmelavet eller Hellmanns
- 1 citron
Sådan gør du
- Lad rejerne dryppe af i en sigte
- Rist franskbrødsskiverne. Jeg brugte grahamsbrød
- Skyl salatbladene og lad dem dryppe godt af.
- Smør franskbrødsskiverne med smør eller sandwich spread
- Læg en skive salat på hver skive franskbrød. Fordel rejerne ligeligt herpå. Læg en god spsk mayonnaise på hver rejemad og pynt med citronskiver
Noter
Rejer – perfekt som forret, frokost eller som natmad
Rejer, mayonnaise og citron er altså bare den allerbedste kombination! Prøv også en lækker æggemad med rejer ovenpå. Yndlings smørrebrød.
Rist gerne en skive ekstra lækkert franskbrød til eller måske du skulle servere rejerne på hjemmelavede flutes? Det ville også være et hit. Du kan finde en opskrift på lækre koldhævede flutes her:
Du kan bruge sandwich spread eller Miracle whip i stedet for smør, til brødet. Det gør rejemaden lidt friskere. Brug gerne en god mayonnaise. Jeg kan anbefale Hellmanns mayonnaise, som kan købes i de fleste supermarkeder. Mayonnaisen er lækker og drøj i brug.
Det er også rigtigt nemt at lave mayonnaise selv? Få en lækker opskrift her:
Så er der serveret. 1 stk. rejemad klar til dig. Haps! Sådan én kunne jeg altså godt sætte tænderne i nu! 🙂
Hvis du er vild med hjemmelavet smørrebrød, så prøv også denne kartoffelmad eller denne æggemad.
Prøv også de små butterdejstærter med rejer eller disse små hapsere med rejer.
Få inspiration til andre lækre retter med rejer her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Rigtig god fornøjelse med din rejemad, hvad enten du serverer den til forret, frokost eller nyder den som natmad 🙂
Ja, hvorfor får man aldrig rejemad som hovedret.