Rissalat med peberfrugt og cherrytomat- brug din risrest.

  • Rissalat med peberfrugt og cherrytomat

Har du en risrest? Så kan du nemt lave en hurtig rissalat.

Rissalat er sundt, billigt, hurtigt, nærende og mættende. Det er en oplagt stop madspilds-ret, så der er AL mulig god grund til at lave rissalat af din risrest.

Du kan tilsætte akkurat lige det du ønsker af grønt. Lige det dagens grøntsagsskuffe byder på eller lige det der er er favorit-foretrukne ingredienser i dit sunde køkken. Rissalat

Rissalat med peberfrugt og cherrytomat
Rissalat med peberfrugt og cherrytomat
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Rissalat med peberfrugt og cherrytomat- brug din risrest.
Kategori: Stop madspild
Keyword: peberfrugt, rissalat, stop madspild
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • En rest kolde ris pasta eller bulgur kan også bruges
  • Bud på grøntsager.
  • Cherrytomater
  • Peberfrugt/snackpebre
  • 1 Agurk
  • 1 ds. majs
  • Evt. rødløg
  • asparges friske, grønne
  • Marinade mængden afhænger af hvor stor risrest du har
  • 5 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. hvidvinseddike
  • 1 spsk. dijonsennep
  • Salt og hvidløgspeber.
  • Evt. friske krydderurter

Sådan gør du

  • Bland marinaden
  • Snit grøntsagerne
  • Bland marinaden i risene og vend grøntsagerne i
  • Vend rissalaten rundt og lad den gerne trække lidt tid i køleskabet før servering
    Rissalat med peberfrugtog cherrytomat

Noter

Rissalaten kan også laves med kold pasta, ris eller bulgur.
Marinaden kan bruges som grundmarinade til rissalat, bulgursalat, pastasalat eller som dryp på en grøn salat. En grundmarinade.

Til dagens rissalat brugte jeg cherrytomater, snackpebre, agurk og majs. Det var lige det min grøntsagsskuffe bød på, på dagen. Det kan bruge lige de grøntsager du har på lager, måske også rødløg, peberfrugt, friske asparges, små broccoli/blomkålsbuketter? Måske du kan finde på andre ideer?

Ris fra dagen før har en tendens til at samle sig sammen i en stor klump. Du skal lige løsne risene lidt med en gaffel. Selvom din risrest om aftenen virker kold og stiv så gem den alligevel. Godt vendt rundt med marinaden, bliver risene lækre igen. Fortvivl ej 🙂

Risresten kan også bruges i brød, i omelet eller i en gryderet. Smid den ikke ud. Stop madspild. 🙂

Voila. Det var faktisk den rissalat. Nemt ikke?Vi var heldige. Vi havde en rest kød fra dagen før, som vi kunne spise til rissalaten. Retten fungerer bedst som tilbehør, så der skal gerne en smule kød på bordet også og måske gerne et nybagt brød ? ;-).

Den KAN også spises uden tilbehør og smager den også fint også i madpakken.

Det var et enkelt, let og lækkert måltid vi fik stablet på benene i en fart. Risrest med grønt, en rest kold stegt svinefilet, en klat af verdens bedste basilikumpesto (Løgimose fra Netto) og hjemmerørt mayonnaise (også fra Netto).

Vupti! Det kan man da kalde Fastfood i den sunde kategori?.

Pesto er perfekt som dip til gulerodsstave eller iblandet frisk pasta. Smager af sommer og sol! Pesto er perfekt dyppe-tilbehør til de allerfleste retter ja f.eks. også til en rissalat 🙂

Velbekomme. Håber du synes om retten 🙂

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Marianne

Tak for god inspiration til brug af en risrest. Jeg har en enkelt gang forsøgt at bage et brød med ris, men risene blev hårde og næsten uspiselige. Har du en god opskrift?

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer