Rødkålssalat med appelsinsaft, æbler og rosiner – frisk og nem

 • Rødkålssalat med appelsinsaft, æbler og rosiner

Rødkålssalat med appelsinsaft, æbler og rosinerHer lige en hilsen fra sommerhuset, hvor vi nyder den skønneste juleferie.

Vi havde den allerbedste juleaften – helt perfekt faktisk. Alt klappede – på den allerbedste måde. Siden har vi nydt hinandens selskab, gaverne, bøger, gåture, madrester, julekager, afslapning, julegodter, Bezzerwizzer. Hvor er det altså bare godt og super hyggeligt at holde juleferie 🙂

Det er næsten som om jeg bryder lidt af ferie-idyllen ved at finde computeren frem, så jeg vil gøre det super kort og skynde mig at skrive dagens opskrift til dig.

Du skal da have opskriften på den gode rødkålssalat vi spiste juleaften. En super enkel rødkålssalat, lavet af de forhåndenværende ingredienser her i sommerhuset. Den blev en rigtig god og en frisk servering til den tunge julemad.

Rødkålssalat med appelsinsaft, æbler og rosinerDu skal bruge ganske få ingredienser til rødkålssalaten og du får opskriften lige her:

Rødkålssalat med appelsinsaft, æbler og rosiner
En nem rødkålssalat med appelsinsaft, æbler og rosiner
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Ret: Rødkålssalat med appelsinsaft, æbler og rosiner
Kategori: Kartofler, grøntsager og tilbehør
Keyword: appelsin, appelsiner, rosiner, rødkål, rødkålssalat
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • ½ rødkål fintsnittet
 • 2 appelsiner (saften)
 • 3-4 æbler (skrællede - i tern)
 • 1-2 spsk akaciehonning
 • 2 håndfulde rosiner

Sådan gør du

 • Snit rødkålen fint - brug evt. et juliennejern
 • Pres appelsinsaften af appelsinerne og dryp væden over rødkålen
 • Dryp akaciehonningen over
 • Skræl æblerne og skær dem i tern. Fordel dem i salaten
 • Tilsæt rosiner

Det bliver en god, grov og rustik salat og appelsinsaften gør, at salaten er rigtig frisk. Fordelen er også, at man jo næsten altid har appelsiner på lager i juletiden og æbler også? Rosiner havde vi også rigeligt af. Rødkålssalat med appelsinsaft, æbler og rosinerHar du lidt mandler, eller andre nødder, så hak dem gerne groft og fordel dem gerne på toppen. Det ville også være et hit.

En rigtig julesalat, der også smager godt resten af året. 🙂

Salaten var perfekt til den tunge julemiddag og den vil også være en perfekt salat til juledagene, når du trænger til et lidt kalorielet måltid. Til julefrokostbordet vil den også være et hit. Salaten er både sund, nem at lave og rigtig smuk at se på.

I morgen skal vi til julefrokost igen – med lækkert mad, søde mennesker, pakkespil, godter og samvær. Jeg snupper den gode ølkage med under armen – det er en tradition i min familie. Den vækker altid jubel 🙂

Julen er hjerternes fest og jeg glæder mig meget. Juleferie-fan er jeg også, så en top-lykkelig hilsen herfra.

Håber også alt vel hos dig og at du også nyder livet og ferie-livet 🙂Rødkålssalat med appelsinsaft, æbler og rosiner

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer