•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Julefreden sænker sig. Vi har fået juleferie alle mand. De sidste julegaver er købt. De sidste er pakket ind.

Julen er hjerternes fest. Tanken om at give gaver til dem man holder af, er bare det allerbedste. Glæden ved at give er større end ved at modtage. Store behøver gaverne jo ikke være. Det er tanken der tæller. <3 Julefreden har sænket sig i køkkenet også – lige et par dage, før det går løs igen. De sidste julekager er bagt.

I dag blev det til skønne kransekagetoppe og vaniljetoppe med hasselnødder (som du nok skal få opskriften på snart) I går fik jeg lavet en komplet fortryllende portion havregrynskugler. Uhm de blev gode – og de er faktisk næsten allerede spist…fløjte, fløjte det er ikke mig, der er synderen 😉

Måske jeg også lige laver en portion chokoladerosiner og cornflakestoppe ? Måske? Eller også skulle vi bare prøve at nøjes med nogle af de 9-10 julesmåkage-dåser vi har på lager? 😉

Igen i år er der vist blevet bagt lidt rigeligt. Fløjte….fløjte….det er ikke mig der er synderen 😉Kransekage - nem opskrift på små kransekagetoppeDet er fileme godt at mine børn og svigerforældre kommer hjem til os i julen og hjælper os med at tømme alle dåserne. Jeg håber de er storsultne alle mand 🙂

Der bliver åbnet op for alle kagedåserne, når vi får besøg i julen og dåserne kommer også med på tur, når vi skal på julevisitter. Både brunkagerne, pebernødderne, vaniljesmåkagerne og så de lækre kokossmåkager med vaniljeVi skal holde jul i sommerhuset, og jeg glæder mig som et lille barn. <3 Det er nok for meget at håbe på, at solen vil skinne som på billedet her, men omgivelserne, naturen, vandet, skoven og de hyggelige rammer er GULD til en ferie, uanset vejrudsigten. Næsten. 😉

Vores sommerhus ligger et stykke vej fra tæt bebyggelse, så himlen er kulsort om aftenen og det er SÅ stjerneklart derude. Jeg nyder bare at gå en tur ud på terrassen og beundre alt det smukke. Stilheden, mørket, stjernerne og de små julelys, vi har pyntet terrassen med.

Roen og freden er bare i skærende kontrast til hverdagens travle larmende byliv. Jeg glæder mig sådan <3Det bliver skønt at familien kommer. Mine svigerforældre holder jul hos os hvert andet år. Det bliver super hyggeligt. Vi skal i kirke og spise to kæmpe Berberi-ænder og 1 kilo medister. Mon ikke vi bliver mætte? 🙂

Ænderne langtidssteger vi igen, så synes vi de bliver allerbedst. Ris a la manden  laver Amanda og jeg har prøvet at lokke Mikkel til at lave rødkålssalaten. Det vil han være ferm til og jeg tænker at han springer på 🙂

Jeg glæder mig rigtigt meget til at se børnene igen. Det er første jul vi holder efter de begge er flyttet hjemmefra og gensynsglæden er kæmpe stor. Jeg kan mærke på dem at de glæder sig lige så meget som os. Hvor er det altså bare rigtigt skønt.

Begge børn har haft travle måneder med eksamen, så de trænger i den grad til at komme hjem og blive forkælet. Vi er så klar til den jul alle mand 🙂Der bliver tid til gåture, til Bezzerwizzer, til krimi, brændeovnshygge, daserier, lange samtaler ved morgenbordet. Skønt!

D. 25 dec. kommer Amandas kæreste og d. 27. skal vi til julefrokost hos min søster i Ebeltoft. D. 30. skal vi til julehygge i Kerteminde og så skal vi holde nytår med en lille flok søde, rare mennesker. Der bliver rigeligt med aktivitet i juleferien, men med hvilepauser imellem de aktive dage.I morgen pakker vi bilen. Køleskabet er fyldt med gode sager. Alle dekorationerne kommer med. Kagedåserne. Gaverne. Alles. Vi pakker julehyggen ned og tager den med i sommerhuset, imens naboerne holder flittigt øje med hus og dyr.

I morgen finder vi et smukt juletræ i sommerhus-plantagen. Sommerhus-stuen passer perfekt til et juletræ. Vi glæder os til at pynte det. Gensynsglæden med julepynten er altid stor. 🙂

Familien har højeste prioritet for mig i juleferien, så blogindlæg vil kun komme, hvis der er tid og jeg slet ikke kan lade være. Kender jeg mig selv ret, kan jeg ikke forestille mig at der ikke kommer en hilsen fra mig. 🙂Indtil vi høres ved, må du have en rigtig glædelig jul.

Jeg håber du vil få nogle hyggelige dage, sammen med dine kære. Med lækkert mad, søde sager, gode gaver, julesmåkager, julesange, juleglæde, julefred og ris a la mande i lange baner.

Husk nu at lave en stor portion, så der er rigeligt til 1. juledag. Det er julens vigtigste punkt. Næsten 😉

Rigtig glædelig jul til dig <3

Kærlige julehilsner fra Gitte


  •  
  •  
  •  
  •  
  •