Skyrboller. Her får du opskriften på mættende proteinboller med skyr og havregryn, bagt uden hvedemel.

Kæmpe succes! Vi havde en rest skyr i køleskabet og de blev tryllet om til disse nemme skyrboller i weekenden. Bollerne kan laves på ingen tid og de var et stort hit herhjemme. Så saftige, sprøde og lækre boller og de var friske i dagevis.

Bollerne med skyr har jeg bagt i min almindelige ovn. Hvis du kan få plads i din airfryer, så kan de fint bages i denne også. Måske du skal nøjes med ½ portion.

Få tips i opskriften til  bagetid/temperatur for både ovn og airfryer. Skyrboller - nemme proteinboller med skyr

Du skal bruge få ingredienser og bollerne skal slet ikke hæve, da jeg har brugt bagepulver i dejen. Bollerne kan også laves uden æltning, så du slipper for at få dej på fingrene

“Kan man bage med skyr?” tænker du måske?

Jeps man kan. Det er faktisk rigtigt godt at bruge i bagværk, da både brød, boller og kager bliver ekstra saftige og mætter bedre.

Skyrboller - nemme proteinboller med skyr

Disse skyrboller var friske på dag 3, også selvom de var lavet med bagepulver. Genialt!

Man kan også bruge skyr i f.eks. en dejlig chokoladekage som denne og faktisk også i romkugler. Man kan også bruge skyr i disse sunde protein bananpandekager.

Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter med skyr.

Skyrboller - nemme proteinboller med skyr

Min rest skyr vejede 420 gram. Måske du har lidt mere/mindre skyr i overskud? Bare tilpas mængden af havregryn, i så fald. Tilsæt evt. havregryn lidt af gangen, til dejen bliver mere fast.

Skyrboller - nemme proteinboller med skyr

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Skyrboller – nemme proteinboller med skyr – få en god nem opskrift på sunde boller uden æltning og hævning her

Skyrboller - nemme proteinboller med skyr
Sunde protein boller med skyr - bagt uden gær
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Skyrboller - nemme proteinboller med skyr
Kategori: Brød og boller
Portioner: 14 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 420 gram skyr/vaniljeskyr/skyr med bær/frugt kan erstattes med mælk/andre surmælksprodukter, men måske du så skal bruge mere havregryn.
  • 300 gram havregryn ca. Jeg brugte finvalsede
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 3 æg
  • evt. grofthakket chokolade og nødder

Sådan gør du

  • Hæld skyr i en skål. Tilsæt det meste havregryn, salt, bagepulver og æg. Rør dejen med ske eller røremaskine. Tilsæt resten af havregrynet lidt efter lidt. Bliver dejen for fast, så tilsæt et par spsk vand. Er den for blød, så tilsæt ekstra havregryn. Dejen bliver fast og klistret og bliver mere fast efter nogle minutter.
    Skyrboller - nemme proteinboller med skyr
  • Beklæd en bageplade med bagepapir. Form små boller og sæt på bagepladen. Det gøres nemmest ved at dyppe 2 spiseskeer i et glas med vand. Jeg fik 14 små boller af denne portion.
    Skyrboller - nemme proteinboller med skyr

Skyrboller i ovn

  • Bag bollerne som de er, eller pensl dem med vand. Hvis du pensler dem med sammenpisket æg, får de en mere gylden/blank overflade. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er færdige, når de er sprøde/gyldenbrune på begge sider
    Skyrboller - nemme proteinboller med skyr

Skyrboller i airfryer:

  • Klip et stykke bagepapir til, så det passer i trådkurven/airfryer risten. Form små boller, ved at dyppe 2 skeer i vand. Bag bollerne v. 180 grader i ca. 10 minutter. Vend dem herefter og bag dem yderligere ca. 8 minutter. De er færdige, når de er sprøde/gyldenbrune på begge sider. Tjek dem undervejs. Måske bagetiden skal forlænges/forkortes lidt
  • Skyrbollerne kan nydes straks, f.eks. med smør og ost på. De er friske i 2-3 dage og kan lunes i både mikroovn/airfryer/brødrister/ovn
    Skyrboller - nemme proteinboller med skyr

Noter

Du kan bruge mere/mindre skyr og så tilpasse mængden af havregryn. Mælk kan også bruges.
Skyrbollerne er også lækre med f.eks. lidt grofthakket chokolade og nødder i. Du kan også tilsætte lidt revet gulerod, squash eller æble?
Bollerne er fryseegnede
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Saftige proteinboller med skyr og havregryn – super nemme at lave og du skal bruge få ingredienser

Skyrboller - nemme proteinboller med skyrKan man bage bollerne med andet end skyr?

Jep. Jeg eksperimenterede med skyr, fordi vi lige havde en rest. Du kan også bage bollerne med andre surmælksprodukter/mælk. 

Skyr er dog mere fast i konsistensen, så måske du skal bruge mere havregryn, i så fald. Bag gerne bollerne med vaniljeskyr/ skyr med vanilje eller frugt/bær. Bare brug hvad du lige har. Skyrboller - nemme proteinboller med skyr

Wow hvor smagte de bare godt, de nemme skyrboller! Vi nød dem med smør og ost på – så fine små boller. De er ikke så store, men det er helt bevidst.

Når man bager uden gær og hvedemel, kan bagværk nemlig godt blive lidt kompakt/tungt i konsistensen. Dette skete ikke her.

Nemme skeboller, der bare skal lægges på bagepladen med to skeer. Nemmere bliver det vist ikke. Dejen bliver fast og klistret, men hvis du bare dypper skeerne i vand, så kan du fint forme boller.

Skyrboller - nemme proteinboller med skyr

Tilsæt f.eks.  grofthakket chokolade/nødder/tørret frugt, hvis du gerne vil trylle bollerne om til søde mættende müsliboller. Du kan også tilsætte lidt revet gulerod, squash eller æble?

De er så lækre at tage med i skole, på job eller skovtur.

Bollerne var friske i flere dage. Søndag kom bollerne endda med på tur som “gumleboller” i tasken. De er testet og godkendt af familien. 🙂

Hvorfor hedder bollerne proteinboller?

Skyr og æg indeholder meget protein, derfor kalder jeg dem også proteinboller. Havregryn indeholder mange kostfibre.

Skyrboller - nemme proteinboller med skyr

Både protein og havregryn mætter godt, så selvom bollerne er små, mætter de bedre end almindelige boller og de er også en del sundere.

Hvis du bruger glutenfrie havregryn, kan de bages helt glutenfrit.

Snup gerne en skyrbolle med i madpakken eller nyd én som et lidt sundere mellemmåltid.

Skyrboller - nemme proteinboller med skyr

Måske du også tit har en rest skyr til overs i køleskabet, du kunne prøve at eksperimentere med?

Skyrbollerne er boller du hurtigt og impulsivt kan bage. Så smart, at de slet ikke skal hæve. Bare spring på.

Rigtig god fornøjelse med skyrbollerne til dig. 🙂Skyrboller - nemme proteinboller med skyr

Få flere gode nemme opskrifter med skyr her:

1.

Protein pandekager med banan & skyr - opskrift
Sunde banan pandekager med skyr og havregryn - uden æg
Se opskriften her
Protein pandekager med skyr og havregryn

2.

Sund æblekage i glas med vaniljeskyr og granola
Nem sund dessert med æbler, granola og vaniljeskyr
Se opskriften her
Sund æblekage i glas med vaniljeskyr og granola

3.

Cheesecake opskrift - nem ostekage med skyr
Nem ostekage med vaniljeskyr og flødeost - uden fløde og uden tilsat sukker
Se opskriften her
Cheesecake med kiksebund - nem opskrift

4.

Skyr dessert med Bastogne & jordbær kompot
Nem og lækker skyr dessert med Bastogne kiks og bærkompot
Se opskriften her
Skyr dessert med Bastogne & jordbær kompot

5.

Scones med rabarber og skyr nem opskrift
Scones med rabarber, vanilje og skyr - søde sommerscones
Se opskriften her
Scones med rabarber og skyr - nem opskrift på rabarberscones

6.

Romkugler med havregryn & skyr lidt sundere
Romkugler med havregryn og vaniljeskyr
Se opskriften her

7.

Drømmekage fra Brovst med marcipan og vaniljeskyr
Drømmekage fra Brovst med marcipan og vaniljeskyr
Se opskriften her

8.

Rabarberkage med marcipan og skyr opskrift
Sprød saftig rabarberkage med skyr, mandler og marcipan
Se opskriften her
Rabarberkage med marcipan og skyr opskrift

9.

Chokoladekage med skyr - bradepandekage
En skøn svampet chokoladekage med skyr
Se opskriften her
Chokoladekage med skyr - bradepandekage

10.

Mazarintærte med rabarber, marcipan og skyr
Prøv en skøn mazarintærte med skyr, marcipan og rabarber
Se opskriften her

Skyrboller - nemme proteinboller med skyr