Majsboller. I dag får du opskriften på sprøde og lækre koldhævede boller lavet med majsmel.

Majsboller - opskrift på boller med majsmel

Smukke morgenboller i solskin. Ja tak!

Solgule majsboller, der smager skønt. Sprøde, lækre og så er de nemme at lave.

I dag får du opskriften på gode koldhævede boller bagt med majsmel.

Hvis du aldrig har prøvet at bage med majsmel før, så kig med her. Majsboller - opskrift på boller med majsmel

Majsbollerne med majsmel er nemt lavet med en koldhævet dej.

Det er rigtigt smart med en langtidshævet dej, for dejen kan forberedes dagen før bollerne skal laves.

På bagedagen, skal dejen bare lægges på bagepladen med to skeer. Det er SÅ nemt.

Bollerne kan bage imens du er i brusebad. Måske det er derfor de også kaldes brusebadsboller? Så lækkert, at der e rlune boller efter badet. 🙂Majsboller - opskrift på boller med majsmelDejen kan holde sig 2-3 dage i køleskab, så det er smart at lave en portion dej op til en weekend.

Bare lav de boller I skal bruge hver dag og gem resten.

Nemt og lækkert morgenbrød og hurtigere end at køre til bageren. Bare lige et tip til dig 🙂

Majsboller - opskrift på boller med majsmel

Opskriften er rigtig onem og du får den lige her:

Majsboller – få en god opskrift på koldhævede boller med majsmel hér

Boller opskrift på koldhævede majsboller
Majsboller - koldhævede sprøde og lækre
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Boller opskrift på koldhævede majsboller
Kategori: Brød og kage
Portioner: 16 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 liter koldt vand
  • 1 lille klump gær (ca. 5 gram) på størrelse med en lillefingernegl
  • 2 tsk. honning
  • ½ tsk. salt
  • 250 gram majsmel der er ikke gluten i majsmel, så mængden skal helst ikke være større. Kan erstattes med anden meltype
  • Supplér med hvedemel - til konsistensen er som tyk havregrød ca. 800-1 kg
  • Drys: solsikkekerner, sesamfrø eller græskarkerner

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vand og tilsæt honning og salt.
    Boller opskrift på koldhævede majsboller
  • Tilsæt majsmel og supplér med hvedemel, til konsistensen er som tyk havregrød. En god test. Røreskeen skal kunne stå af sig selv. Påregn ca. 1 kg eller deromkring, måske lidt mere/mindre
    Boller opskrift på koldhævede majsboller
  • Tildæk skålen med låg/film/stanniol og sæt den i køleskabet natten over.
  • Næste morgen sætter du dejklatter på en bageplade med to spiseskeer.
    Boller opskrift på koldhævede majsboller
  • Drys gerne lidt sesam, græskarkerner eller solsikkekerner på toppen. Du kan lægge lidt solsikkekerner på bagepapiret, og lægge dejen ovenpå. Så får du sprøde solsikkekerner i bunden af dine boller (ligesom bagerens skagenslapper).
    Boller opskrift på koldhævede majsboller
  • Bollerne skal bages ved 200 grader temperatur i ca. 20-25 minutter. (225 grader alm. ovn). De er færdige, når de er sprøde, gyldne og lyder hule når du banker dem under bunden.
    Boller opskrift på koldhævede majsboller

Noter

Sæt en skål med vand i bunden af ovnen imens du bager. Så hæver dine boller flottere op, og skorpen bliver mere sprød.
Dejen kan holde sig 2-3 dage i køleskabet, så du kan bage friskbagt morgenbrød hver dag i 2-3 dage eller lige til dejen er brugt
Majsmel kan erstattes af anden meltype
Bollerne er fryseegnede
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde, solgule boller med majsmel – lækre og nemme at lave

Majsboller - opskrift på boller med majsmel

Majsmel giver en god smag til brød og så har det den fineste gule farve.Majsboller - opskrift på boller med majsmelJeg synes at majsboller er sprødere boller end ellers og så får bollerne den fineste solgule farve.Majsboller - opskrift på boller med majsmel

Nyd gerne majsbollerne med en god ost og måske lidt hjemmelavet hindbærsyltetøj?

Prøv dem også gerne med honning, Nutella eller måske den gode hjemmelavede dulce de leche karamel smørepålæg?

Goudaost på majsbollen smager særligt godt og cheddarost også 🙂Majsboller - opskrift på boller med majsmel

Majsbollerne bliver anderledes i konsistensen end almindelige boller.

De er lidt mere kompakte og seje i det, men på den gode måde. Sprøde udenpå og seje i krummen. Helt perfekte boller.

Er spændt på om du er af samme mening? Skriv gerne din kommentar herunde;-)

Majsbollen er serveret og om lidt er kaffen klar.

Solskin på din tallerken håber jeg du selv du kan sørge for? 😉

Få flere gode opskrifter på majsmel og majsgryn hér:

1.

Franskbrød med Manitoba & majsmel - majsbrød
Lækkert franskbrød og bløde boller med Manitoba og majsmel
Se opskriften her
Franskbrød med Manitoba & majsmel - majsbrød

2.

Kartofler i ovn med majsmel og sesamfrø
Sprøde og lækre ovnkartofler med majsmel og sesam
Se opskriften her
Kartofler i ovn med majsmel - sprøde & lækre

3.

Scones med feta ost & majsmel bagt uden gær
Hurtige scones med fetaost, hvidløgssalt og majsmel
Se opskriften her

4.

Brød og boller med havregryn og majsmel
Lækre boller og et stort franskbrød med havregryn, majsmel og yoghurt
Se opskriften her
Brød og boller med havregryn og majsmel

5.

Knækbrød med majsgryn og kerner opskrift
Sprøde snackagtige knækbrød
Se opskriften her
Knækbrød med majsgryn og kerner opskrift


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.