Støt lokalt med takeaway.Spis ude hjemme - støt lokalt med take awayDet er Coronatid og intet er som det plejer. Store dele af er lukket ned, herunder også rigtigt mange restauranter og caféer.

Mange af os arbejder hjemme og jeg kan se på bloggens besøgstal, at rigtigt mange går i køkkenet og laver hjemmelavet mad selv helt fra bunden, inklusive jeg selv.

Det er skønt at have glæden ved køkkensysler og jeg selv har fordrevet mange “Corona-timer” i køkkenet på den gode måde. Jeg håber og tror at fornøjelsen ved køkkenglæderne hænger ved fremadrettet for mange, også efter Corona er et overstået kapitel.

Det er hyggeligt med hjemmebag og hjemmelavet mad er bare det bedste, MEN måske du alligevel har det som jeg?

Når man nu går rundt i de samme stuer, på den samme matrikel, i uge efter uge, så er det altså tiltrængt med et afbræk i hverdagen og lidt friske inputs udefra  også på madfronten.Spis ude hjemme - støt lokalt med take awayMange restauranter og cafeér har i Coronatiden åbnet deres køkkener for take-away, også spisesteder der ellers ikke plejer at levere mad ud af huset. Selskaber og arrangementer er blevet aflyst eller udskudt og restauranterne har måttet tænke nyt og kreativt, simpelthen for at overleve.

“Spis ude hjemme” er blevet helt ny begreb, som mange danskere har taget til sig. På nemmeste vis kan man nu hente mad på restauranter  og tage med hjem og spise på fornemste vis hjemme i dagligstuen eller på terrassen.

Lækkert mad, til en billigere pris, som du kan nyde med den allerbedste samvittighed: Du støtter lokale restauranter, der måske ellers ikke ville overleve Corona-krisen, og samtidigt får du en madoplevelse derhjemme udover det sædvanlige.

Vi har støttet flere lokale restauranter og måske du også lige nu tænker: Hvordan finder jeg ud af hvilke restauranter der leverer “Spis ude hjemme”-mad?

Gode madblogger-kollegaer står bag siden “Spis ude hjemme”  hvor du kan få overblikket over hvilke restauranter der i dit nærområde. Listen vokser hver dag og lige nu er der over 500 tilmeldte restauranter. Kig du forbi “Spis ude hjemme”-siden og bliv inspireret til lækkert Spis uden hjemme-mad.

Vi har støttet flere gode restauranter og caféer og da vi besøgte Mikkel i Hjørring i sidste uge, fandt vi et rigtigt lækkert sted:  “Teatercafeen Hos Uffe” der serverede den lækreste kalvefilet

Det var super nemt. Vi ringede og bestilte og fik et afhentningstidspunkt og kunne så hente det lækreste mad på nemmeste vis. Spis ude hjemme - støt lokalt med take away

Kalvefilet, ristede kartofler, pebersauce og salat. Halløj hvor smagte det bare godt. Dagens ret til kun 100 kr pr person og der var rigeligt mad til os alle. Fornem restaurantmad i Mikkels studenterhybel. Sikke en god oplevelse.

Spis ude hjemme - støt lokalt med take awayKalvefilet’en var mør som smør og der var 3 store stykker pr. mand. Alt blev spist rub og stub.
Spis ude hjemme - støt lokalt med take awayDen pebersauce der blev serveret til, var vildt lækker, så lækker at den sidste smule blev spist. Det var altså virkelig en lækker middag som vi stornød alle.

Tænk at vi kunne få så god en madoplevelse hjemme og så samtidig støtte en god restaurant med dygtige kokke. Det kan virkelig anbefales at “Spise ude hjemme”. 
Spis ude hjemme - støt lokalt med take away

Vi bor i Randers og har også støttet det lokale Elvismuseum: Memphis Mansion, hvor vi har hentet lækre burgere i den nyåbnede Takeaway

Det er ikke kun restauranter, der serverer takeawaymad ud af huset. Også cafeer er begyndt at omstille sig til takeaway-retter.

I sommerhusområdet ligger Auning tæt på og vi har tit hentet lækkert mad i den gode lokale Apetit-cafe.

Forleden ville vi dog prøve en ny cafe i Auning og det blev til Cafe Bondepigen. Vi prøvede Bondepigens  lækre luksustapas og se lige hvor smuk en servering.Spis ude hjemme - støt lokalt med take awayDen lækre tapasanretning kunne vi nyde på sommerhusterrassen en dejlig solskinsaften.Den allerbedste restaurant, hvis du spørger mig 🙂Spis ude hjemme - støt lokalt med take awayBondepigen havde virkelig kræset for øje og gane her. Sikke et farvebombardement. Alskens grønt og så smukt anrettet et tapasfad.

Spis ude hjemme - støt lokalt med take awayDer var fisk, æg og rejser og div. pølser, oste, chokoladekager og hjemmelavet tilbehør som f.eks. ramsløgpesto, syltede rødløgm hjemmelavet remoulade og hjemmelavet estragon mayonnaise.Spis ude hjemme - støt lokalt med take awayAnretningen var en fryd for øje og gane og det var i den grad et løft på madfronten for os herhjemme. Indrømmet: Så smuk ser vores hjemmelavede aftensmad altså normalt ikke ud 🙂 Det var virkelig en god og stor oplevelse at kunne spise sig mæt i lækkerier der var så smukt anrettet. 

Der var hjemmelavet brød til tapas-fadet og især det hjemmelavede knækbrød var vi ret vilde med. Spis ude hjemme - støt lokalt med take awayUhm det smagte godt til de gode oste 🙂
Spis ude hjemme - støt lokalt med take away
Der var rigeligt med mad til to dage, så vi nød også resterne dagen efter.

Spis ude hjemme er jeg altså bare storfan af.

Tjek da lige ud om der skulle være nogle gode restauranter i dit nærområde du kan støtte OG samtidig få en hverdags-spise oplevelse derhjemme, i et helt andet og meget højere gear.Spis ude hjemme - støt lokalt med take awayI aften skal vi ikke spise ude hjemme, men spise hjemme ude på terrassen og det glæder jeg mig nu altså også til. Vejret er skønt og vi skal grille og spise en lækker sommerlig pastasalat.

Hjemmelavet mad er nu altså også bare godt 🙂

Jeg håber du nyder det sommeragtige forårsvejr? Når nu verden er af lave, er det da godt at vejrguderne i det mindste holder hånden over os <3 🙂


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.