•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pandekager med havregryn til brunch - sundeI dag har jeg snuppet en feriedag og jeg stornyder fridagen der kom dumpende ned som en gave.

Vejret er skønt og foråret buldrer løs i det fri. Blomsterne og alt det grønne springer ud, så snart man lige har vendt ryggen til. Det dufter himmelsk derude. Fuglene fløjter og både mennesker og dyr bliver så glade og kåde.  Der er fugleunger i fuglehuset og fuglemødrene har travlt. Jeg elsker forår! 🙂

Fridagen startede jeg i dag med at spise lækre brunch pandekager i solskinnet på terrassen.Sikke dog en skøn start på dagen, så bliver det ikke meget bedre. Ja gid man lige kunne sætte tiden og øjeblikket i stå  🙂Pandekager med havregryn til brunch - sunde

På sådan en fridag trængte jeg til lidt afveksling i min hverdagsmorgenmad. Fridagen skulle markeres, så jeg lavede en hurtig portion pandekager med havregryn. Lækre pandekager, der faktisk er i den sunde(ere) ende.

Det var tæt på, at ingredienserne i pandekagerne er de samme ingredienser som jeg bruger i min havregrød, bare serveret i en noget mere lækker form. Hvor var det da bare skønt at have lidt ekstra tid til at kræse om morgenmaden.Pandekager med havregryn til brunch - sunde

Pandekagerne med havregryn tog ingen tid at lave og jeg fik 8 tykke brunchpandekager ud af denne portion, som fint rakte til 2 personer. Opskriften er så nem, at jeg faktisk overvejer at lave de lækre pandekager på hverdage også, så gør du også bare det. 🙂

Pandekagerne mættede godt, så de gjorde det fint ud for et godt morgenmåltid.Pandekager med havregryn til brunch - sundePandekagerne med havregryn vil også være et hit til brunch eller som snack-mellemmåltid en eftermiddag, hvor I kommer sultne og trætte hjem. Servér gerne lidt frisk frugt til pandekagerne eller nøjes med sirup, som jeg 🙂

Har du et par brune bananer i overskud, så mos dem endelig og put dem i – bananpandekager smager nemlig rigtigt lækkert og du kan finde en opskrift lige her

Jeg har brugt lidt natron i disse pandekager og det gør at de hæver op og bliver tykke og fine. Du kan også bruge bagepulver eller helt udelade hævemiddel, tænker jeg. Pandekager med havregryn til brunch - sundeDer er plads til 4 pandekager på samme tid, så en portion var klaret med kun to fyldte pander. Skal du lave en større portion, så sæt gerne to pander i gang.

Pandekagedejen er nem og hurtig at røre sammen og du får opskriften lige her:

Pandekager med havregryn til brunch – sunde

Pandekager med havregryn til brunch - sunde
Lækre grove sunde pandekager med havregryn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 23 minutter
Ret: Pandekager med havregryn til brunch - sunde
Kategori: Dessert og sødt
Keyword: pandekager, pandekager med havregryn
Portioner: 2 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 dl havregryn (finvalsede)
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 dl hvedemel
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk kardemomme
  • 1/4 tsk natron eller bagepulver Kan også udelades
  • ½ knivspids salt
  • smør til stegning kan udelades, hvis du bruger sliplet pande

Sådan gør du

  • Hæld havregryn i en skål og tilsæt mælken, Lad nu havregrynene udbløde i mælken i ca. 10-15 minutter. Stil skålen koldt imens. Du kan blende havregrynene i stedet for at udbløde i mælken
    Pandekager med havregryn til brunch - sunde
  • Tilsæt æg. Bland de tørre ingredienser og tilsæt også dem.
    Pandekager med havregryn til brunch - sunde
  • Rør pandekagedejen godt
    Pandekager med havregryn til brunch - sunde
  • Steg pandekagerne på en pande i lidt smør. Steg pandekagerne ved middelvarme og dem når de er gyldenbrune. De skal ca. stege 2 minutter på hver side. Hold øje med dem.
    Pandekager med havregryn til brunch - sunde
  • Vend pandekagerne og tilsæt evt. lidt ekstra smør
    Pandekager med havregryn til brunch - sunde
  • Servér med sirup, græsk yoghurt rørt op med vanilje og gerne frisk frugt
    Pandekager med havregryn til brunch - sunde

Noter

Tilsæt gerne 1-2 mosede bananer til pandekagerne
Nyd gerne pandekagerne kolde smurt med smør og drysset med sukker
Pandekagerne er fryseegnede
Du kan blende havregrynene i stedet for at udbløde dem i mælken
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Nemme, lækre og sunde pandekager med havregryn

Det smarte var, at havregrynene blødte op i mælken imens jeg var i bad, og herefter var pandekagerne klar på få minutter.

Hvis du ikke udbløder havregrynene først, kan de godt føles lidt hårde i pandekagerne, men kan du ikke vente, så kan du evt. blende havregrynene i stedet. Pandekager med havregryn til brunch - sundeVoila – lækre pandekager med havregryn perfekte som morgenmad eller til brunch. Dem skulle du da næsten prøve at lave i weekenden? De vil forsvinde hurtigt hjemme hos dig tror jeg 🙂

Har du nogle gode pandekagefiduser du gerne vil dele, så del dem gerne i en kommentar herunder. Mon ikke også vi kan tilsætte revet æble eller anden frugt/grøntsager?

Jeg var heldig, at der var to kolde pandekager jeg kunne spise her til eftermiddag som dessert.

Jeg smurte de kolde pandekager med smør og dryssede med sukker. Sådan har vi altid spist kolde pandekager i min familie. Uhm en lækkerbisken, så lav du gerne rigeligt med pandekager, så der vil være nok til både morgenmad og dessert  🙂

Spring du gerne ud i pandekage-eventyret. God fornøjelse med lækkerierne til dig  🙂
Pandekager med havregryn til brunch - sunde

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •