Sur sød sovs er så lækkert til ris, nuggets, forårsruller eller til kylling, indbagte rejer? Fortsæt selv listen 🙂
Elsker du også bare den sur sød sauce man kan købe til en kinabox eller som man får på en kinesisk restaurant?
Nu har jeg prøvet at lave en hjemmelavet version og den er super god! Jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig.
Denne sur-sød sauce kommer faktisk ret på, rent smagsmæssigt, synes jeg.
Den er nem og hurtig at lave og vi havde alle ingredienserne i vores køleskab/køkkenskabe. Perfekt.
Enkle ingredienser vi altid har på lager hjemme hos os. Det håber jeg også du har? Ellers så kan alle ingredienserne nemt købes i ethvert supermarked.
Vi spiste den hjemmelavede sursød sauce til forårsruller og ris og den smagte super godt. Kæmpe succes faktisk!
Mon ikke også du bliver vild med denne sur-sød sauce? Det tror jeg.
Nederst i dette indlæg får du opskrifter på hvad du kan servere sur sød sovs til.
Allerførst så får du den nemme opskrift
Sur sød sovs opskrift – til ris, nuggets el. forårsruller

Ingredienser
- 4 dl kogende vand
- 4 spsk brun farin ca. 50 gram. Alm. sukker kan bruges. Smag til
- 2-3 spsk soya smag til
- 2-3 spsk engelsk sauce smag til
- 3½-4 spsk hvidvinseddike anden eddike kan bruges. Smag til
- 5 spsk ketchup smag til
- 4-5 spsk sød chili sauce afhængigt af hvor stærk den er
- salt smag til
- 4-5 tsk maizena til jævning
- evt. hvidløgspulver/løgpulver/ingefær
Sådan gør du
- Kog vand i elkedlen og hæld i en gryde. Tilsæt alle de andre ingredienser og kog saucen op
- Smag til og tilsæt evt. lidt ekstra af de forskellige ingredienser. Smag også til med lidt salt. Du kan også tilsætte lidt løgpulver/hvidløgspulver eller stødt ingefær? Rør maizenajævning i. Kog op til saucen tykner.
- Nu er din sur sød sovs klar til brug. En lækker sauce til ris, nuggets, forårsruller, indbagte rejer eller andre asiatiske retter
- Kan I ikke spise det hele, kan resten gemmes på køl og lunes dagen efter. Kan også fryses tænker jeg
Noter
Er din sur sød sauce for sur og/eller for stærk?
Tilsæt lidt ekstra sukker/ketchup og/eller spæd evt. til med ekstra vand. Vil du lave en sur sød sovs uden kogning? Få inspiration her.
Hjemmelavet sur sød sauce til asiatiske retter – kan laves på kun 5-10 minutter
Tænk at jeg nu ved man kan lave en hjemmelavet sur sød sovs på kun 5 minutter! Den kommer vi helt sikkert til at lave mange gange herhjemme fremover.
Jeg har skrevet “smag til” ud for flere af ingredienserne ovenfor. Det er nemlig dine egne smagsløg der bestemmer, hvordan din sur sød sauce skal smage.
Det er nemlig lidt individuelt hvor sød/stærk sursød sauce man er til. Prøv dig gerne frem med mængden af de forskellige ingredienser.
Er din sur sød sauce for sur og/eller for stærk? Tilsæt lidt ekstra sukker/ketchup og/eller spæd evt. til med ekstra vand.
Det er nemt at “regulere” smagen, så din sur sød sovs til at smage lige som du synes om.
Brun farin gav en virkelig god og dyg karamelagtig smag til saucen. Almindeligt sukker kan selvfølgelig sagtens bruges.
Dagens sur sød sovs ville også have smagt godt til den lækre nudelsalat jeg lavede forleden? Uhm.
Kan I ikke spise al saucen, så kan den sagtens gemmes i køleskabet til dagen efter. Den kan også fryes.
Sur sød sovs vil også smage lækkert til hjemmelavede kyllingenuggets.
Prøv den også til crispy kylling som du kan lave på pande eller i airfryer. Eller den sprøde kylling med cornflakes?
Sursød sauce vil også være lækkert til tortilla med kylling eller med oksekød.
Jeg er blevet rigtig vild med at afprøve asiatiske retter, efter jeg fik en ny god sød chili sauce i hus. Sådan en flaske kan købes billigt i de fleste større supermarkeder.
Elsker bare kombinationen af det søde og lidt stærke i madlavningen. Glæder mig til at eksperimentere meget mere! 🙂
Vil du lave en sur sød sovs uden kogning? Få inspiration i denne opskrift.
Skønt med nye “smage” i køkkenet. Dejlig afveksling fra de klassiske retter og “sovser” man tit ellers ofte nemt tyer til i hverdagen.
Jeg håber du hænger på til alle mine eksperimenter?
Tror også snart jeg vil prøve at lave den gammeldags sur sød sovs. Den mindes jeg min mor lavede til oksebryst.
Nam nam. Der er basis for endnu et sur sødt eksperiment. 🙂
Sur sød sovs kan du f.eks. servere til disse retter:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

