Livet er en gave og man skal virkelig huske at stoppe op engang imellem og mærke efter. Hvad gør mig rigtigt glad lige nu?

Tit forfalder vi mennesker til at tænke på vores næste udfordring. “Når bare jeg har klaret dette, så…”, “Når bare det har været lønningsdag, så”….”Hvis nu naboen, kollegerne, manden, konen, svigermoren, lægen var sødere, så…”….

Vend bøtten og leg lidt med tanken – find  ting der gør dig glad lige nu.

Det gør jeg tit. Hvis jeg starter tankerækken en dag der ellers synes lidt udfordrende, så kan det være svært at finde på punkter til at begynde med, men ofte ender jeg alligevel med, at listen bliver rigtigt lang.

Det forunderlige sker – tanke-eksperimentet og refleksionerne ender med at gøre mig mega-glad og meget taknemmelig og pludselig synes selv en udfordrende dag meget lettere overkommelig.

Har du lyst til at læse med på de ting der gør mig ekstra glad og taknemmelig lige nu? På listen er der oplevelser og begivenheder, der har sat og sætter positive følelser og tanker igang hos mig lige nu.

Aldrende mennesker i fuldt vigør

Hvis du følger med på bloggens side på Facebook vil du vide, at jeg i denne uge “kom til” at falde i perlekæde-hullet. I min yndlings-smykkebutik i Randers var der ophørsudsalg og der var udsalg af mine yndlings-smykker Kazuri. Jeg kunne ikke beslutte mig for hvilken perlekæde jeg skulle vælge og endte med….begge to. Er de ikke bare smukke?Jeg er vild med perlekæderne, men det er nu ikke selve smykkerne der har givet mig den allerstørste glæde. Besøget i smykkebutikken er altid en oplevelse. Ejerne har haft butikken i et langt liv og jeg får altid gode snakke med den mandlige ejer, der står i front.

Da jeg spurgte til butikkens ophør, blev der sagt med glimt i øjet. “Tror du at 84-år er en passende alder at trække sig tilbage i?” 😉

Øjenene spillede og imens var fingrene i fuld gang med at samle, fikse og lave nye smykker. Den aldrende smykkesælger var slet ikke ikke klar til at lukke ned for sit virke, men sygdom i familien betingede lukningen. Hvornår bliver man klar til at stoppe?

Da jeg spurgte ham om, hvad vi dog nu skulle gøre, når de smukke smykker nu fremover skulle repareres sagde smykkesælgeren: “Jeg indretter da bare et værksted hjemme i privaten”.

Med glød, glæde og energi i øjnene gik det op for mig, at har man en passion og en livsgerning man brænder for, så stopper man aldrig og måske bør man heller aldrig indstille sig på et endeligt stop. Det er vigtigt stadigvæk at gøre det der giver god energi og livsglæde. Livslangt.For smykkesælgeren var det uden tvivl glæden ved håndværket og mødet med de mange glade kunder, der sætter pris på de flotte produkter.

Vildt nok alligevel at lægge langtidsplaner som 84-årige og hvor var det et stærkt og positivt møde for mig. Livet har ingen bagkant, når bare optimismen er ukuelig nok.

Min far – en sej slider

I går besøgte vi mine forældre og min far er også et glimrende eksempel på dette. Min far er 73 år og arbejder stadigvæk som murer. Han er rigtigt stolt af sit fag og nyder samværet med kolleger og at få ting til at vokse med hænderne. Han er en stolt og meget dygtig murer og han bliver ved, så længe kroppen kan holde. Han er slidt, men for ham betyder det alverden at præstere et for ham meningsfyldt arbejde i selskab med gode kolleger.

“Gitte, snart har jeg arbejdet som murer i 60 år” fortalte han med stolthed i stemmen.

Jeg er fuld af beundring. Min far er så sej. Han er viljestærk og har en indre drivkraft der næsten ikke findes mage til.

Livsindhold. Livsmod. Ukuelig optimisme. At brænde for noget. Stædighed og et liv der ikke er indstillet på en bagkant.

Jeg kan levende sætte mig ind i min murer-fars og smykkesælgerens drivkraft og så længe helbredet kan klare det, vil jeg også fortsætte så længe jeg kan, med et liv indstillet på uendeligt <3

Det var et rigtigt skønt besøg i smykkebutikken og et rigtigt hyggeligt besøg hos mine forældre igår. Aldrende mennesker med drivkraft er de.

Jeg har begge mine forældre endnu – det gør mig så glad:

Min mor har været syg i mange år og har ikke haft helt de samme odds rent helbredsmæssigt som min far.

Sygdom kan knække, men om noget kan man sige at sygdom i den grad kræver vilje at stå igennem. Min mor er også en sej slider – at udstå pinsler og lidelser kræver i den grad styrke og vilje.

Det kan være svært at bevare optimismen og derfor kan kampen synes hårdere. Jeg er fuld af respekt og fyldt med indre glæde over at have begge mine forældre stadigvæk. Jeg beundrer dem begge to og er glade for det de har givet mig med i bagagen <3

Musikoplevelser – ægte livsglæde:

Noget der også gør mig rigtigt glad er gode musik-oplevelser i selskab med gode mennesker.

I fredags var vi i Støvring for at høre det islandske band Mezzoforte – god musik og meget dygtige musikere. Er du – som jeg – så gammel at du kan huske “Sportslørdag” kan du uden tvivl huske nummeret “Garden party” som var kendingsmelodi?Bandet gjorde det virkelig godt og den glæde der lyste ud af bandmedlemmerne strålede imod  koncertdeltagerne. De hyggede sig virkelig på scenen og nød samværet, selvom de havde spillet sammen i over 40 år. Der var grin, kække blikke, sjov, og overskud. Ægte glæde ved håndværket lidt á la den aldrende smykkesælger og min seje murerfar. Imponerede.

Overskuddet ramte publikum og vi gav stående applaus.

Amanda og hendes kæreste var taget turen ned fra Aalborg for at være sammen med os og det var virkelig også en positiv oplevelse at opleve musik sammen på tværs af generationer.

Vi hyggede os sammen der i mørket imens vi sad og rokkede med, i takt med musikken. Skønt også lige at kunne snige sig til at holde i hånd lidt. Ægte glæde og en skøn måde at slutte en lang arbejdsuge af på 🙂

Ny cykel-energi – og konstant medvind på cykelstien. Ren optur:

Hvis du har læst med på bloggen side på Facebook og også læst med på bloggen, vil du vide, at jeg denne uge har sværmet lidt vel rigeligt for en el-cykel. Faktisk har jeg vel nok sværmet i flere år, men nu var det blevet til seriøse sværmerier.

Nu skulle det være! Jeg havde ellers altid forsvoret at jeg først ville købe en el-cykel når jeg var blevet meget gammel, men nej (onde tunger vil sige, at jeg da er mega-gammel nu? 😉

Jeg var bare blevet SÅ træt af modvind og manglende ORK på cykelstien. Jeg GAD ikke de lange hjemture op af de stejle bakker i Randers mere. Slut! Jeg var bare SÅ klar til en el-cykel og indledte min research og endte med denne smukke el-cykel der kører som en drøm. Cykelforhandler Peter var en drøm af en sælger, helt uden “sælger-attitude” men bare optaget af mine behov. Han var lyttende, opmærksom og deltagende interesseret. Han vidste ALT om de el-cykler og deres motorer 🙂

Virkelig en positiv oplevelse at møde den unge fyr, der i den grad havde styr på sit “håndværk”. Igen kan man tale om glæden ved sit fag. Jeg kunne mærke at mødet med mig også var værdifuldt for ham. Et godt møde går begge veje. Sælger/kunde med god kemi (onde tunger ville sige, at det nok var mine penge han var mest interesseret i? 😉

Jeg glæder mig SÅ meget til cykle de 14 km til/fra job i morgen. Når man cykler på en el-cykel, føles det som at få et energi-boost. Du føler dig bare mega-meget på toppen og fuld af overskud. Ikke en ringe følelse, efter en lang og sen arbejdsdag, at kunne flyve hjem fra jobbet. 🙂

Tak til alle jer der gav mig gode råd og fiduser – og dejligt at høre også at I er så mange der har stor fornøjelse ved jeres el-cykler. En el-cykel er virkelig en guds gave også til os med skavanker, store som små. Herligt at den nye cykel-type kan gøre det muligt at bevare friheden, sikre fortsatte gode naturoplevelser og få fysikken til at række længere, de fysiske begrænsninger til trods.

Miljøet er cyklerne jo også godt for. Jeg er totalt fan af min nye elcykel allerede og glæder mig til min første cykeltur i morgen. 🙂

Der er 40 tilmeldte til mit foredrag i næste uge 🙂

På onsdag skal jeg holde foredrag og jeg glæder mig enormt! Flere trofaste bloglæsere har meldt deres ankomst, mennesker fra den by jeg bor i, familiemedlemmer fra nær og fjern. Det bliver så godt. 

Jeg holdt også foredrag i foråret og det var virkelig en god og positiv oplevelse for mig og deltagerne. Jeg fik rigtigt mange positive tilbagemeldinger og flere har sidenhen spurgt om jeg ikke kommer til Sjælland, Fyn, Nordjylland, Vestjylland. Jamen det er jo helt vildt! 🙂

Havde jeg ikke lige mit fuldtidsjob at passe, kunne det sagtens være at jeg ville overveje at tage på en Danmarks-tour. Det er bare mega-hyggeligt at møde jer bloglæsere live og det giver mig virkelig en god og positiv energi.

Jeg glæder mig og du kommer helt sikkert til at høre mere om ugens foredrag. Jeg har tænkt mig at bage kokosmakroner til kaffen – håber de kommer til at sidde lige i skabet – kager – når nu jeg har inviteret så mange søde mennesker til kaffe 🙂

Mit job – I love it! 

Det går over stok og sten på mit arbejde.

Jeg stornyder hver eneste arbejdsdag og er begunstiget med en masse spændende opgaver og projekter der flytter mig og gør mig klogere og dygtigere hver eneste dag. Jeg bliver udfordret, stimuleret og bliver vist tillid.

Jeg er omgivet af skønne kolleger og biblioteksbrugere, fra jeg kommer til jeg går. Jeg er en SÅ glad og taknemmelig bibliotekar 🙂

Jeg bliver ved til jeg bliver 84 år -hvis jeg kan – mindst! 🙂Gang i en god krimi:

Jeg er igang med den nye Oxen-krimi Lupus af Jens Henrik Jensen. Har du endnu ikke læst nogle af Oxen-bøgerne, kan du godt begynde at glæde dig. 🙂

Åndehuller med en god bog, er guld værd for mig. En læsestund i solen eller i sofaen og den halve times godnatløsning. De bøger dér, de kan bare noget 🙂

På museumsbesøg med min søster:

Min søster inviterede på museumsbesøg i går og vi havde en super-hyggelig dag på Museum Østjylland i Grenå hvor vi så “Det flyvende hjerte”-udstillingen om kollektiver på Djursland i anledning af 50-året for Ungdomsoprøret.

Det var en rigtig god dag og dejligt at tage på museum med min søster. Hun er fænomenal til at finde på gode udflugter.

Dagen sluttede med kaffevisit hos vores forældre og visit hos vores lillesøster. En rigtig dejlig lørdag 🙂Min familie – gør mig glad i hjertet

Det blev en længere beretning. Jeg har også virkelig meget at være glad for. <3

Basis for det hele – grundfundamentet – er min familie.

Den betyder ALT for mig og jeg er så glad for at de er sunde og raske og har det godt. Det er det vigtigste i min verden. Mine børn trives og er glade for det de laver. Min mand står ved min side. Det betyder alverden for mig.

Jeg håber min opremsning her giver dig anledning til at tænke på dine egne glæder – hverdagsglæder – livsglæder – store som små? Mødet med mennesker. Glæden ved dit fundament <3

Tro mig, når først du kommer igang, bliver listen lang 🙂