Modvind, regnvåd modvilje og hede elcykel-drømme

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

“Når jeg bliver gammel engang, vil jeg have en el-cykel”

….skal vi ikke bare sige, at jeg er mega-gammel nu?I årevis har jeg kigget efter elcykel-folket, når de har overhalet mig på cykelstien. Indeni længselsfuldt og misundeligt, men udenpå let overbærende.

Jeg har nikket og smilet til de overhalende og har indeni tænkt:

“Ha, der er jeg da bare slet ikke endnu. Det ser godt nok nemt og utroligt lækkert ud, men se lige mig: Jeg cykler på en RIGTIG cykel og det er jeg RIGTIG glad for og det fortsætter jeg da bare med lige indtil jeg bliver 100 år, for motion er jo godt og jeg vil gerne tabe mig en masse kilo og ALT er og bliver bare bedre med en rigtig gammeldags cykel. Jeg er rigtig glad for min cykel. Jeg er rigtig glad for min cykel. Modvind gør mig bare stærk og får mig til at forbrænde endnu mere”. 

Amen – sikke et mantra.

Denne lange remse har kørt på repeat indeni mig, i regn og rusk, stormvejr og modvind og op af de stejleste bakker i verden – i hvert fald i Randers.

Efteråret har ramt og det har åbenbart også ramt min krop og sjæl. Jeg magter ikke længere de bakker! Jeg magter bare ikke den efterårssusende kolde regnvåde modvind! Jeg orker det ikke! Pludselig kan jeg finde på alle mulige forklaringer. Mit knæ gør lidt ondt, og min hofte også. Ondt i ryggen har jeg jo også. Jeg er også hver dag SÅ træt når jeg skal cykle hjem, efter de lange og travle dage på jobbet og så ORKER jeg bare ikke de 7 kilometer hjem.  Alene tanken er slem og bakkerne IRL føles som Mount Everest!

Når man nærmer sig de 50 år har man FORTJENT en elcykel. Det står i Grundloven, tror jeg. Som 50-årig er man på tærsklen til seniorlivet og dets privilegier, og et af dem må med garanti være en elcykel fuld af fart. 🙂

Åh jeg vil! Åh ja, kan vi ikke bare sige at jeg er gammel nok nu?

Man behøver jo ikke være tudse-gammel for at have brug for et skub i ryggen, vel? Måske jeg netop vil blive tudse-gammel, fordi en elcykel har passet på mig op af bakkerne i min præ-senior-tid? Tror du ikke? Det tror jeg 🙂Nå, men i dag har jeg indledt min research. Jeg har besøgt cykelhandleren og spurgt den rare, cykelkyndige cykelmand til råds. Jeg har lavet research på cykeltests. Jeg har sammenlignet priser, overvejet, spekuleret og lige nu fremstår ideen som den allerbedste idé.

Min mand kører rundt i en rimeligt dyr bil med sædevarme, turbomotor, automatiske vinduesviskere, aircondition og alt muligt andet lækkert luksusgejl. Det slog mig pludselig. Min gamle cykel er mit daglige transportmiddel til og fra job og hvad tilbyder den mig? Råkulde. Rugbrødsmotor. Regn. Modvind. Vind. Modstand. Modvilje. I det regnestykke er beslutningen jo nem at træffe. En el-cykel er dyr, men billig sammenlignet med en bil og faktisk skal den jo heller aldrig nogensinde tankes? Den smarteste idé 🙂

JA! Det bliver et JA herfra. Jeg er gammel nok nu, siger mor-gammel-nok. Jeg er klar til en el-cykel nu. Jeg vil være stolt af den og stolt over beslutningen. Jeg står ved det. Jeg er klar i beslutningen. Jeg har brug for én el-cykel. Jeg FORTJENER én. Jeg glæder mig faktisk allerede som et lille barn – på snart 50. 🙂Cykelhandleren har givet mig sit kort. Han har, letsindigt nok, givet mig sit direkte nummer og har inviteret mig på endnu en cykel-date. Jeg tager det som et tegn. Han har budt mig op til dans. Jeg springer på, gør jeg – ikke på cykelhandleren, men på hans lækre elcykel fuld af fart 🙂

P.S.: Har du en el-cykel og kan du anbefale en særligt god én af slagsen – med centermotor – så tip mig gerne. Måske jeg skulle sværme for og med lidt andre end min lokale cykelmand? 😉

P.P.S.: Billederne i indlægget er fra Pixabay – den gratis billeddatabase  

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

12
Skriv en kommentar

6 Kommentar tråde
6 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
7 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Lisbeth

Hej Gitte Min nu gamle el-cykel blev købt af min datter, da hun hver morgen skulle have cykeltrailer med til mit første barnebarn – da barn nummer to kom, købte hun en bil, og el-cyklen blev min – jubiiii. Den er nu 8-9 år, er en “kinesercykel” fra Cykelland i Hvidovre, og den har givet udfordringer – især forbruget af batterier, indtil jeg fandt ud af, at jeg hos kunne få nye celler i hos andre leverandører – det halverede batteriprisen. Jeg vil ikke kommentere på hverken model eller forhandler, blot konstatere, at jeg er virkelig glad for at være… Læs mere »

Susanne

Hej Gitte
selvfølgelig har du fortjent en el-cykel..
Til trods for, at der er mange bakker i min by, så var jeg 65, da jeg købte min, men skyldes mere pengene end lysten.
Og jeg æælsker bare min cykel 🙂
Kan godt lide, at batteriet er integreret i stellet.

Mange hilsner
Susane

Lene

Jeg syntes helt sikkert at du skal have en el-cykel Gitte… Du skal jo være frisk og udhvilet når du kommer hjem, og skal lave de dejlige opskrifter til alle os, der følger dig og dine oplevelser ??

Helle Trolle

Hej Gitte, jeg forstår virkelig godt dine overvejelser. Og tro mig, du bliver megaglad for din elcykel! Jeg købte en.i juni til mine daglige 12 km hver vej, og jeg har cyklet med stort smilt på lige siden. Jeg havde egentlig også bestemt mig for en centermotor, men min cykelmand overbeviste mig om frontmotoren – fordi den har været på markedet meget længere, har langt færre fejl og er mindre kompliceret. Jeg købte en smuk rød Jensencykel – det er dem, der leverer til rigtig mange kommuner, og jeg drøner forbi fyrene i stramme cykeltrikots og damerne på alskens front-… Læs mere »

Doris

Heldige dig
?

June Stang

Selvfølgelig har du fortjent en el-cykel, det burde faktisk være en menneskeret når man har rundet de 50 år ?
Vi har begge to SCO el-cykler købt ved en pludselig indskydelse da der var et rigtig godt tilbud i Bilka. Ved du forresten hvor mange mærker man får til at købe spil med rabat for når man køber cykler for 13.000,kr ???? det var metervis af mærker ??

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer