Er du også bare vild med drømmekage – du ved du den dér fra Brovst?
Her i min familie er vi fan og på bloggen finder du flere varianter af den skønne kage.
I weekenden afprøvede vi en ny og helt genial variant, ihvertfald hvis man, som vi, har tusind æbler i haven.
Lige i øjeblikket laver jeg æblekager på stribe og jeg gik straks i kage-planlægningshumør, da mine børn meldte deres ankomst på matriklen. De er vilde med drømmekage, så sådan én havde jeg lovet dem. Det var bare en ekstra bonus for dem, at der var æbler i, tænkte deres “onde” opfindsomme mor. 😉Jeg kunne se at de tænkte: “Nogle kageklassikere skal man bare ikke lave sjov med!”…men de prøvesmagte nu alligevel og Amanda var så meget fan, at hun gerne ville have et pænt stykke af kagen med hjem bagefter. Mon ikke det må siges at være en god anbefaling? 🙂
Kage-ideen opstod spontant, så opskriften er også et totalt hjemmestrikket påhit. Jeg synes drømmekage med æble er en genial kombi, fordi æblerne giver så god en kontrast til den meget søde kage. Ja indrømmet – en ægte drømmekage er rimeligt sød og lidt æble-syrlighed skader bestemt ikke. Jeg har brugt 8 æbler til opskriften, simpelthen fordi vi har uendeligt mange æbler i haven lige nu. Har du ikke så mange æbler, kan du fint nøjes med mindre. Fordel evt. bare æbleternene i dejen i så fald.Jeg ved at flere af jer sidder på bloggens Facebook-side og venter på at opskriften bliver klar lige nu, så jeg må hellere skynde mig at komme til sagen 🙂
Drømmekage – opskrift med æbler. Æblekage med kokos
Ingredienser
Kagebund:
- 4 æg
- 250 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 300 gram hvedemel
- 3 tsk bagepulver
- 2 dl mælk
- 50 gram smør
- 8 æbler kan erstattes med anden frugt
Kokostopping:
- 150 gram smør
- 100 gram kokosmel
- 1 dl havregryn havregryn kan erstattes af kokosmel, brug 100 gram ekstra
- 250 gram brun farin
- 1 dl mælk
Sådan gør du
- Skræl æbler, skær dem i både og læg dem i en skål med vand. Er æbleskrællen fin, kan du sagtens lade skrællen blive på.
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende.
- Lun mælken og smelt smørret heri. (gøres nemmest i mikrobølgeovnen - 2x 1 min.)
- Tilsæt mælkeblandingen til æggesnapsen.
- Bland hvedemel og bagepulver og sigt det i dejen, imens du rører dejen forsigtigt rundt med en dejskraber.
- Smør en lille brandepande ca. 25x30 cm stor og hæld dejen heri. Jeg brugte et ovalt fad med høj kant, som du kan se. Vær obs. på at kagen bliver rimeligt høj.
- Dup æblebådene tørre på et rent viskestykke og fordel æblestykkerne på dejen. Mønstret behøver ikke være fint, for æblerne bliver alligevel dækket til.
- Tryk æblestykkerne godt ned i dejen.
- Bag kagen nederst i ovnen ca. 25-30 minutter v. 175 grader varmluft. Kagen skal stadigvæk være lys, men føles rimeligt gennembagt, når du tager den ud.
- Imens kagen bager, laver du toppingen:
- Smelt alle ingredienser sammen i en gryde og fordel det på den næsten færdig-bagte kage.
- Bag nu kagen yderligere 10-15 minutter.
- Kagen er færdig, når karamellen virker sprød på toppen. Vær obs på at toppingen først stivner helt, når kagen er helt kold.
- Nydes lun eller helt afkølet. Du bestemmer 🙂
Noter
En lækker drømmekage i en ny variant med æbler
Jeg håber ikke du synes kagen lyder mega-besværlig at lave? Det er den slet ikke, men jeg synes lige pludselig at opskriften ser rimeligt lang ud. Fortvivl ej. Kagen er nem at bage, og anstrengelserne lønner sig 🙂
Sådan laver du drømmekage med æbler – se billederne lige her:
Drømmekage med æbler er en genial kage
…og det var virkelig svært at nøjes med et enkelt stykke. Det må også siges, at være en god anbefaling?
Æblestykkerne afgav fugt undervejs og det klædte også kagen, der ellers nemt vil kunne blive lidt tør i bunden.Æblernes fugt gjorde, at toppingen måske ikke blev helt så “knasende” karamel-agtig sprød, som den er på på en almindelig drømmekage. Pyt – det er virkelig en lille detalje og det gjorde ikke den store forskel for smagen.
Hvorfor nu en kombination af havregryn og kokosmel? Tjo – kagen kan bages enten med kokosmel eller havregryn, og hvorfor ikke en kombi tænkte jeg? Det var et hit, men er du mest fan af kokosmel, så brug gerne kokosmel i stedet for og drop havregrynene. Du bestemmer 🙂
Her kan du se et billede af hvordan min kage så ud, da jeg tog den ud af ovnen og lige inden jeg puttede den lækre topping på. Det var lidt svært at beskrive i opskriften hvordan kagen skal se ud på det tidspunkt, men her ser du den 🙂Her kan du også se et billede af mit ovale kagefad. Jeg indrømmer blankt, at jeg ikke har målene på det, men brug gerne en bradepande eller ildfast fad på ca. 25×30 cm
Gå som sagt også gerne efter et bagefad med en pænt stor kant, for det bliver en ret høj kage. Jeg vil tro, at du skal bage dobbelt portion, hvis du vil bruge ovnens store bradepande En drømmekage med ekstra “snask” er også altid et hit. Denne opskrift på bloggen er ihvertfald vældig populær 🙂
Jeg er spændt på hvordan du tager imod denne eksperimenterende drømmekage? Synes du det er helligbrøde, at forvandle en gammelkendt kage-klassiker eller kan du godt tilgive mig? Fy skamme, sådan at vove pelsen. Livet på kanten du ved 😉
Hvo intet vover, intet vinder…..Drømmekagen med æble vandt 🙂
Drømmeland fra Brovst med kokos og æbler. Er den fryseegnet mon?
Lyder lækker.
Man skal lige være OBS på, at hvis man printer opskrift ud til senere, så er æbler ikke med som ingrediens
Tak for dejlig side, med rigtige gode opskrifter.
Du har vist glemt at skrive æblerne med i opskriften Gitte ? den skal afprøves. Tror du man kunne røre groftrevne æbler i dejen i stedet for at lægge dem ovenpå? Go’ weekend ??