•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Verdens bedste kokosmakroner af æggehvider

Sprøde, lækre kokosmakroner – intet mindre end verdens bedste?

Halløj i skuret, hvor var det heldigt, at jeg havde æggehvider til rest i køleksabet! Tænk, at de kunne trylles om til så lækre kokosmakroner? Verdens bedste kokosmakroner af æggehviderJeg har lavet kokosmakroner flere gange før og du kan finde opskrifter på stribe på bloggen . Dagens version er kun med æggehvider og det gør altså noget godt for makronerne! De bliver særligt sprøde og får en karamelagtig smag. Der er også en lille smule revet marcipan i, og marcipan gør altid noget godt for kager – hvis man spørger mig – men den kan også fint udelades.

Sprøde nemme kokosmakroner kun med æggehvider:

Kokosmakronerne vakte jubel hos mine teenagere og på mit job. Min kollega Jacob sværmede dagen lang omkring kagedåsen – pudsigt som han altid har en evne til at fornemme hvornår dåsen er fyldt? Hvor er det skønt med kageglade kolleger altså. Jeg ved altid hvor jeg kan få afsat mit bagværk  🙂

Jacob smilede og sagde henført, når han tog en bid “……jamen de smager jo som min mors?” Var der julelys i øjnene? 🙂 Jeg tager det som en virkelig stor kompliment – de dér old-school-mødre dér, og deres bagetalenter,  dem har jeg respekt for 🙂

Verdens bedste kokosmakroner af æggehvider

Her får du opskriften på de lækre kokosmakroner og den er nem:

Lækre sprøde kokosmakroner af æggehvider
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 9 minutter
Samlet tid: 24 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Keyword: kokosmakroner
Portioner: 60 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 6 æggehvider du behøver ikke bruge pasteuriserede, men det er lidt smart med æggehvide-bægrene, for så får du ikke æggeblommer til overs
  • 300 gram sukker
  • 300 gram kokosmel
  • 50 gram smør
  • Vanilje fra en vaniljestang ell. 1 tsk. vaniljepasta
  • Evt. : 100 gram revet marcipan kan sagtens udelades
  • Evt. 150- 200 gram smeltet chokolade

Sådan gør du

  • Hæld alle ingredienser i en gryde og varm op ved svag varme.
  • Rør godt rundt i massen, til smør, sukker og marcipan er godt opløst.
  • Form små toppe på en bageplade med to teskeer.
  • Der bliver ca. 30 toppe pr. plade.
  • Fugt fingrene med vand og form små spidse toppe.
  • Sæt kokostoppene i en 175 grader varm ovn (varmluft) og bag ca. 8-9 minutter. Bruger du varmluft, kan du bage begge plader på én gang. Hold øje med toppene de sidste minutter, pludselig brænder spidserne af.
  • Lad kokostoppene afkøle helt på bagepladerne, før de løftes af.
  • Smelt evt. chokolade og dyp kokostoppene her. Afkøl toppene, imens de ligger på siden
  • Opbevares i en tætsluttende kagedåse eller spises straks.

Noter

Kokosmakronerne kan holde sig 1-2 uger i kagedåse
Du kan smelte chokolade og dyppe punden af kokosmakroner i chokoladen, det er et hit
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

De bedste og nemmeste kokosmakroner kun med æggehvider:

Smart med sådan en småkagedej der hverken skal piskes eller røres?! Ingredienserne smelter nærmest bare sammen, altså hvor nemt kan det være? Næsten ligeså nemme som disse havregrynskager?

Disse kokosmakroner må du altså næsten prøve. Din familie, kolleger eller dine gæster vil bifalde det. Jeg er sikker på at dine kager vil falde i god smag hos alle.

Sådan laver du kokosmakroner  – se billederne her:

Hvis du spørger mig, behøver du slet ikke chokoladebund. Hvis du  bruger en god vaniljestang og lidt marcipan, bliver kokostoppene rigeligt søde i sig selv.

Jeg tror chokoladebund vil være for meget, men du bestemmer jo. Jeg kan godt lide når småkager smager godt, men ikke så sødt, at man kun kan spise en enkelt. Det er altid lidt kedeligt synes jeg. 🙂DSC_0444Skal kagerne serveres til “fint brug” – f.eks. et fødselsdagsbord, vil de dog se noget festligere ud med chokolade. Indrømmet. Her vil det jo heller ikke gøre så meget, hvis man kun snupper en enkelt? Så er der kage til lidt flere 🙂

Hvis du er i tidsnød og gerne vil slippe for at chokoladepensle alle kokosmakronerne, kan du hakke chokoladen groft og tilsætte det. Smart og meget hurtigere og smager også rigtigt lækkert.
Verdens bedste kokosmakroner af æggehvider

Det er sjældent jeg er så “stor i slawet” at jeg ligefrem udnævner en kage til at være Verdens Bedste, men det er ganske vist, at der, næste gang der skal bages kokosmakroner her i huset, kun skal bruges æggehvider. Punktum. Sprøde lækkerbiskener 🙂

Bag kokosmakroner hvis du lynhurtigt skal bage kager til mange. Hvis du leder efter en nem opskrift, der kræver få ingredienser. Hvis du vil glæde dine kolleger eller servere en lækker anderledes uddelingskage i skole eller børnehave? Børn og barnlige sjæle vil elske at guffe disse kokosmakroner.

Et mandagskagetip fra mig til dig 🙂
Verdens bedste kokosmakroner af æggehvider


  •  
  •  
  •  
  •  
  •