Øj en lækker kage du skal høre om i dag. En skøn marengskage med knuste TUC kiks, chokolade og hakkede hasselnødder.
Sprød og lækker fragilite agtig marengsbund med salte knuste tuc-kiks og nødder. Sødt, salt og sprødt – en virkelig god og genial kombination.
Den kage skal du virkelig glæde dig til at prøve og faktisk så er den super nem at bage, så bare spring på.
Vi pyntede kagen med flødeskum og jordbær og sikke et hit. Kommer du forbi opskriften udenfor jordbærsæsonen, så kan kagen sagtens pyntes med anden frugt eller andre bær også. Prøv den også med friske kiwi, med kirsebær, med brombær, vindruer, ribs eller måske med syltet frugt som f.eks. syltede ferskner måske?
Kagen er fyldt med lækkerier: chokolade og hasselnødder, men har du det ikke lige disse lækkerier på lager, så kan du fint bage bunden med TUC kiks alene. Nødderne og chokoladen passer dog rigtigt godt til de salte kiks i marengsen, så prøv du også gerne denne version.
Måske du studser lidt over at putte salte TUC-kiks i en sød kage? Ja måske du synes det lyder lidt spøjst, men tro mig, du bliver med garanti overrasket positivt 🙂
Marengsbunden bliver ekstra sprød og smagfuld.Det bliver den lækreste nøddemarengs, som sagtens også vil kunne bruges som nøddebund til andre kager. Måske en lækker forårslagkage-agtig version med moccacreme? Uhm det ville også blive en lækker kage.
Eller hvad med at lægge skiver af vaniljeis på toppen? Uhm det ville også være et hit 🙂Opskriften på kagebunden er faktisk rigtigt nem og når først bunden er lavet, tager kagen kun 5 minutter at anrette – fløden skal bare piskes og frugten/bærrene lægges på toppen. Nemt og enkelt.
En perfekt og meget lækker kage at servere både på et kagebord, men også som dessert til gæster både sommer og vinter. Den må du prøve. Du bliver med garanti populær hvis du tryller den lækre tuc-kage. 🙂
Opskriften på den gode tuc-kage får du lige her:
Tuc kage – opskrift med nødder og chokolade

Ingredienser
- 3 æggehvider
- 200 gram sukker
- 100 gram hasselnødder hakkede. Andre nødder eller mandler kan bruges. Kan også udelades
- 50-100 gram mørk chokolade grofthakket. Kan udelades
- 100 gram Tuc kiks (1 pakke salte kiks uden krydderi) knuste.
- 2½ dl piskefløde
- 500 gram jordbær andre bær eller anden frugt kan bruges
Sådan gør du
- Pisk æggehviderne let stive (til du kan vende bunden i vejret på skålen, uden hviderne ryger ud)
- Drys sukkeret langsomt og forsigtigt i i lidt af gangen, imens du fortsat pisker, til marengsen er tyk og sej og du kan trække toppe i den.
- Hak hasselnødderne og chokoladen fint
- Bland nødder og chokolade i marengsen
- Knus Tuc-kiksene. Det gøres nemmest ved at putte kiksene i en pose og slå/rulle posen over med en kagerulle. Tilsæt Tuc-kiksene til marengsmassen
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
- Vend marengsen forsigtigt rundt med en dejskraber
- Beklæd en springform med bagepapir på den nederste del. Læg bagepapir på bunden og sæt springformen ned oveni. Min springform måler 28 cm i diameter. Du kan bruge en mindre form, så du får en højere kage (vær obs. på forlænget bagetid i så fald). En anden bageform kan også bruges
- Fordel marengsmassen i kagebunden og bag kagebunden 20-25 minutter v. 150 gradervarmluft
- Marengsbunden er færdig, når den er sprød og let gylden. Lad bunden afkøle
- Når bunden er kold, så skær med en kniv rundt i kanten og løsn herefter springformen
- Brug en paletkniv til at løsne kagen fra bagepapiret.
- Skub marengsbunden forsigtigt over på et kagefad
- Rens jordbærrene og dup dem tørre
- Pisk fløden let til letpisket flødeskum og pynt kagen.
- Pynt kagen med jordbær eller andre bær/anden frisk frugt og servér.
Noter
Tuc kage er en nem og lækker kage med nøddemarengs, chokolade og Tuc kiks
En kage fyldt med så mange gode lækkerier kan da kun blive god? 🙂Denne marengskage med hasselnødder, chokolade og salte tuc-kiks smager rigtigt godt. Bunden er knasende sprød og nødderne og chokoladen passer bare så fint til de sprøde salte kiks.
Ja tænk at man kan bruge de kiks, man normalt bruger til ost, til så lækker en kage?
Kiksene var rigtigt nemme at smuldre. Du kan bruge en kagerulle til at køre “kikse-posen” over med eller du kan smuldre kikseposen med fingrene.
Se lige. Jeg er da ved at have fået rimeligt godt styr på den marengs?
Jeg har fundet ud af at hvis man pisker sukkeret meget langsomt i, så bliver marengsen helt tyk og sej. Marengsen er perfekt, når man kan trække toppe i den. Se med her:Når først bunden er lavet, er kagen meget nem og hurtig at lægge sammen.
Det er helt sikkert en kagebund jeg vil bage igen og næste gang vil jeg prøve en version kun med tuc-kiks tror jeg. Måske jeg vil bruge to pakker til en portion?
Bunden smagte skønt med de let bitre hasselnødder, den søde chokolade og de salte kiks – uhm og så med sommersøde jordbær og flødeskum på toppen. En toplækker kage altså – den må du prøve 🙂
Hvis jeg skulle prøve kagen i vinterversion, så kunne den måske laves med vindruer eller nektariner?
Næste gang vil jeg prøve med vaniljeis under flødeskummet – uhm den version vil jeg også glæde mig til. Vi nød kagen en dejlig sommerweekend i sommerhuset. Det er højsæson for jordbær og denne sommer er jeg gået all-in på jordbærkagerne – hvilket du måske nok har luret på bloggen? Du finder en masse lækre jordbæropskrifter – klik dig videre til mere inspiration her 🙂
Hvor er det bare skønt når det er bær-sæson. De sommersøde bær er bare de bedste at bruge på kager. Jeg er nok ikke den eneste der går jordbær-amok om sommeren? Næppe 🙂Kagen smagte skønt helt frisk og nylavet, men for filan hvor var den altså også bare god dagen efter.
Vi kunne ikke spise den store kage helt selv, så søde sommerhusnaboer hjalp os. Skønt med søde testprøvesmagere i nabolaget. Den post er naboerne heldigvis altid villige til at påtage sig 🙂Solen skinnede på terrassen og på billederne. Lige nu rusker stormen og regnen derude, så man skulle tro at det var efterårsferie i stedet for sommerferie.
Jordbær kan vi heldigvis stadigvæk købe, så mon ikke bare du skulle prøve at bage den lækre jordbærkage og trylle sommer på din desserttallerken indenfor?
God fornøjelse med bageriet til dig og rigtig god sommer 🙂
Jeg har lige lavet tuckage til mine kollegaer og de elskede den. Brugte blåbær på toppen. Mums. Den er super nem at lave.
Den er også kendt som christianshavner tærten fra Lagkagehuset
Hej! Kan man mon bage bundene dagen før?