•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Er du også vild med tzatziki?

Uhm jeg kan spise den lækre dip som tilbehør til alt – grøntsagsstave, pommes frites, grill, salater, i burgere eller til en god steak?

Jeg opdagede, at jeg slet ikke har fået delt en tzatziki opskrift med dig på bloggen – nogensinde? Jamen det du’r da ikke! Sådan én må du da have, så du kan være klar med lækkert dip/dressing til weekendhyggen eller den forestående grillsæson?Tzatziki - nem opskrift med græsk yoghurtJeg laver tit tzatziki og jeg laver den sådan lidt “freestyle” med de forhåndenværende ressourcer i mit køleskab.

Er du så heldig, at have et drivhus med agurker i, er opskriften perfekt for dig. Du skal nemlig bruge 2-3 agurker til denne opskrift, så det er genialt at lave tzatziki hvis du har et bjerg agurker og funderer: “Hvad skal jeg lige få brugt alle de agurker til?”

Når det er “agurketid” og kartofler kan fås billigt i supermarkederne og grøntsagsboder, så lav gerne tzatziki tit. En perfekt dip, når det er sæson for agurker. Tzatziki - nem opskrift med græsk yoghurt

Nå men skulle du have for mange agurker på lager, så har jeg da et godt tip til dig her.

Du skal da lave en skøn frisk tzatziki med hvidløg og græsk yoghurt. 🙂

Du kan sagtens også bruge creme fraiche til din tzatziki, men jeg synes at græsk yoghurt gør tzatzikien ekstra frisk og lækker. Du bestemmer. Du kan sagtens også bruge fromage frais, ylette, ymer eller hvad du nu lige synes om? Vil du gerne reducere lidt på kalorierne, så vælg efter det.  Tzatziki - nem opskrift med græsk yoghurt

Opskriften på den gode tzatziki får du lige her. Den er nem:

Tzatziki – nem opskrift med græsk yoghurt

Tzatziki - nem opskrift med græsk yoghurt
Tzatziki - en nem og lækker dressing dip
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Ret: Tzatziki - nem opskrift med græsk yoghurt
Kategori: Sauce, dip og dressinger
Keyword: agurkedip, tzatziki
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 500 ml græsk yoghurt creme fraiche, fromage frais, ylette, ymer, skyr ell. lign. kan også bruges
  • 2-3 agurker (afhængig af størrelse) revet og drænet for væde
  • 2-3 fed hvidløg friskpressede. Du kan nøjes med færre, smag evt. til
  • salt

Sådan gør du

  • Riv agurkerne og læg dem på et viskestykke. Vrid viskestykket, så mest mulig væde presses ud af agurkerne. Du kan også bare kramme væden fra med hænderne
    Tzatziki - nem opskrift med græsk yoghurt
  • Rør græsk yoghurt med agurkerne og pres hvidløgsfed i. Start med 1-2 og smag til.
    Tzatziki - nem opskrift med græsk yoghurt
  • Tilsæt salt og smag også til her
    Tzatziki - nem opskrift med græsk yoghurt

Noter

Du kan lave tzatziki med creme fraiche, fromage frais, ylette, ymer, skyr ell. lign.
Tzatzikien kan holde sig 1-2 dage i køleskab, hvis du opbevarer den i en tætsluttende beholder
Mængden af hvidløg bestemmer du selv - lad dine smagsløg bestemme
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Nem, lækker og sommerlig frisk tzatziki med græsk yoghurt

Tzatziki - nem opskrift med græsk yoghurt

Tzatziki passer perfekt som tilbehør til sommerens grillretter men det er også et hit om vinteren, hvor man kan få næsten helt sommerlige “flash-backs”, når man nyder den skønne dip.

Prøv også tzatziki i lækre Naan-brød f.eks. med grillet kylling og salat? Uhm det ville være en lækker menu, jeg bliver da helt sulten, det må vi prøve engang 🙂

Få opskriften på nemme og lækre Naan-brød her. De er faktisk rigtigt nemme at stege på panden selv, kig med her:

Naanbrød - opskrift på pandebrød med hvidløg
Lækre naanbrød - pandebrød med hvidløgssmør og sesam
Se opskriften her
Naanbrød - opskrift på pandebrød med hvidløg

Glæd dig til den lækre tzatziki!

Reducér gerne hvidløgsmængden lidt, hvis der venter dig en arbejdsdag, dagen efter, men ellers, så lad dine smagsløg bestemmer, hvor stærk din tzatziki skal være. 🙂

Tzatziki - nem opskrift med græsk yoghurtGod fornøjelse med den lækre agurkedressing til dig 🙂

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •