•  
  •  
  •  
  •  
  •  

En god hvid opbagt sauce kan bruges til mange ting. Den kan være fundamentet i en god persillesovs og den kan f.eks. også bruges i en lækker lasagne.

Hemmeligheden bag en god lasagne er – udover en god langtidssimret kødsovs – en god bechamelsauce og rigeligt af den.

Bechamelsaucen tilfører både smag og gør også at lasagnen bliver ekstra cremet og lækker. Med et godt lag god bechamelsauce undgår du en tør lasagne – ja faktisk kan du trylle lasagnen om til en verdens bedste lasagne med det trylletrick!

Nogle putter muskatnød i bechamelsaucen, men det er lidt smag og behag. Giv den gerne et lille drys, hvis du synes.Verdens bedste lasagne med gulerødder og hvidløgsbrødDenne bechamelsauce kan du bruge både til lasagne og til andre retter hvor du skal bruge en god hvid opbagt sovs.

Hvis du tilsætter ost til din bechamelsauce, så får du en lækker mornaysauce, der også vil være perfekt til lasagne  eller til dine flødekartofler  måske?Bechamelsauce opskrift på hvid opbagt sovsMængden af ost du tilsætter, bestemmer du lidt selv og du kan også bruge alle slags oste. Jeg plejer bare at rive den ost vi har i køleskabet (Danbo, cheddar, emmentaler ell. lign.)

Med denne opskrift får du en 1 liter bechamelsauce, så der bliver en stor portion til din lasagne eller persillesovs.

Hvis du synes portionen er for stor, så kan du sagtens reducere opskriften til det halve eller fryse resten af bechamelsaucen ned.  Efter frysning kan saucen godt skille, så her vil den være bedst at bruge til lasagne der skal en tur i ovnen.

Bare spring ud i dit sauce-projekt. Har du prøvet at lave bechamelsauce én gang, er jeg sikker på at du vil fortsætte med den hjemmelavede fremfor at vælge et købe-alternativ.Bechamelsauce opskrift på hvid opbagt sovs

Opskriften på en nem og lækker bechamelsauce får du lige her:

Bechamelsauce opskrift på hvid opbagt sovs

Bechamelsauce opskrift på hvid opbagt sovs
Hvid opbagt sauce perfekt til lasagne
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Ret: Bechamelsauce opskrift på hvid opbagt sovs
Kategori: Sauce, dip og dressinger
Keyword: bechamelsauce, hvid opbagt sauce
Portioner: 1 liter
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 50 gram smør
  • 100 gram hvedemel
  • 1 liter mælk
  • ½ tsk. salt
  • evt. 1/4 tsk stødt muskatnød kan udelades
  • Evt.: 200 gram ost med smag

Sådan gør du

  • Smelt smørret og tilsæt mel. Rør godt. Brug en tykbundet gryde, da saucen nemt vil kunne brænde på.
    Bechamelsauce opskrift på hvid opbagt sovs
  • Pisk mælken i lidt efter lidt. Rør klumperne godt ud og pas på at saucen ikke brænder på
    Bechamelsauce opskrift på hvid opbagt sovs
  • Tilsæt salt, muskatnød og evt. ost
    Bechamelsauce opskrift på hvid opbagt sovs
  • Når saucen er tyknet, er den klar til brug
  • Tilsæt evt. revet ost eller persille alt afhængig af hvad saucen skal bruges til
    Verdens bedste lasagne med gulerødder og hvidløgsbrød

Noter

Bechamelsaucen kan fryses (hvis den skal bruges til lasagne)
Tilsæt evt. 1 håndfuld grofthakket frisk persille, hvis du skal bruge bechamelsaucen til persillesovs (udelad muskatnød i så fald)
Brug en tykbundet gryde, da bechamelsauce nemt vil kunne brænde på.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Bechamelsauce ostesovs til lasagne - opskrift

Opskrift på en god bechamelsauce, der er nem og billig at lave

En hjemmelavet bechamelsauce smager så meget bedre end den færdigkøbte og så er den også meget billigere at lave.

Når jeg laver lasagne, så laver jeg altid en stor portion, så vi har mad til flere dage eller til fryseren, derfor laver jeg også altid en stor portion bechamelsauce – halvér du den gerne mængden, hvis du synes jeg er gået lidt for meget amok 🙂Verdens bedste lasagne med gulerødder og hvidløgsbrødGod fornøjelse med din hvide sauce – mon ikke den opskrift flytter ind hjemme i dit køkken. Det tror jeg 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •