Fedtfattige chokolade biscotti

Chokoladebiscotti

Biscotti er italienske mandelsmåkager der er knasende sprøde, hårde og kendetegnet ved, at dem der vil passe godt på tænderne, helst bør dyppe dem i kaffen 😉

Biscotti er hårde fordi de er bagt to gange. Biscotti betyder faktisk dobbeltbagt på italiensk 🙂

Biscotti er OGSÅ kendetegnet ved at de er uden fedtstof (så man kan tillade sig at spise lidt flere!) og kan holde sig i en måned (men som regel er de spist inden. 😉Biscotti kan varieres i det uendelige efter smag og sæson. Ved juletid kan de krydres kanel, nellike og andre julekrydderier. På andre årstider kan der tilsættes revet appelsinskal, tranebær, chokolade, kakao, kaffe. Kun fantasien sætter grænser.

Jeg har eksperimenteret med flere forskellige opskrifter og lidt svingende resultat. Alle er blevet spist. Nogle versioner har bare smagt ok andre har smagt helt forrygende! Nogle er blevet så hårde at min stakkels svigerfar knækkede en tand andre er blevet smuldrende sprøde.

Sidste portion jeg lavede blev helt fantastiske, og jeg vil prøve at genskabe opskriften her.Opskrift følger her. Lav gerne dobbelt portion, og giv evt. en dåse væk i værtindegave (prøvesmag lige først så du kan sikre dig, at de ikke er alt for tænderbrækkende) 🙂

Fedtfattige chokolade biscotti
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Fedtfattige chokolade biscotti
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 50-60 stk.
Det skal du bruge:
  • 250 g mel
  • 100 gr mandler (eller den mængde du ønsker)
  • 1 dl. kakao
  • 250 gr. sukker (noget af sukkeret kan med fordel erstattes med farin og/eller Perfect Fit (snydesukker)
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 tsk. vanillesukker
  • 2 æg
  • ½ tsk salt
  • 50 g. hakket chokolade (eller den mængde du har lyst til)
  • 1 spsk frysetørret kaffe.(kan undlades. Brug evt. 1 spsk kold kaffe).
  • tranebær (den mængde du ønsker)
  • appelsinskal + saften af en appelsin.
Sådan gør du:
  1. Bland de tørre ingredienser og tilsæt æg, kold kaffe og appelsin-saft/skal til sidst.
  2. Dejen røres i røremaskine til den bliver sej og kan trilles. Gem lidt mel til sidst og brug evt. det sidste til fingrene, når du triller.
  3. Dejen trilles i lange stænger og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Der bliver 3 stænger af denne portion.
  4. Stængerne bages 15 min v. 175 varmluft.
  5. Stængerne afkøler 5 min og skæres i 1 cm. stykker på skrå, herefter bages stængerne yderligere 5 minutter, eller til de er helt sprøde.
  6. Lad kagerne afkøle helt, før du putter dem i kagedåse.
  7. Kagerne bliver sprøde og kan knække tænder, de kan med fordel dyppes i kaffen.

Lad endelig dine biscotti tørre i lang tid, før du putter dem på dåse ellers kan de nemt blive bløde. Er skaden sket, kan du sagtens bage dem 5 minutter igen eller til de er helt sprøde.

Fyld gerne dine biscotti i en indbydende småkagedåse (gerne et klart glas som her, jeg synes nemlig de ser ret fristende og dekorative ud) Placer glasset et synligt sted i huset hvor der er trafik. Alle vil “gå i dåsen” store som små 🙂God Biscotti-fornøjelse til dig! 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar