Biscotti med chokolade er sprøde lækre italienske mandelsmåkager. Her får du en god nem opskrift.

Kagerne er nemme at lave er og er lavet helt uden fedtstof. Nemme sprøde småkager her i en version med chokolade, appelsin og et strejf kaffe. Lækre kager!
Biscotti med chokolade - nem fedtfattig opskrift

Hvad er biscotti?

Biscotti er italienske småkager med mandler. Knasende sprøde og hårde, så dyp dem gerne i kaffen, så du kan passe på tænderne. 🙂

Småkagerne kaldes nogle gange også Cantuccini. Forskellen afhænger vist af hvilken region i Italien kagerne serveres?

Småkagerne er ekstra sprøde, for de er bagt to gange. Biscotti betyder faktisk dobbeltbagt på italiensk. Først bages kagestængerne, så skæres de ud og bages herefter som snitter.

Småkagerne er lavet uden smør, så de er fedtfattige. De kan holde sig ugevis i kagedåsen, netop fordi der ikke er fedtstof i.

Biscotti med chokolade - opskrift på italienske biscotti

Kagerne kan varieres i det uendelige efter smag og sæson.

Ved juletid kan de krydres kanel, nellike og andre julekrydderier, så kan du trylle nemme julebiscotti. 

Du kan også tilsætte revet appelsinskal, tranebær, Nutella? Kun fantasien sætter grænser.

Biscotti med chokolade - opskrift på italienske biscotti

Få inspiration til flere opskrifter nederst i dette indlæg.

Biscotti med chokolade – opskrift på italienske biscotti

Biscotti med chokolade - opskrift på italienske biscotti
Sprøde chokolade biscotti med mandler
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Portioner: 60 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 250 gram mel
  • 100 gram mandler du kan nøjes med færre
  • 50 gram kakao ca. 1 dl usødet bagekakao
  • 250 gram sukker noget af sukkeret kan med fordel erstattes med brun farin
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 2 æg
  • 1 nip salt
  • 50 g. hakket chokolade Du kan tilsætte mere/mindre - chokolade kan også udelades.
  • 1 spsk instant kaffepulver kan undlades. Brug evt. 1 spsk kold kaffe.
  • 1 øko. appelsin (saften og revet appelsinskal)
  • evt. tranebær den mængde du ønsker., Kan udelades

Sådan gør du

  • Bland de tørre ingredienser (gem lidt mel) med grofthakkede mandler, chokolade og revet appelsinskal. Saml dejen med æg og appelsinsaft. Tilsæt kun mel nok til dejen kan trilles. Dejen bliver hård og fast. Brug gerne røremaskine.
    Cantuccini med mandler og chokolade
  • Tril dejen i lange stænger og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir på bagepladens lange led. Der bliver 3 stænger af denne portion. Bag stængerne ca. 15 min. v. 175 varmluft. (200 grader alm. ovn)
    Cantuccini med mandler, chokolade og kakao
  • Afkøl stængerne ca. 5 min og skær dem herefter ud i 1 cm. stykker på skrå. Bag nu kagerne yderligere 5 minutter, eller til de er helt sprøde. Lad dem gerne tørre/afkøle i ovnen. De skal være helt kolde, før du putter dem i kagedåse.
    Biscotti med chokolade - opskrift på italienske småkager

Noter

Kan holde sig i flere uger i tætsluttende kagedåse.
Er de for bløde efter afkøling, så kan de bages nogle minutter igen. Prøv også en lys variant uden kakao.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Biscotti med chokolade - opskrift på italienske biscotti

Sprøde lækre fedtfattige italienske småkager, der er nemme at lave

Knasende sprøde småkager – perfekte at dyppe i kaffen eller teen. Kagerne kan holde sig i ugevis i kagedåsen.

Lav gerne dobbelt portion, og giv evt. en dåse væk i værtindegave? Hjemmebag vækker altid jubel.Biscotti med chokolade - opskrift på italienske biscotti

Når jeg har en “biscotti-dille”, så fylder jeg glasset, som står et fristende sted i huset. Vupti er glasset tømt. Alle vil gerne “gå i dåsen” store som små 🙂

Prøv også denne version med kakao og hasselnødder eller disse med marcipan.

God fornøjelse med bageriet. Jeg håber du vil synes om kagerne.

Lækre småkager året rundt, ikke kun til jul. 🙂

Prøv også disse opskrifter på biscotti – Cantuccini:

1.

Biscotti med kakao og hasselnødder - opskrift
Lækre sprøde kakaobiscotti med hasselnødder - næsten sukkerfri version
Se opskriften her

2.

Biscotti med mandler & chokolade julebiscotti
Sprøde julebiscotti med mandler, chokolade og krydderier
Se opskriften her
Biscotti med mandler, chokolade og julefornemmelser

3.

Nutella småkager - opskrift på lækre biscotti
Sprøde lækre småkager med Nutella
Se opskriften her
Biscotti med nutella - sprøde lækre småkager

4.

Biscotti med marcipan - italienske småkager
Sprøde italienske mandelsmåkager med marcipan, mandler, chokolade og appelsin
Se opskriften her
Biscotti med marcipan - italienske småkager

5.

Biscotti med tranebær & marcipan - cantuccini
Sprøde italienske mandelsmåkager, fedtfattige
Se opskriften her
Biscotti med tranebær og marcipan - cantuccini

6.

Chokoladebiscotti med appelsin, tranebær, mandler.
Chokoladebiscotti med appelsin, tranebær, mandler.choko
Se opskriften her

7.

Cantuccini med mandler, chokolade og kakao
Italienske småkager med mandler, appelsin og chokolade
Se opskriften her
Cantuccini med mandler, chokolade og kakao

8.

Italienske cantuccini med nødder og chokolade
Sprøde italienske småkager med nødder, bær og chokolade
Se opskriften her
Cantuccini med chokolade, bær og nødder


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.