Biscotti med chokolade er sprøde lækre italienske mandelsmåkager. Her får du en god nem opskrift.
Kagerne er nemme at lave er og er lavet helt uden fedtstof. Nemme sprøde småkager her i en version med chokolade, appelsin og et strejf kaffe. Lækre kager!
Hvad er biscotti?
Biscotti er italienske småkager med mandler. Knasende sprøde og hårde, så dyp dem gerne i kaffen, så du kan passe på tænderne. 🙂
Småkagerne kaldes nogle gange også Cantuccini. Forskellen afhænger vist af hvilken region i Italien kagerne serveres?
Småkagerne er ekstra sprøde, for de er bagt to gange. Biscotti betyder faktisk dobbeltbagt på italiensk. Først bages kagestængerne, så skæres de ud og bages herefter som snitter.
Småkagerne er lavet uden smør, så de er fedtfattige. De kan holde sig ugevis i kagedåsen, netop fordi der ikke er fedtstof i.
Kagerne kan varieres i det uendelige efter smag og sæson.
Ved juletid kan de krydres kanel, nellike og andre julekrydderier, så kan du trylle nemme julebiscotti.
Du kan også tilsætte revet appelsinskal, tranebær, Nutella? Kun fantasien sætter grænser.
Få inspiration til flere opskrifter nederst i dette indlæg.
Biscotti med chokolade – opskrift på italienske biscotti
Ingredienser
- 250 gram mel
- 100 gram mandler du kan nøjes med færre
- 50 gram kakao ca. 1 dl usødet bagekakao
- 250 gram sukker noget af sukkeret kan med fordel erstattes med brun farin
- 1 tsk bagepulver
- 3 tsk. vaniljesukker
- 2 æg
- 1 nip salt
- 50 g. hakket chokolade Du kan tilsætte mere/mindre - chokolade kan også udelades.
- 1 spsk instant kaffepulver kan undlades. Brug evt. 1 spsk kold kaffe.
- 1 øko. appelsin (saften og revet appelsinskal)
- evt. tranebær den mængde du ønsker., Kan udelades
Sådan gør du
- Bland de tørre ingredienser (gem lidt mel) med grofthakkede mandler, chokolade og revet appelsinskal. Saml dejen med æg og appelsinsaft. Tilsæt kun mel nok til dejen kan trilles. Dejen bliver hård og fast. Brug gerne røremaskine.
- Tril dejen i lange stænger og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir på bagepladens lange led. Der bliver 3 stænger af denne portion. Bag stængerne ca. 15 min. v. 175 varmluft. (200 grader alm. ovn)
- Afkøl stængerne ca. 5 min og skær dem herefter ud i 1 cm. stykker på skrå. Bag nu kagerne yderligere 5 minutter, eller til de er helt sprøde. Lad dem gerne tørre/afkøle i ovnen. De skal være helt kolde, før du putter dem i kagedåse.
Noter
Sprøde lækre fedtfattige italienske småkager, der er nemme at lave
Knasende sprøde småkager – perfekte at dyppe i kaffen eller teen. Kagerne kan holde sig i ugevis i kagedåsen.
Lav gerne dobbelt portion, og giv evt. en dåse væk i værtindegave? Hjemmebag vækker altid jubel.
Når jeg har en “biscotti-dille”, så fylder jeg glasset, som står et fristende sted i huset. Vupti er glasset tømt. Alle vil gerne “gå i dåsen” store som små 🙂
Prøv også denne version med kakao og hasselnødder eller disse med marcipan.
God fornøjelse med bageriet. Jeg håber du vil synes om kagerne.
Lækre småkager året rundt, ikke kun til jul. 🙂
Prøv også disse opskrifter på biscotti – Cantuccini:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.