•  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Altså det er snart sidst i november ikke? Så er det vel ikke for tidligt at begynde at lege lidt med julekrydderierne vel?

Altså krydderier som allehånde og nellike kan vel i teorien bruges hele året, men jeg skal gerne indrømme at smagen og duften af bagværk med disse krydderier giver julefornemmelser! 🙂

Og det gør ingenting! Absolut ingenting! 🙂

Julesmåkagebagningen blev så småt skudt igang med JULE-biscotti, eller på andre årstider kunne man kalde dem : Krydder-biscotti med mandler og chokolade.

Jeg har lavet biscotti i mange varianter før f.eks. med chokolade, marcipan og appelsin , med marcipan og tranebær , eller chokoladebiscotti med tranebær, appelsin og mandlerBiscotti er fantastiske kager! De er søde, knasende sprøde og der er ingen fedtstof i dejen! Her kan man tale om syndigt smagfuldt slanke-sødt. Det kan vi li’! 🙂

Biscotti er hurtige at lave og kan fint holde sig flere uger i kagedåsen, selvom de nu plejer altså at blive spist inden. 😉 Kagerne kan du også forære væk som gaver i en  fin lille kagedåse, men husk lige at give modtageren besked om at man skal være varsom med tænderne.Biscotti med mandler, chokolade og julefornemmelserBiscotti er nemlig hårde kager der helst skal dyppes i kaffen/teen. Ellers : Sørg for en god tandforsikring 😉

Biscotti betyder “dobbelt-bagt” på italiensk. Kagerne er i ovnen to gange, den sidste gang for at tørre, heraf udtrykket “dobbeltbagte”.

Kagerne er lækre og nemme at lave og oplagte hvis du gerne vil synde uden at få alt få mange kalorier indenbords.

Her kommer opskriften :

Biscotti med mandler chokolade og krydderier

Biscotti med mandler, chokolade og julefornemmelser
Sprøde julebiscotti med mandler, chokolade og krydderier
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 17 minutter
Samlet tid: 32 minutter
Ret: Biscotti med chokolade, mandler og krydderier
Kategori: Brød og kager
Keyword: biscotti, chokolade, mandler
Portioner: 60 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 æg
  • 3 dl. sukker
  • 1 dl farin
  • 1 spsk vanillesukker
  • 7 dl. mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 tsk. ingefær
  • ½ tsk stødte nelliker
  • ½ tsk allehånde
  • 1/4 tsk salt
  • 200 gram grofthakkede mandler
  • 150 gram grofthakket chokolade
  • Evt. et par spsk sirup eller smeltet smør

Sådan gør du

  • Æg, sukker og vanllesukker piskes til hvid æggesnaps.
  • De tørre ingredienser blandes og vendes i. Farin tilsættes. Chokolade og mandler vendes i til sidst. Saml evt dejen med et par spsk sirup eller smeltet smør
    Biscotti med mandler, chokolade og julefornemmelser
  • Brug gerne røremaskine., da dejen bliver hård og tung at røre
  • Brug kun lige den mængde mel, der er brug for, så dejen ikke klistrer og så de kan formes til dejstænger. For meget mel, kan give tørre biscotti.
  • Dejen deles i 4 dele og klemmes/ formes til 4 lange pølser (lægges på bagepladens længste led). Pølserne trykkes lidt flade imens du har vand på fingrene.
    Biscotti med mandler, chokolade og julefornemmelser
  • Form "pølserne" så godt du kan. De behøver ikke være snor-lige.
    Biscotti med mandler, chokolade og julefornemmelser
  • Nu skal stængerne bages 15-20 minutter ved 175 grader varmluft. Mærk efter om stængerne føles hårde i kanten. De skal være lidt bløde midt på efter første bagning.
    Biscotti med mandler, chokolade og julefornemmelser
  • Lad dem køle af et par minutter og skær dem herefter i 1½-2 cm brede skiver. Sørg for at skille kagerne ad, så der kan komme luft imellem og de kan tørre godt.
  • Nu skal kagerne i ovnen igen i 10 minutter. Føles de stadigvæk for bløde, så giv dem lidt længere tid.
  • Er dine biscotti bløde dagen efter, kan du bage dem nogle ekstra minutter.
    Biscotti med mandler, chokolade og julefornemmelser
  • Lad kagerne afkøle helt, før de puttes i kagedåse. De kan holde sig rigtigt længe, eller lige til de er spist.
    Biscotti med mandler, chokolade og julefornemmelser

Noter

Biscotti kan holde sig i flere uger, hvis de opbevares i en tætsluttende beholder
Kagerne kan bages uden julekrydderier
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

Nemme, sprøde og lækre biscotti

Biscotti med mandler, chokolade og julefornemmelser

Det er rigtigt nemt at lave biscotti, for det er bare dejpølser der skal formes og det skønne er, at de ikke behøver være snorlige. Du behøver ikke engang bruge kagerulle, men du kan fint nøjes med kun at bruge hænder og fingre.Sker ulykken og dine biscotti er blevet for bløde, så bager du dem bare en gang til. Giv dem 5-10 minutter ekstra. Men det går sjældent galt med biscotti. Det er virkelig en taknemmelig småkage.

Så er der juleduft i huset og biscotti til kaffen. 🙂

…..og biscottiglasset kan fyldes op igen.

Nu med biscotti med julefornemmelser! Jubii! 🙂

 


  •  
  •  
  •  
  •  
  •