Syndige søde smørbagte biscotti med nutella

Lørdagen var en dag for slikmundene her i huset. Jeg lavede honning/sukkerristede mandler med salt og så kom jeg også lige til at lave disse lækre smørbagte biscotti-kager med nutellafyld. Syndige søde sager…:-)

Biscotti har jeg lavet flere gange før, med godt resultat  f.eks. disse med marcipan, appelsin og chokolade , en variant med marcipan og tranebær  og en chokoladevariant med appelsin, tranebær og mandler

Biscotti er små italienske mandelsmåkager, der er stenhårde, knasende sprøde og som smager allerbedst når de dyppes i kaffen/teen. De små kager er fedtfattige (hvis man fratrækker fedtstof fra mandlerne) og er derfor succes-kager hvis man vil tabe sig, men stadig spise en lille smule sødt.

Fedt-fattige kan man så absolut ikke kalde denne lørdags-variant! Der var SMØR i, temmeligt meget smør og NUTELLA! Så bliver det vist ikke meget mere syndigt…;-)

Men hvor er det godt, bare engang imellem, at folde sig helt ud! Ikke at lave nogen kompromisser i forhold til smør og sukker, men at bruge den mængde der skal bruges, uden dikkedarer eller dårlig samvittighed.  SMØR smager bare godt i kage! Husk at bruge rigtigt smør, du skal bage. Det gør underværker for smagsoplevelsen. Mind lige dig selv om det, når du nu snart skal igang med vanillekransene…:-)

Her får du opskriften på syndige nutella-biscotti….

Opskrift på biscotti med mandler og nutella :

200 g hvedemel
100 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
½ tsk. bagepulver
100 g koldt smør
1 æg

FYLD:
ca. 4 spsk. Nutella eller anden nøddecreme

PYNT:
perlesukker og hakkede nødder/mandler
Fremgangsmåde : 

Kom mel, sukker, vaniljesukker og bagepulver i en skål. Smuldr smørret i med fingrene. Pisk ægget sammen, og tag lidt fra til pensling. Kom resten i dejen, og saml den med fingrene. Del den i to. Rul den aflangt ud på en stykke bagepapir Smør et lag Nutella på, ikke helt ud til kanten. Fold dejen to gange ind over nøddecremen.

Læg stængerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir. Pensl med æg, og drys med perlesukker og hakkede nødder/mandler.

Bag dem midt i en 190° varm ovn i 20-25 minutter, til de er hævet lidt op og er lysebrune som vist her.

Lad kagerne køle lidt af, og skær dem i stykker med en skarp, tung kniv. Lad dem køle helt af på en rist. Opbevar dem i kagedåse (med hængelås, ellers forsvinder de for hurtigt! 🙂

I må have mig undskyldt! Jeg KAN Ikke lade være med at lægge store billeder på af disse syndige herligheder. De var SÅ gode og faktisk rimeligt lette at lave.

Lynhurtigt måtte kagerne på ration i familien, max. to pr. snude (af gangen). Straks var der mishagsytringer over hvorfor jeg ikke straks havde lavet dobbelt portion. Dumme mig… 😉

Nutella-biscottierne ryger lidt hurtigere indenbors end de almindelige biscotti.  De er ikke så hårde, behøver ingen dyp, men glider let ned. Man kunne kalde dem biscotti-de-luxe. Tænker at de sagtens kunne komme på julesmåkagebagerepetoiret.  Fast 🙂

Spis dem til en god kop kaffe, eller et glas iskoldt mælk, lidt afhængig af hvem i familien man spørger 🙂

Kast dig gerne ud i biscotti-eventyret. Du vil ikke fortryde det…

20
Skriv en kommentar

10 Kommentar tråde
10 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
10 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
ingear solilia

Så er det første hold i ovnen 🙂 glæder mig til at smage dem. Jeg rev noget marcipan hen over chokoladecremen, jeg havde lige en rest i køleskabet og tænkte at de så kunne blive ekstra syndige 🙂
Go’ weekend

Lisette porst

Hej Gitte … Skal det være rigtig smør eller er kærgåården ok og hvis man ikke har perle sukker kommer man til og ærværdig eller kan man godt undvære det ????????kh lisette

Helle Andersen

Sikke en skøn side… jeg savler hæmningsløst over alle lækkerierne… ���?��� Jeg er gastric bypass opereret, og kan ikke spise Jeg er gastric bypass opereret, og kan slet ikke tåle mange af lækkerierne, men de kan give mig inspiration til at lave noget der ligner, bare i en sundere udgave… Og det er jo rart… <3
Tak for kigget.. jeg følger dig fra nu af.. 🙂
Rigtig god weekend..

Sarah

Hej Gitte.

Tusinde tak for svar, de er nu bagt – og også spist :). De blev vildt lækre og det er bestemt ikke sidste gang de er lavet herhjemme.
Har lige opdaget din blog og kan se at der vist er flere ting der skal på min liste over hvad jeg skal afprøve :).
Rigtig god mandag.

Mange hilsner Sarah

Sarah

De ser godt nok lækre ud. Er dog lige lidt i tvivl om hvordan jeg skal folde dem. Du skriver: “Kom mel, sukker, vaniljesukker og bagepulver i en skål. Smuldr smørret i med fingrene. Pisk ægget sammen, og tag lidt fra til pensling. Kom resten i dejen, og saml den med fingrene. Del den i to. Rul den aflangt ud på en stykke bagepapir Smør et lag Nutella på, ikke helt ud til kanten. Fold dejen to gange ind over nødderne”. Her til sidst skriver du “fold dejen to gange ind over nødderne” men der er på dette tidspunkt ikke… Læs mere »

Trine K

De ser virkelig gode ude. Skal bages næste gang – Uden tvivl 🙂

Glædelig jul

Anne Marie

🙂 jeg er glad for, du ikke tog mig det ilde op. Tænkte bare at mange måske så det og ikke sagde noget.
Jeg tror faktisk også det var fra linsen. Men selvom det skulle være fra kagen, så ville vi vist alle lyve, hvis vi påstod ikke at have prøvet det….. men vi vil ikke havde det på vores billeder, vel!?
I øvrigt nogle fantastisk lækre opskrifter… jeg skal i hvertfald købe Nutella i morgen 🙂 biscotti’ene skal prøves!
hilsen Anne Marie

Anne Marie

Uhhmm hvor ser de lækre ud… 🙂
….. men …. ikke for noget… men synes I skulle fjerne de billeder, hvor der er hår i!!
Det ses på flere af billederne ca. i midten.

Anne

Yaiks, det ser – som altid – mega lækkert ud!

– Anne

Piskeriset

Jeg synes, det er tarveligt. Jeg er jo lige ved at tage en bid af skærmen, når jeg ser så skønne billeder! Uhm…

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer